Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno jediné je třeba tomuto seriálu přiznat. A sice tolik, že je to opravdu horor, horor se na to dívat. Kolik miliard dolarů bude Netflix ještě muset vyhodit oknem, než pochopí, že líbivou Woke propagandou sice (možná) umlčí těch pár řvoucích psychotiků na druhé straně oceánu, ale zbytek diváků odradí a navíc zaneřádí popkulturu stovkami tisíc hodin odpadního obsahu, jako je tohle? Když si procházím svoje poslední recenze, sám se hrozím nad tím množstvím udělených nejnižších hodnocení u nové tvorby, nicméně nemůžu jinak.. kdybych měl takovéhle splácanině dát byť jen jedinou hvězdu, musely by snad všechny filmy a seriály, natočené před érou VOD, dostat naopak o hvězdu víc. Tohle nestojí ani za vteřinu divákova času. odpad! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrný zombie seriál si rovnou podřezává žíly tím, že z obsáhlé videoherní předlohy zneužívá jen pár jmen a monster, jinak ji sprostě ignoruje. Proč, sakra?! Jako nejedná se o kompletní diletantskou tragédii a nevypadá úplně marně, jenže neskonale hloupých kravin, nad kterými nikdo dospělý zjevně nepřemýšlel, protože tohle mají mladí (konzumenti Netflixu) určitě rádi a zdá se to efektní, obsahuje mraky. Hlavně však namísto atmosféry, hororu/survivalu a gore řeší (školní) trable dospívajících dcer Alberta Weskera (pominu-li naprosto zcestný casting, tak jako vždy skvělý Lance Reddick) v jedné časové linii, a umanuté utíkání a jakési hledání léku v budoucnosti zamořené nemrtvými v té druhé. ()

Reklama

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Další resident evil adaptace, která ale klasicky stojí za hovno. Jo, líbil se mi Lance Reddick jako Wesker (i když se samotnou postavou Weskera mám několik problémů) a jeho herecké výkony jsou asi fakt to nejlepší na celým seriálu a jo, těch pár odkazů na herní sérii bylo fajn, ale jinak tady nefunguje snad nic. Hlavní dvojka, Jade a Billie, je extrémně nesympatická, s tím že u Jade tvůrci fakt dělají všechno proto, aby jí nikdo neměl rád jak v lince z roku 2022 (tady hned v prvních minutách se musí chovat jako nevtipná sobecká otravná kráva), ale i s postupem času je vidět, jak nesympatická je i v tý budoucí lince, kdy svým vypatlaným chováním zapříčiní smrt několika postav. Tím se dostáváme k dalšímu problému, proč je to rozdělený na dvě časový linky? Budoucí linka mě nebavila, je to klasická zombie apokalypsa, kterou tady každej už několikrát viděl, akorát tohle provedení zombíků mě extrémně nudilo a když  už se objevilo nějaký nový monstrum nebo snad i dokonce něco z her, tak je to na obrazovce celou jednu minutu než se zase vrátíme k nudným zombíkům. Celá ta zápletka téhle linky je fakt nudná, místama nedává smysl a občas vyspoileruje to, co se stane v tý lince z roku 2022, která aspoň ze začátku měla lehkej nádech jakési záhady, kterou to nové racoon city skrývá, ale hned po prvním díle je jasný, že tohle se bude hlavně věnovat dvojici otravných čtrnáctek, které dělají neskutečně hloupý rozhodnutí (jo, moje sestra je kousnutá a vím, že se z ní může stát každou chvíli zombie, ale co kdyby šla do školy nebo na párty, to by bylo hrozně cool ne????).  V týhle lince mě ale docela bavila ta zlá CEO Evelyn, kterou ale pak museli zkurvit v tý lince budoucí (ta scéna s Dua Lipou byla co jako? Neironicky člověk co se tohle rozhodl vytvořit a dát do seriálu by měl dostat celoživotní zákaz cokoliv vytvářet) a celkově výběr hudby byl naprosto otřesnej.  Doufám, že tenhle seriál zruší dřív, než dokážou zničit víc postav z herní série. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

ma to sve mouchy a urcite to neni zadny aspirant na top serial historie. ale da se to celkem bez obtizi zkouknout. nefanousci herni predlohy maji vyhodu. celkove se na serial mozna az prilis nadava, podle me je to proste v pohode prumer, ktery sice nebudu do roztrhani tela hajit a doporucovat, ale zaroven nemam duvod od toho nekoho vylozene odrazovat ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Poplavu proti proudu a jsem rád, že jsem nedal na ubrečené recenze všude na netu hned po premiéře. Počkal jsem si až budu mít tu správnou náladu na zombíky a dal jsem to na 2x. Vůbec mně nevadilo, že to byl jiný R.E. Právě naopak, byl jsem za to rád. Obě dějové linky byly zajímavé a hodně jsem ocenil obsazení sester mladých versus starších, protože si byly tak podobné, jako by to byly fakt ony. Gang Weskerů pobavil :) Už se těším na druhou sérii! ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, kdy se Richard Baxter (Turlough Convery) snaží prostřílet cestu skrze halu plnou zombie, je až nápadně podobná scéně z Resident Evil: Vendetta (2017), kde se ve stejné situaci ocitnou Leon S. Kennedy s Chrisem Redfieldem. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno