Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Kevina Costnera (a deti s rakovinou) máta duch jeho mŕtvej ženy a mne to bolo úplne šumafuk. Dosť dlho mi trvalo vôbec prísť na to, k čomu má to jeho zronené potĺkanie sa po plátne smerovať. Okrem toho sa tu ale nič iné zaujímavé nedeje a aj finále ma nechalo úplne chladným. Asi v tom hrá rolu aj moja skepsa k posmrtnému životu, ktorý sa tu rieši úplne s vážnou tvárou. 4/10 ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co je na tomhle snímku sci-fi, mysteriozní jo, ale sci-fi? No nic...je to příběh o velké lásce, bolesti a hledání. Nevím, proč má tenhle film tak špatný hodnocení. Já ho mám ráda, stejně jako Kevina (ať si kdo chce co chce říká). Já osobně z Kevina cejtím to zoufalství ze ztráty milované ženy. A protože vím, jak film skončí, tak i chápu, že se nechal hnát znameníma (od své ženy) do míst, kde tragicky zahynula (i když on věděl prd, proč se tam žene). A i když je ten konec takovej jakej je (celý rozuzlení filmu je v pár vteřinách), tak já jsem byla dojatá a spokojená:-))) ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička pouze za jihoamerické indiány, kteří zahráli své herecké party opravdu skvěle. Ostatní stojí za nic, děj nula, herci nula, unylost a nuda vévodí tomuto filmu jednoznačně. Škoda, vždyť i tady by se našli dobří herci, ale pouze kdyby bylo co hrát, protože ze scénáře, který stojí za nic, se vytěžit nedá. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší. Kevovi psí oči sluší ( myslím, že kritika na jeho herecké výkony je přehnaná za poslední dekády, osobně si nemyslím, že je na tom tak špatně ve srovnání s ostatními kolegy ). Námět byl zajímavý, atmosféra mysteriózna měla svou hodnotu, rozuzlení dávalo smysl, vychází mi z toho 65 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kevin je na vážkách. Hrabe mu a nebo dostává od manželky zprávy z onoho světa..? Zbytečně podceňovaný film s vtahující atmosférou (vinen John Debney), pár příjemně mysteriózními scénami, po kterých by byl na vážkách i Jonathan Frakes z Věřte, nevěřte a dojemným venezuelským závěrem, co připomene Jurský park se svým: „Life finds a way.“ Nezbývá než dodat, že Dragonfly patří přesně mezi ty druhy filmů, u jejichž hodnocení hraje roli momentální rozpoložení pozorovatele.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)
  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)

Reklama

Reklama