Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 063)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Humor, který se netýká přímo chodu knihkupectví je výborný (byť má i své slabší momenty), ale gagy, které směřují k tomu, jak se Bernard chová k zákazníkům jsou excelentní perly nekonečných rozměrů, které mám chuť si pustit vmžiku ještě pětkrát po sobě, abych je doopravdy vstřebal. Proč? Protože, v knihkupectví jsem pracoval rok a tohle je pro mě jedno nekonečné déja vu, ve kterém sám sebe vidím až nebezpečně často. Ne, že bych za pultem popíjel víno a tahal cigarety, ale vážně jsem několikrát zoufale prosil, aby někdo zamčel dveře a dovnitř už nikdo nelezl. O nápisech ‚Nic pro zabíječe času‘ se ani netřeba zmiňovat… přesto po první sérii (zatím) jenom 4 a ½. Edit: A nakonec na nich zůstanu. Bavilo to skvěle, ale i když se to dotýká mě tak blízkého tématu, hned tak brzy se k tomu nevrátím... asi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Anglický humor v plnej poľnej. Netušil som, že to niekedy napíšem, ale niektoré scénky by tromfli aj absurdity pána Beana. Nekonvenčný, dokonalý a miestami naozaj krutý čierny humor a pekelne vtipné tri hlavné postavičky. Ktorých správanie je väčšinou absurdne bláznivé, ale pritom tak krásne vtipne prípustné. 95%. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tyhle anglické sitcomy bývají vážně našlápnutý. Black books to potvrzuje. Jsou zde skvěle napsáné a vykreslené postavy. Bernard, alkoholický gay instelektuál, nemá prostě chybu, je naprosto božsky ztvárněn. Ostatní postavy už tak vymáklé nejsou, ne že by snad byla nouze o srandu, ale nejsou tak terfné a adresné jako Bernard. IT Crowd je o něco vydařenější. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Sakra,jak okomentovat takhle dobrou věc..? Jelikož jsem prachobyčejnej pitomec kterej akorát čumí na filmy a čte knihy, budu prostě a jednoduše přirovnávat. Inteligentní humor jako "Ally McB." Nebo "Teorie velkeho t." Místy praštěné jako "Černá Zmije" vyprávěno rychlostí "dead set" a přesto že jsou díly tak krátké, v každém se mnohokrát rozesměju. Což je paráda. Za mě 95% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Typický britský humor těžící z přepálených absurdností, lehce ujetých postav s nevšedními výrazovými prostředky. Vtípky jsou zdařilé, ale nesedla mi jejich občasná nucenost, křečovitost a strojenost, také vedle IT Crowd, které jsem bohužel viděl dříve, působí Black Books jako chudý bráška... Poslední díly znaznamenávaly jedno zlepšení za druhým, už by si u mě vysloužily i 4*, nicméně zprůměrováno nakonec zůstávám níže. Holt mám hodně jiných, oblíbenějších kousků... 6/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Tamsin Greig (Fran) vyznávala židovské náboženství, později ale konvertovala ke křesťanství. (DivX)
  • Scény před Bernardovým knihkupectvím se natáčely před skutečným knihkupectvím Collinge & Clark v Londýně. (exitak)

Reklama

Reklama