Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (89)

kondor77 

všechny recenze uživatele

Jako amatérský homofob, konzervativec trumpovského střihu a masochista, jsem k seriálu přistupoval hodně obezřetně, ale už Sun-c' napsal něco ve smyslu "poznej svého nepřítele". Myslel jsem, že po prvním dílu se seriálem seknu a následně pošlu celou sérii do odpadu, ale kupodivu si mě svou pohodovou atmosférou získal. Netlačí totiž na pilu ani emočně a ani přehnaným zdůrazňováním queer tématiky (zdravím všechny, co seriál považují za málo angažovaný a příliš líbivý). Až zase někdy vystřízlivím, dám si druhou sérii. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přirovnávat tuhle klasickou queer romanci k Euforii je hodně nefér – to už je spíš výstižnější ji přirovnat k Sex Education. Jenže zatímco oba seriály jsou nejen v rámci teenage subžánru o několik levelů výš už jen kvůli tomu, že generaci Z reflektují autenticky a bez příkras, 'Heartstopper' je pravý opak, který hledí doslova na vše přes hodně tlustý růžový brýle...... Zatímco příběhové či tematické motivy v jiných coming-of-age filmech či seriálech působí relativně přirozeně, zde jsou až tak moc prvoplánové a extrémně tlačené na sílu, až mi ta optimistická feel-good nálada lezla konečníkem. Nadšené ohlasy slibovaly nadstandardní queer záležitost, ale vyklubala se z toho až přehnaně melodramatická cukrkandlová slaďárna/nesnesitelně naivní gay pohádka, která svou cílovku (tedy převážně diváky z LGBTQ+ komunity) nadchne, mě však svým pojetím extrémně nesedla (a ten cheesy soundtrack tomu taky moc nepomáhá)...... ()

Reklama

Klara 

všechny recenze uživatele

Jedna velká, vzrušující, nádherná jízda na emocionální horské dráze - to jsou Srdcerváči. Tak jednoduše se to mohlo pokazit, ale nestalo se to. Celých osm dílů jsem měla husí kůži a něco tak dobře zahraného, herecky obsazeného, citlivého a kouzelného jsem už dlouho neviděla. Jestli vůbec. Jsem strašně ráda, že něco takového vzniklo - jsem si jistá, že ten seriál pomůže strašně moc mladým lidem. Děkuju za to! ()

ForgetMeNot5 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna cílová skupina LGBTQ+ seriálů a filmů, ale pro pozitivní ohlasy jsem se rozhodla na tento seriál podívat. Už od začátku mě překvapil vibe a styl, jakým je to točeno. Už dlouho jsem neviděla seriál, který by byl laděn takto uklidňujícím a pozitivním způsobem. S tématy, které se zde řeší, jakožto hledání identity, místa ve světě, se ztotožní dost možná většina lidí, nehledě na orientaci. Mojí oblíbenou postavou je rozhodně Teo, možná je to i faktem, že s jeho issues se dokáži ze všech postav v seriálu nejvíce ztotožnit. Umím si představit, že pro teenagera, který stále hledá sám sebe, včetně objevování své orientace, může být seriál jako tento nesmírně důležitou oporou. Už proto si myslím, že má tento seriál jistý přesah, přece jenom, každý má právo na lásku. ()

Anet21

všechny recenze uživatele

⚪Pre všetky slniečka a trinásťročné dievčatá s instagramovým popiskom ,,bi" asi povinná jazda. Každému inému úplne stačí prvý diel, tak, ako mne a bude ukonaný až-až.⚪ Inak zase klasická agitka na dobrých citlivých gayov, ktorí tu ešte vyzerajú akoby mali max. pätnásť (v realite majú herci, našťastie, osemnásť rokov), v tretej minúte prvého dielu už padne homobozk a vidíme chlapca, ktorý má ,,crush" na iného spolužiaka bez toho, aby vôbec vedel, či je homosexuál. Tak si to len skúste predstaviť v opačnom garde, že by heterosexuál začal ,,robiť oči" na gaya, aký by to bol problém, že nerešpektuje jeho identitu a dopredu ho škatuľkuje. Dnes je ale asi úplne normálne predpokladať, že každý je homo alebo bi, orientácia je vlastne prežitok a konštrukt society a hlavne to treba prezentovať malým a mladým. Posledný zhasnite.⚪ ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo od dubna do června 2021. Natáčení většinou probíhalo v Herne Bay na jihovýchodě Anglie. Herne Bay High School byla natočena jako Truham Grammar School. K natáčení byla použita i bowlingová dráha Hollywood Bowl bowling v High Wycombe. Železniční stanice, odkud Nick (Kit Connor) a Charlie (Joe Locke) odjíždějí k moři, je nádraží North Weald. Mnoho z ragbyových scén bylo natočeno na sportovním hřišti v nyní opuštěném E-Act Burnham Park Academy. (emkon)

Reklama

Reklama