Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Okouzlující námořník Jacob se rozhodne zastavit tyranského kapitána a zachránit unesené dítě. Na své misi získá nečekaného spojence v podobě mořské příšery. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (119)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Chris Williams ide na to dobre: postavy s dobre viditeľným vývojom ich charakterov, vypracované detaily morských bojov s príšerami, skvelá a dobre pasujúca hudba od Marka Manciniho, malý kúsok humoru a slušne vedený príbeh s dobre nakreslenými „Red“ a „Blue“. Nadpriemernosť kazí trochu spackaný záver, predovšetkým absencia korektnejšieho ukončenia príbehu a absencia pár základnejších informácií (čo sa stalo s „hlavnými“ príšerami; čo sa stalo s kapitánom Crow a jeho ľuďmi; akým smerom sa začal ďalej vyvíjať vzťah medzi príšerami a ľuďmi? atď.). Napriek tomu sa jedná o slušnú prácu a peknými obrázkami. Jak mladí tak aj starší si tu nájdu pre seba niečo – pre milovníkov lodí a mora pravdepodobne nevynechateľná záležitosť. P.S.: Tento animák len potvrdzuje moje skoršie myšlienky o tom, že Netflix má lepší cit pre podporu anime-based projektov ako pre „normálnych“ filmov. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Mnohem dětinštější, než jsem očekával, což by ale nemusela být chyba, pokud by tvůrci dokázali alespoň ta prťata pobavit, ohromit či okouzlit, což se v mých očích nezdařilo až překvapivě katastrofálně. Jsme již léta zvyklí na alespoň základní míru vnitřní konzistence, hravosti a zábavnosti i u průměrných spotřebních animáků. Je pro mě tedy nezměrně překvapivá zejména absence toho všeho v tomto konkrétním případě. Několik nádherných scenérií, ale za nimi svět tak plochý jako ta pověstná neosvícená placka, postavy animačně i charakterově bez byť jen záchvěvu života nebo opravdických emocí, samá umělost, šablonovitost, nemastnost, neslanost a planě ukecaná nuda i pro ty pidižvíky, na které to zacílilo. Nejlepší je to v kraťoučkých momentech klasické disneyovské nespoutanosti a ztřeštěnosti, o to víc však pak vystupuje, jak mdlá podstatná většina stopáže přitom je. Moc jsem si přál, aby to byla báječná nápaditá jízda, měnící ideálně i dospělé publikum v malé dobrodruhy, recept z daných přísad pod dohledem zkušených šéfkuchařů přece nemohl minout... Pro mne zklamání přímo monstrózních rozměrů! ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mořská příšera je v podstatě variací na Jak vycvičit draka, opřená o Moby Dicka, akorát namísto létajících stvoření se film koncentruje na podmořské potvůrky a je zároveň po vzoru aktuálních trendů multi-kulti, což ale při sledování vůbec neruší. Z technického hlediska je film zvládnutý skvěle a divák se má vskutku čím kochat - u dnešních animáků to ale není nic ojedinělého. Celkem mě mrzí, že jde v podstatě o kompilaci již zmíněného JVD a Pirátů z Karibiku, oproti kterým ale Mořská příšera postrádá výraznější humornou stránku. V závěru se sice dostane člověku milého ponaučení (Nesuď knihu podle obalu! + Buď kritický vůči "fake news"!), zároveň je cítit trestuhodně nevyužitý potenciál. Mořská příšera je nádherná, ale i přes přítomnost mořských hloubek neskutečně plochá. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Mořská příšera je technicky na velmi dobré úrovni a nabízí příjemnou podívanou pro celou rodinu. Její příběh mi ale nepřišel nijak originální, přirovnání k sérii Jak vycvičit draka je v tomto ohledu velmi příhodné (hon za nějakou příšerou se změní ve vytvoření přátelského pouta k nakonec velmi sympatickému tvorovi). Pokud máte ale akutní nedostatek animovaných pohádek, tahle vám na jedno odpoledne udělá dobrou službu. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Pěkné animace kazí naprosto blbý děj a to i na poměry animované pohádky. Nic tu nedává smysl... spřátelení s příšerou... proč, jak, jak to že tak naráz po dekádách války a zabíjení?!? Závěr, kdy malá holka z děcáku má naráz větší slovo než král a jeho dvůr. Generálka (je to Netflix:_) která neposlouchá rozkazy... aneb důvod, proč nedělat z žen generály :_) Prostě jsou to hezké barevné pohyblivé obrázky, ale děj, motivace postav (kterou mění často lusknutím prstů a bez hlubší pohnutky) ani zápletka nedávají příliš smysl. ()

Galerie (13)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama