Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

Pearl je uväznená na izolovanej farme a musí žiť s chorým otcom a panovačnou matkou. Túži uniknúť a žiť oslnivý život, aký videla vo filmoch, ale jej ambície čoskoro narazia na obmedzenia života na farme. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hororově ujetá jízda režiséra Ti Westa pokračuje tímto prequelem, který ale trpí stejnými neduhy jako snímek "X". Najdeme zde sice opět chytrou kompozici obrazu společně s výtečnou Miou Goth v hlavní roli, nicméně zbytek ingrediencí se po chvíli začne znovu trestuhodně svažovat do velmi předvídatelných vod. Doufám tedy, že třetí díl této neoficiální trilogie už se těchto neduhů vyvaruje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prequel k X by som prirovnal k ženskej variácii na Psycho, aj keď snímok, ktorými sa Ti West inšpiroval, je zjavne oveľa viac. Mia Goth tomu veľmi veľa dáva, miestami je jej výkon enormne prehnaný, ale k postave a k jej vývoju to sedí ako motorovka k Leatherfaceovi, aj keď uznávam, že niektoré jej hlasové prejavy, niekoľkominútový monológ natočený na jeden záber a záverečné titulky budú pre niekoho cez čiaru. Ako v X, aj tu ma dostali scény s aligátorom. Prostredie farmy fajn a mnohé scény fakt príjemne nepríjemné. Problém vidím v relatívne odhadnuteľnom scenári. A nesedela mi rozloha jazera; za desaťročia v ňom zjavne skončili desiatky (!) vozidiel, to nebolo reálne. X ma bavilo, toto až tak nie. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Spojení Ti West, Mia Gothová a Tandi Wrightová funguje skvěle, sluncem zalitá rodinná farma na odlehlém místě nevěstí nic dobrého, divák cítí od samého začátku, že něco není v pořádku.. Příběh mladé ženy, jejíž manžel bojuje na frontě, ona se cítí osamělá, frustrovaná, k tomu péče o nemohoucího otce, neustálé konflikty s přísnou matkou, touha po jiném životě, jsou živnou půdou pro zkrat a pád do šílenství, je odvyprávěn v podstatě jako psychologické drama s krvavou vsuvkou (vidle a sekera). Musím přiznat, že mi z hlavní postavy běhal mráz po zádech a zároveň mi jí bylo líto.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

svým X mě West zrovna neoslovil a i když mělo svoje světlé stránky, rozhodně to pro mě nebyl ani horor roku ani úplně dobrý film. Pearl jakožto prequel, či snad origin jedné z postav z X je na tom dost podobně. Mia Goth to celkem táhne, poměrně slušně to celé vypadá a bavily mě ty skoro až naivní pasáže, které vypadají jako kdyby utekly z nějakého perverznějšího sestřihu Čaroděje ze země Oz, ale jinak to byla víceméně podobná nuda jako "první" díl. S Westem a jeho dílem holt asi nebudeme kamarádi...40% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mia je fascinující, zasazení do minulosti nepřesvědčivé, kvalita (či působivost) jednotlivých scén kolísavá. Poté, co jsem si u minulých filmů režiséra říkala, že jsou na mě asi až moc divné, si říkám, že bych snad i byla ráda, kdyby byla Pearl divnější, ve smyslu vykašlat se na konvenční příběh a opravdu si ujet. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Film „Palace Follies“, na který jde Pearl (Mia Goth) do kina, má zvukový a hudební doprovod. Vzhledem k tomu, že se děj filmu Pearl odehrává v roce 1918, je to asi o osm let dříve. Ačkoli se experimentální krátké filmy se zvukem promítaly již v roce 1894, před uvedením filmu Don Juan v roce 1926 neexistoval žádný celovečerní film se synchronizovaným zvukem. Vzhledem k neutěšenému duševnímu stavu Pearl si ovšem mohla hudbu jednoduše představovat. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu, když Pearl (Mia Goth) tančí pro zvířata na farmě, vyleze na vrchol balíků a zvedne nad hlavu vidle, změní se strany hrotů – z levé strany Pearl na pravou stranu v následující scéně. (Johnny.ARN)
  • Když se v kinech promítal předchozí snímek X (2022), tak v některých oblastech bylo možné před filmem vidět oficiální trailer k tomuto snímku. (HanzoBureshi)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama