Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Anderas 

všechny recenze uživatele

Kdybychom se před každým filmem dokázali dokonale zbavit předsudků a očekávání, kolik skvělých filmů by najednou povstalo z prachu zapomnění. Já jsem se tak nějak jednou náhodně octl na projekci tohoto (pro mne tehdy obsahem neznámého) filmu a jak tak metráž pomalu odsýpavala, postupně jsem si uvědomoval, že to vlastné vůbec není špatný film. Chvíli romanický, jindy skoro horor, dále pak třeba drama a to vše se néjakou zázračnou rukou smíchalo do tak dokonale stravitelné formy, že jsem ji zhltl i s obalem. Costnera nijak zvlášť neoblibuji, ale jeho herecký talent ocenit dovedu a navíc je mi celkem sympatický, a zrovna bych řekl, že do své role zapadl velmi přesně. Ale co jsem nečekal ani omylem a co mi vskutku vzalo dech byla téméř závěrečná pointa. V době kdy věřím, že mě už nic nepřekvapí mne odbourá taková jednoduchá věc jako.....no nebudu nic prozrazovat. No není to ironie? Opravdu dost příjemný zážitek. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, u kterého zažijete nějaké to příjemné mrazení, ale chvílemi i nudu. Té naštěstí není tolik, protože film je velice dobrý a rozhodně nadprůměrný. Potěšil mě příběhem, mysteriozními prvky a atmosférou. Po jednom shlédnutí mi učaroval. V době, kdy jsem koukal na tento film jsem viděl i pár jiných mysteriozních kousků a tenhle patří k těm lepším. Bohužel, mírně mi to zkazil ten konec a rozuzlení. Jinak opravdu pěkné. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tom Shadyac, tvorca bláznivých eskapád Ace Ventury, nakrútil prekvapivo vynikajúci mysteriózny thriller, ktorý ma úplne príjemne prekvapil a tým pádom ho zaraďujem medzi svoje najobľúbenejšie filmy. Úžasná mystická atmosféra a Kevin Costner opäť vo forme. Zaujímavý námet prelínania sveta živých a mŕtvych. Tieto mysteriózne filmy ja určite môžem a ak v nich hrá hlavú úlohu niekto skvelý, potom absolútne nie je čo riešiť. Fantastický námet, hudba, napätie, skvelé triky a srdcervúci koniec. Proste božský film. To musíte určite vidieť. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

No... dvě a půl hvězdy. Ano, je to sci-fi a nesmí se to brát vážně, ale jelikož se film snažil o jakousi hloubku, tak jsem prostě vypnout mozek nemohl a vážně podané duchovno mi holt nikdy sedět nebude (naopak přepálené formy typu Constantine, kde je jasné, že to nelze brát vážně, mi nijak nevadí). ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller! Film jsem viděl zatím jen jednou a musím říci, že mě překvapil tak, že si ho snad pustím ještě jednou. Costner hraje vážně úžasně a jeho odhodlání najít jeho ženu jsem mu vážně věřil. Přesvědčivý výkon a skvělá druhá půle filmu zapříčinila to, že mě film vtáhnul do děje a vůbec jsem netušil co příjde za další minutu. Konec mohl být lepší, ale dalo se to přežít. Velké překvapení. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)
  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)

Reklama

Reklama