Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zlodej životov je v mnohých prípadoch veľkým prekvapením, film, ktorý udrží vašu pozornosť do samého konca, je to slušne zamotané a vy sa snažíte rozlúsknuť onú záhadu rovnako ako hlavná hrdinka agentka Scott v podaní nádhernej Angeliny Jolie, na ktorú sa pozerá veľmi dobre a čo viac, zaujme aj svojim hereckým umením. Rovnocenným partnerom jej je Ethan Hawke, ktorý si s ňou strihne aj jednu z najlepších sex scén. Skvelý psychologický thriller, ktorý toho môže ponúknuť oveľa viac než len slaboduchú zápletku a skvelých hercov, príbeh je do bodky vymyslený, všetko funguje tak ako má a na tom má samozrejme podiel aj hudba. Zlodej životov je pre mňa jedným z najlepších thrillerov aké som kedy videl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevím proč to mu tady dáváte tak nízké hodnocení. Nestydím se jít proti proudu a taky půjdu. Mě se to líbilo. Nebyl to v žádném případě špatný nápad. Vrah tě zabije, aby se mohl stát tebou. Vůbec nevadí, že téma filmu je stokrát ohrané. Angelina Jolie jako speciální agentka FBI Illeana Scott je skvělá. Nudou jsem rozhodně netrpěla, proč taky. Já jsem si film užívala. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

PO pár minutách (přesně nevím asi 10 ? ...) mi bylo jasné, kdo je vrahem. Zbytek filmu jsem se nudil. Jen chvíli mě zajímalo, co se na plátně děje a to ve chvíli kdy se tam objevila Angelina (kdo záviděl Ethanovi?:)). Mnoho hvězd, ale vše zmařené už v první minutách strašně předvídatelným příběhem... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Až na povedený úvod nemastný, neslaný a hlavně od začátku až do konce průhledný thriller dokonale zabíjející svůj relativně zajímavý námět a sice vraha osvojujícího si identity svých obětí. Kdyby byl film nahlížen z jeho perspektivy a divák viděl, jak si oběti vybírá, studuje a přejímá jejich život, mohlo to o něčem být, jenže těchto okamžiků je tu naneštěstí jen pár. U thrilleru podle knížky očekáváte alespoň nadprůměrnou inteligenci, ale má zkušenost, např. s JAKO PAVOUK, který jsem vypnul po patnácti minutách, je spíše opačná a rozhodně nečekejte dalšího SBĚRATELE KOSTÍ. Angelina Jolie polehávající na místě činu je až nechtěně komická, ukoktaný Ethan Hawk zase velmi, velmi otravný a starý dobrý Kiefer se na plátně neohřeje snad ani pět minut. Zbytek hereckého ansámblu posbíraný ze všech znamých hollywoodských francouzů s výjimkou Jeana Rena (Niemans z PURPUROVÝCH ŘEK asi nemohl hrát druhé housle v takové sračce) je hlavně díky špatně napsaným postavám nevýrazný jako celý film. Nechci tu slintat nad Angelinou Jolie, tím spíš že se mi nikdy nelíbila, ale z tohohle filmu si nakonec budu pamatovat jen ty její odhalené kozy. Nevím proč, ale byly pro mě až surrealistickým zážitkem. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Rojezd "Zloděje životů" dává jistou naději, že by mohlo jít o poměrně originální thriller se slušnou atmosférou. To se bohužel nekoná - postup vraždícího maniaka je sice neotřelý, ale vše ostatní za základním nápadem strašlivě pokulhává. Od nerozhodné režie, kterou cestou se vydat, jestli klást důraz na vyšetřování případu nebo na vzplanutí mezi hlavní hrdinkou a očitým svědkem jedné z vražd. Výsledek je rozpačitý a nevěrohodný. S nevyrovnaným scénářem měla za úkol poradit si docela impozantní herecká sestava - a podařilo se to jen několika jejím členům. Ethan Hawke je nejopravdovější při milostné scéně s Angelinou (teď mě tak napadá - hrál on to vůbec :))?), jinak přehrává až běda. Angie se snaží seč může, ale ani já jí studenou a skutečně divnou agentku FBI nevěřím. Se silnějším scénářem by měla co hrát, ale takhle je to místy křeč. Pod jasným vedením D.J.Carusa by se dalo hodně zlepšit, ale pokud režisér trvá na tom, že nám Illeaniny schopnosti představí ve scénách, kdy hrdinka leží v hrobě po zavražděném nebo večeří u stolku a okolí má polepené fotografiemi zmasakrované mrtvoly, Angelininu postavu divákovi jenom odlišťuje. A o nějakých "zvláštních" schopnostech nemůže být ani řeč, protože její vyšetřování je v průběhu snímku založeno na tom nejzákladnějším profilování. Dříve zmíněné berličky v charakterizaci hlavní hrdinky jsou tak jen prázdnou ozdobou...Nejpřirozeněji z celého snímku nakonec působí dvojice policistů v podání Jeana-Huguea Angladea a Oliviera Martineze, protože i jinak charismatický Tchéky Karyo se zcela ztrácí...A co se týče samotného závěru - připravte se na dva šoky krátce po sobě. A pokud ten první trapností jen zavání, tak finále už se jinak nazvat nedá... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Zloděj životů debutoval v Severní Americe na třetím místě s 11,5 mil. dolarů během stejného víkendu jako třeba Úsvit mtvých. (imro)
  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)

Reklama

Reklama