Reklama

Reklama

Jsou rozdílní jako čtyři živly, ale spojil je boj proti stejnému nepříteli... Pistolník Emmett rozhodně není žádný zelenáč, strávil delší čas ve vězení a právě se chystá do Kalifornie. Přitom se chce zastavit v městečku Silverado, kde hodlá navštívit své blízké příbuzné. Na cestě je přepaden neznámými muži, za dramatických okolností se seznámí s dalšími psanci, málomluvným Padenem a černochem Malem a na poslední chvíli zachrání svého bratra Jakea před smrtí na šibenici. Když všichni prchají z městečka Turley, vůbec netuší, že se brzy znovu spolu setkají právě v Silveradu. Tomu a celému okolí všemocnou rukou vládnou šerif Cobb a bohatý starousedlík McKendrick… Film natočil režisér Lawrence Kasdan (Náhodný turista, Wyatt Earp, Francouzský polibek), který jím vzdal hold klasickému žánru westernu. Velkou šanci přitom dal hlavním hereckým představitelům, osamělého pistolníka Padena hraje Kevin Kline, Emmetta Scott Glenn, mladého Jakea ztělesnil Kevin Costner a zarputilého Afroameričana Mala vytvořil Danny Glover. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Kvalitní western nemusí hned sahat po uměleckém absolutoriu a být od Leoneho. Tohle je nádherná klukovská dobrodružná podívaná plná skvělých charakterních herců padnoucích do svých úloh jako prdel na hrnec. Skvělý Kline, Glover, Scott Glenn, mladý Costner, John Cleese, Jeff Goldblum a výborný záporák v podání mého oblíbeného Briana Dennehyho. Výborně jsem si u toho odpočinul po práci a pobavil se. 8/10 ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

U tzv. klasických westernových snímků mi jistá porce naivity zas až tak moc nevadí,nějak s ní počítám,-to ale myslím filmy z let třicátých až padesátých.Vždyť i Sedm statečných vedle tohodle vypadá jak loni natočený snímek.Nějak jsem si zvykl na ty ,,špinavý" pecky (Nesmiřitelní,Proposition,Divoká banda,Pro hrst dolarů,ale vlastně i Vlak do Yumy,-aj.),tohle je na mě už trochu archaický. Herci mě tedy též příliš nenadchli,-a že se tam sešla kvalitka! Asi jméno pana režiséra lákalo. (60%) ()

Reklama

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Dobrej western !! Já nevěděl do čeho jdu ( 5.1.2009 na ČT2) a koukam koukam a jsem potěšen :) Kevin Costner zahral parádně, svou účastí mne přeqapil J. Cleese a dokonce je zde i Goldlblum ! :D Prostě se parta ultra-přesných-a-rychlých pistolníků postavila na stranu dobra, pravdy a lásky a zlo bylo poraženo ! :) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Kasdanova pocta westernovému žánru je záměrným nahromaděním všech možných klišé, které však nejsou ironicky zlehčovány, nýbrž zapojeny do rozmáchlého akčního vyprávění o přátelství čtveřice neomylných pistolníků. Na první pohled překvapivě může působit obsazení K.Klinea, ale Kasdan svému oblíbenci napsal roli pěkně a jeho soubojové finále s ústředním padouchem uprostřed prázdné ulice, kterou vítr žene mračna prachu, je tou správnou diváckou satisfakcí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nezapomenutelný westernů se Scottem Glennem nebo Kevinem Costnerem. Příběh obsahuje vše, co si může fanoušek Divokého Západu přát. Kevin zde hrál takové praštěné ucho, ovšem s přesnou muškou. Nějak jsem ho v té roli nemohla vstřebat. Člověk je u něj zvyklejší na charakterní postavy s, pro mnoho žen, neodolateným výrazem ve tváři. Jinak jsem se opravdu nenudila. Děj příjemně odsýpá, drsné přestřelky napínavé a pevné přátelství, které se nezastaví ani před křivdou a bezprávím představitelů zákona. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Hlavný hudobný motív bol použitý ako temp-track v hrubom zostrihu filmu Jurský park (1993), v scéne príletu helikoptéry na ostrov. (Tvrdolín Veliký)
  • Režisér Lawrence Kasdan obsadil do menších rolí i svou ženu a dvě děti. (D3VIL)

Reklama

Reklama