Reklama

Reklama

Obleva

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(6)

Obsahy(1)

Štětín. Konec zimy, začátek jara. V ledové vodě na břehu Odry je nalezeno tělo mladé ženy. Vyšetřování vede Zawieja, třicetiletá policistka, která se nikdy nevzdává. Brzy se ukáže, že nejde o obyčejnou vraždu, protože žena krátce před tragickou smrtí porodila. Ale kde je dítě? Pro hlavní hrdinku se pátrání po novorozenci stává silným, i když zpočátku nevědomým impulsem ke konfrontaci s vlastní situací: je svobodnou matkou, dokonalou policistkou a především ženou, která po manželově smrti prochází krizí. Boj o dítě se mění v zoufalou bitvu o záchranu sebe samé. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Atmosféru to určitě mělo výraznou, ale takovou temnou, tíživou, smutnou a po 4 dílu už mi to přišlo takové ohrané. Pátý díl mi přišel nejlepší, navnadil mě na finální šestý, který mě až tak neuchvátil. Takže to moc okecávat nebudu; na polský počin to nebylo marné, ale asi bych z tohoto udělal plnohodnotný dvouhodinový film, než to rozvést do 6 epizod, které mi dějově moc nepřišly zajímavé. Postavy byly celkem v pohodě, stejně tak hudba. No, na 1 vidění to nebylo nejhorší, ale víckrát už asi ne. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Katarzyna Wajda (nar. 1986,) jako ostrá policajtka (které to i věříte), která vyšetřuje vraždu dcery prokurátora ze Štětína. Řemeslně výborně odvedená práce, s dobrou mrazivou atmosférou a přesvědčivou hlavní hrdinkou. Možná to není vyloženě hitovka (první díl pomalý rozjezd, poslední díl trochu ustřelený), ale výborně se na to koukalo. PS: furt jsi říkám, jaký mají ty polský kriminálky oproti těm českým bonus a tady u tý policajtky, která se ani jednou neusměje, jsem na to detektivně přišel - oni tam za každou cenu necpou tu pohodičkovou legraci a taky to funguje. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrá štetinská atmosféra, taká špinavá až severská. Veď to mesto je vlastne až hore pri mori a pritom patrilo v rokoch 1919-1956 Československu. Ale tá atmosféra je to najlepšie, čo mi kriminálka ponúkla. Vyšetrovateľka mi nejako liezla na nervy a celkovo mám už dosť tých odvážnych žien, čo samozrejme kašlú na mužov a oni silné všetko samy vyriešia. Táto tu dokonca kašľala aj na svoju malú dcéru, to správanie bolo miestami neúnosné. Celkovo materiál tak na jeden film a nie na seriál. A finále mi prišlo nevýrazné. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní polská kriminálka, která si atmosfericky nezadá se svými severskými bratříčky a sestřičkami. Dobře polovina se odehrává v noci a všechno je správně šedivé a ponuré (samozřejmě včetně samotného případu). Snad jen ta hlavní hrdinka je s přibývajícím časem víc a víc na pěst a i tady mi přijde její trauma takové zbytečné (krom toho,že jí to dává možnost být tvrdohlavá kráva a matka na baterky) a celkem se těším na nějakou kriminálku, kde hlavní vyšetřovatel nebude poloviční troska...70% ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Tak tohle krimi mi neskutečně sedlo. Pochmurný polský Štetín na přelomu zimy, skvěle vykreslená atmosféra. Policistka, která v osobním životě čelí ztrátě manžela a snaží se ze všech sil vyřešit případ zmizení novorozeného dítěte, kdy jeho matka byla těsně po porodu nalezena zavražděná. Hodně mě potěšila hlavně druhá polovina seriálu, kdy se v případu objevil psychopat Wróbel, jehož postava byla zahraná hodně věrohodně. Seriál udržel v napětí po celou dobu a já si ho přehraju znovu celý, tentokrát bez týdenních pauz při čekání na další díl. Poláci, bravo! ()

Galerie (99)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se převážně natáčel v severozápadním Polsku ve městě Štětín, které se nachází u hranic s Německem. (Trajektt)
  • Na konci časti pred vstupom Trepu do kancelárie, v ktorej spia pritúlená Zawieja a Radwan, jasne vidieť v pravej časti obrazovky v kancelárii (prípadne odraze) osobu zo štábu, ale akonáhle príde Trepa už do miestnosti, tá osoba tam nie je. (Stillborn83)

Reklama

Reklama