Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

nash. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller s pomalým rozjezdem a přes jeden dva překvapivé momenty poměrně předívatelný. Totožnost vraha odhalíte během dvaceti minut, vinou okatých náznaků, kterým se nedokázal ubránit režisér ani herec. Chybí tomu pořádné napětí, které bych od takového vraha a takového pátrání čekal, Angelina je ve své roli svérázné agentky překvapivě nevýrazná až nudná (možná se měla jít učit od MacLachlanova agenta Coopera), chemie mezi ní a Hawkem je naprosto žádná. Čekal jsem víc. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zlodej životov je v mnohých prípadoch veľkým prekvapením, film, ktorý udrží vašu pozornosť do samého konca, je to slušne zamotané a vy sa snažíte rozlúsknuť onú záhadu rovnako ako hlavná hrdinka agentka Scott v podaní nádhernej Angeliny Jolie, na ktorú sa pozerá veľmi dobre a čo viac, zaujme aj svojim hereckým umením. Rovnocenným partnerom jej je Ethan Hawke, ktorý si s ňou strihne aj jednu z najlepších sex scén. Skvelý psychologický thriller, ktorý toho môže ponúknuť oveľa viac než len slaboduchú zápletku a skvelých hercov, príbeh je do bodky vymyslený, všetko funguje tak ako má a na tom má samozrejme podiel aj hudba. Zlodej životov je pre mňa jedným z najlepších thrillerov aké som kedy videl. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, průhledné dílko... Aspoň, že A.Jolie je kus baby na kterou se dá koukat :-) , jinak bych to asi nedokoukal, zvláště poté, co po pár minutách neretardovaný člověk (a možná i ten) pozná kdo je vrah. A co pak s tím zbytkem filmu (nebudu říkat kriminálky - to bych kriminální žánr asi urazil)? ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Okolo vraha je nulová aura, medzi postavami film funguje na pol úväzku, napätia je menej než húb na púšti a prekvapivé rozuzlenie je podraz sebaparodických rozmerov na úrovni béčkového video-thrilleru. Nehovoriac o "dojazde" filmu, ktorý snád tvorcovia ani mysleli vážne. Občasný dážď a vlažné tváre všetkých prítomných vytvárajú pocit chladného a zlého sveta, no jemne exotická hudba Philipa Glassa neoplýva ani trochou tajomna a temnoty. Vôbec sa do filmu nehodí. Samotné stopovanie vraha, ktoré pokrýva dve tretiny filmu, je bez scenáristického nápadu, bez narastajúceho pocitu stiesnenosti. Obsahuje síce dve "baterkové" návštevy temných miest so slušnými lakačkami, no sila týchto lakačiek je priamo úmerná ich zbytočnosti. Zlaknete sa, no keď sa zamyslíte čo sa stalo, je zle. D.J. Caruso vo svojom predchádzajúcej dráme The Salton Sea predviedol cit pre perfektnú formu, ktorý tu neaplikuje. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nechutná pretvárka filmu akú som už dávno nevidel. Chce byť brutálny, drsný, výnimočný, čomu má napomáhať postava agentky Scottovej (Jolie), no myslím, že práve ona dovrzala celý film. Scenár trošku prekvapí, celkom dobre vymyslené, aj pár zvratov sa podarilo, no absurdita postavy Scottovej mi proste nešla do hlavy. Navyše dosť sproste roztiahnutý záver, ktorý sa silou mocou snaží byť originálny ale súčasne je blbo spracovaný, takže vám dojde o čom vlastne ide. Najpozitívnejšie hodnotím erotickú scénku s Angelinou ;). Škoda, mohol to byť veľmi dobrý film. 60%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)
  • Zloděj životů debutoval v Severní Americe na třetím místě s 11,5 mil. dolarů během stejného víkendu jako třeba Úsvit mtvých. (imro)

Reklama

Reklama