Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (88)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přirovnávat tuhle klasickou queer romanci k Euforii je hodně nefér – to už je spíš výstižnější ji přirovnat k Sex Education. Jenže zatímco oba seriály jsou nejen v rámci teenage subžánru o několik levelů výš už jen kvůli tomu, že generaci Z reflektují autenticky a bez příkras, 'Heartstopper' je pravý opak, který hledí doslova na vše přes hodně tlustý růžový brýle...... Zatímco příběhové či tematické motivy v jiných coming-of-age filmech či seriálech působí relativně přirozeně, zde jsou až tak moc prvoplánové a extrémně tlačené na sílu, až mi ta optimistická feel-good nálada lezla konečníkem. Nadšené ohlasy slibovaly nadstandardní queer záležitost, ale vyklubala se z toho až přehnaně melodramatická cukrkandlová slaďárna/nesnesitelně naivní gay pohádka, která svou cílovku (tedy převážně diváky z LGBTQ+ komunity) nadchne, mě však svým pojetím extrémně nesedla (a ten cheesy soundtrack tomu taky moc nepomáhá)...... ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Jedna velká, vzrušující, nádherná jízda na emocionální horské dráze - to jsou Srdcerváči. Tak jednoduše se to mohlo pokazit, ale nestalo se to. Celých osm dílů jsem měla husí kůži a něco tak dobře zahraného, herecky obsazeného, citlivého a kouzelného jsem už dlouho neviděla. Jestli vůbec. Jsem strašně ráda, že něco takového vzniklo - jsem si jistá, že ten seriál pomůže strašně moc mladým lidem. Děkuju za to! ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sympatická, civilní, citlivá, nevtíravá a důležitá záležitost, kterých je jako šafránu. Moc se mi to líbilo. A-Z. Kéž by se všem mladým, kteří doma přiznají, s kým chtějí žít, dostalo stejně láskyplné reakce, jako od Olivie Colman. Pohádkové, milé pohlazení pro duši, nic pro homofobní konzervy, které by své dítě raději zavrhly, než by dokázaly přijmout jejich přirozenost. Edukativní příležitost pro mnohé rodiče, kterým téma ještě v dnešní době dělá potíže.. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdříve taková malá poznámka, stěžovat si u seriálu na motivy komiksu, který se věnuje LGBTQ+ páru, že se věnuje LGBTQ+ páru je poměrně zvláštní. Nejdříve asi bude vhodné něco zjistit o tom, co budu sledovat a když vím, že mi tahle tematika nevoní, tak bude "překvapivě" asi lepší vybrat si něco jiného. A pokud jde o kvality samotného seriálu, tak je to milá podívaná, která se nesnaží přehnaně tlačit na pilu, pokud jde o dramatičnost (až na pár výjimek v závěru), je kvalitně obsazená, v 99 % času protknutá příjemnou atmosférou a možná není objevná, pokud jde o příběh jako takový, ale je to sympatický coming of age příběh, který se nesnaží objevovat něco nového, ale předkládá tuhle tematiku s citem a s příjemnou civilností. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh i zpracování jednoduchý jako komiksová předloha (včetně občasných grafických prvků, které ale nijak nevadí), ale mě to bavilo. Heartstopper byl první komiks, co jsem si koupil - když jsem se dozvěděl, že ho někdo dokonce přeložil a vydal v češtině. A nedávno Dan Krejčík na svým Instagramu sdílel tohle seriálový zpracování, když jednu z postav do češtiny daboval. A docela jsem se těšil - a vlastně mě to nezklamalo, protože je to přesně takový, jaký čekáš: pobaví, dojme, nenásilně upozorní na problémy, zkrátka sympaticky rozšíří nabídku seriálů s queer linkou. Příjemný je na tom to, že je to v současný vlně teenage seriálů vlastně nejnormálnější - nejsou tam boháči a vraždy (Elite), královská rodina (Young Royals) nebo střelba ve škole (TBH). V tom to má asi nejblíž k Sex Education, ale bez tý šíře záběru témat a humoru, i když tohle srovnání není vůči Heartstopperu fér. Tu máme zkrátka příběh party teenagerů, co se hledaj, kterej by se  mohl odehrát i u vás na škole. Anebo zatím ne - a proto je dobře, že tu Heartstopper je. Tak třeba někdo zfilmuje i Muffin a čaj. PS: Olivia Colman je třešnička na dortu, a ani zbytek castu nedělá ostudu. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • V 11. minutě, během rozmluvy s Taem (William Gao) u oběda, čte Isaac (Tobie Donovan) thriller „Návod na vraždu pro hodné holky“ od autorky Holly Jackson. (veverrka11)
  • Automobil, kterým Charlieho vozí jeho otec, je Škoda Octavia combi první generace. (emkon)

Reklama

Reklama