Reklama

Reklama

Jsou rozdílní jako čtyři živly, ale spojil je boj proti stejnému nepříteli... Pistolník Emmett rozhodně není žádný zelenáč, strávil delší čas ve vězení a právě se chystá do Kalifornie. Přitom se chce zastavit v městečku Silverado, kde hodlá navštívit své blízké příbuzné. Na cestě je přepaden neznámými muži, za dramatických okolností se seznámí s dalšími psanci, málomluvným Padenem a černochem Malem a na poslední chvíli zachrání svého bratra Jakea před smrtí na šibenici. Když všichni prchají z městečka Turley, vůbec netuší, že se brzy znovu spolu setkají právě v Silveradu. Tomu a celému okolí všemocnou rukou vládnou šerif Cobb a bohatý starousedlík McKendrick… Film natočil režisér Lawrence Kasdan (Náhodný turista, Wyatt Earp, Francouzský polibek), který jím vzdal hold klasickému žánru westernu. Velkou šanci přitom dal hlavním hereckým představitelům, osamělého pistolníka Padena hraje Kevin Kline, Emmetta Scott Glenn, mladého Jakea ztělesnil Kevin Costner a zarputilého Afroameričana Mala vytvořil Danny Glover. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý western s dobrou hudbou, krásnou a nápaditou kamerou, peknými scenériami a hviezdnym hereckým obsadením. Škoda, že to škrípe po príbehovej stránke, lebo časté skoky v deji robia divákovi v hlave mierny zmätok. Film bol nominovaný na dvoch Oscarov v tých istých kategóriách ako nedávny 3:10 To Yuma. Silverado je však oveľa podstivejší western, od ktorého dostanete tvrdých chlapov, zaprášené tváre a podarené súboje (jeden moment sa mi páči veľmi - keď už Emeth nemá žiadnu zbraň a záporáka zabije skokom so svojím koňom). Ja som spokojný, film a postavy majú štýl (mladý Costner je frajer) a tento western si pozriem vždy veľmi rád. 80% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ukázkové plýtvání potenciálem. Producenti očividně měli dostatek prostředků na všechny ty aspekty, které umí film dozdobit, aby vypadal úžasně. Úchvatná výprava, slušné stavby, propracovaíné kostýmy, spousta krásných koní, zajímavý casting to vše je líbivým obalem, který bohužel nezamaskuje úplně špatný scénář a podprůměrnou režii. Tak především dějová linie se ztrácí v moři nadbytečných postav, které rozmělňují příběh tím, že je každé z nich věnováno zbytečně moc prostoru. Je zde přebytek záporáků, až člověk neví, který je ten hlavní a kdo za co může a podobné je to i u klaďasů. Buď měl režiér přidat hodinu děje, nebo scénárista vyškrntout tak 5 až 10 postav. No a režijně naotčit závěrečné souboje takhle nezáživně, po tom co světu westernu odkázal Sergio Leone, to chce skoro talent. A nakonec si neodpustím ještě jednu poznámku. Obecně jsem odpůrcem dabingu, protože umí zdebilizovat jinak kvalitní film, ale tohle co předvedli dabéři zde, to by snad mělo být nějak trestně postižitelné. Jacísi herci, jejichž hlas by byl ideální k uspávání dětí, čtou krkolomný překlad bez jakéhokoliv náznaku účasti tím ještě víc degdradují to co může filmu pomoct a to herecké výkony. To je normální hnus, podle mě se tímto filmové dílo mrší ještě víc než pirátství,, protože to je regulérní prznění. ()

Reklama

jondoe 

všechny recenze uživatele

Presny dokaz toho, ze v niektorym filmom nepomoze ani exceletne hviezdne obsadenie. Mam rad westerny a Silverado ma celkom dobry pribeh aj dobre postavy a celkom dost akcie. Silveradu vsak chyba isty westernovsky naboj a je tu strasne malo silnych scen. Ale milovnikov zanru isto potesi ale asi moc nenadchne. Jedna sa o uplne priemerny western. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto paradni western. Prvni hodinka je natriskana akci, takze utece jako nic. Bohuzel po presunuti deje do Silverada se tu toho ze zacatku moc nedeje, takze se musi vydrzet rozvleklejsich dvacet minut a pak zacne zase slusna jizda. Navic je tu hromada perfektnich prestrelek, slusna hudba, sviznej a zajimavej dej a perfektni herci, v cele s krapet posahanym Costnerem a skvele strilejicim Gloverem. Taky potesi Cleese, kteryho bych v takovymhle filmu fakt necekal. Jedinej, kdo se mi drobet nezdal, byl Scott Glenn, kterej vypadal jak mladsi verze Carradinea. Podle me jeden z nejzabavnejsich westernu, co sem videl. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Western, ktorý má všetko, čo má mať, teda kovbojov, kone, veľa streľby, kulisy westernového mestečka, len mu chýba atmosféra, ktorú klasici zo šesťdesiatych rokov vedeli do filmu dať. A asi len mne vadil slovenský dabing, je to taký zvyk získaný za dlhé roky, že správni kovboji predsa rozprávajú po česky. Vtedy aj tie drsné hlášky vyznejú celkom ináč. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Lawrence Kasdan obsadil do menších rolí i svou ženu a dvě děti. (D3VIL)
  • Hlavný hudobný motív bol použitý ako temp-track v hrubom zostrihu filmu Jurský park (1993), v scéne príletu helikoptéry na ostrov. (Tvrdolín Veliký)
  • Natočeno za 96 dní. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno