Reklama

Reklama

Black Books

(seriál)
  • Česko Černá kniha (více)

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 064)

nunka 

všechny recenze uživatele

Skvelý konverzačný britcom s typicky suchým humorom a troma podivínmi a to všetko odohrávajúce sa na pôde jedného zašitého kníhkupectva. Kombinácia nevrlého alkáča Bernarda a psychicky labilného ľudomila Mannyho s večne frustrovanou Fran tvoria výbornú seriálovú trojku, ktorá na pár minúť pošteklí bránicu. V troch sériach sa stretávame s absurdnými scénkami, vtipnými dialógmi, občas trochu kŕčovitým a trápnejším humorom, jednotlivé diely nemajú rovnakú úroveň, po stránke absurdností je to prvotriedna seriálová liga. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Patek vecer, tesim se na sveho oblibeneho Cerveneho trpaslika a koukam do programu, v kolik zacne. Jenze jsem tam uvidel prvni dil serialu s me nic nerikajicim nazvem Black Books a pekelne sem se nasral. Pak ale zvedavost zvitezila a ja si prvni dil s nulovym ocekavanim pustil. A wtf to byla rezba. Spousta naprosto dokonalejch foru a vyborni sympaticti herci. Nejvic me v prvnim dile dostali jehovisti, ci co to bylo. A po skouknuti vsech dilu musim rict, ze ani jeden dil neni horsi nez nadprumer a Dylan Moran je neskutecnej ultra krutak, kterej neustale chlasta, huli a ze zamestnance si dela otroka. Vic takovejhle serialu. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Manny nebo Bernard, Manny nebo Bernard? Já nevím, áááá, koho mám zbožňovat víc, koho? Vždycky si řeknu, že Bernarda, ale Manny, ach Manny! --- Po dokoukání posledního dílu třetí řady jsem musela zamáčknout slzu. Tak přece jenom všichni mají srdce. A růžové chlupaté klapky na uši. --- Škoda že nepiju víno a nekouřím, ale s nepořádkem už jsem začala. --- Nejlepčejší epizoda jsou Hrozny hněvu, po ní mám vždycky bolení břicha. ♥♥♥ ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen pár dílů ale už teď je jasné, že jde o další hodně nadějný britský seriál s výborným britským humorem z prostředí knihkupectví. Není to sice vynikající IT Crowd ale i tak je to super seriál na odreagování. Nelze než ho každému doporučit. Postavy v Black Books jsou skutečně výborné a velmi osobité a jsem moc zvědavej jak se budou dál vyvíjet. Dylan Moran je fakt týpek!. Výborná záležitost.... Kdo tohle ještě neviděl, ať to co nejrychleji napraví. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál mít vlastní knihkupectví/antikvariát a děkuji tomuto seriálu, že mi to alespoň zprostředkovaně umožnil. Protože takhle přesně by to tam asi vypadalo. Sice nekouřím a nechlastám jako Bernard, ale taky bych si pořád jen četl a prudil by mě každý zákazník, který by mě vyrušoval. Takže bych si asi splašil nějakého Mannyho. A kdyby byla ještě nějaká Fran, byla by to bomba, protože to je nejlepší postava serálu (Bernard a Manny jsou dobří, jen občas přestřelují, zato Fran zůstává pořád při zemi, uvěřitelná a realistická). Postupem času jsem se do ní zamiloval. První díl mě naprosto rozsekává. Další jsou to výborné, tu skvělé, tu slabší, ale první díl je prostě dokonalý. Tam sedí všechno a nic není přehnané. A pak Simon Pegg, ten je až nechutně dokonalý. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Relaxační knihu "The Little Book of Calm" napsal učitel meditace Paul Wilson. (DivX)
  • Postavu Bernarda napsal Dylan Moran, jenž ho v seriálu i hraje, podle skutečného majitele knihkupectví v Dublinu, kterého popsal takto: "Vypadá, jako by zrovna vypil šálek kyselého mléka a zároveň se počůral. Má v obličeji výraz neustálého hnusu, jak mu léta nelibosti navěky zdeformovaly tvář." (Morien)

Reklama

Reklama