Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Okouzlující námořník Jacob se rozhodne zastavit tyranského kapitána a zachránit unesené dítě. Na své misi získá nečekaného spojence v podobě mořské příšery. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (119)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Jo, jasně, je to po příběhový stránce plný klišé, který používá kdejakej animák. Šablona příběhu, šablonovitý postavy, ke všemu je to genderově i rasově rovnoprávný, jsou tam samozřejmě postavy, který pravděpodobně jsou i sexuální orientací rovnoprávný pro rok 2022. Ale mně to vlastně neva. Je to účelovej animák, kterejch je sice dost, ale přitom je vlastně i dobře napsanej a zrežírovanej v dialozích, a animačně je to naprostá špička. A hlasovej ansámbl taky. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Animace je solidní, ale příběh je prostě slabej. Celé to pozadí lovení příšer od pradávna a způsob, jak k tomu hlavní postavy přistupovaly, aby to potom  raz dva změnily, byl za mě nereálně podanej.  Jednotlivé části byly většinou celkem v pohodě, ale dějová linka prostě drhla, nemůžu si pomoct. Taktéž dabing byl slabší, námořnické ay ay v podstatě nedávalo smysl a pro nezasvěceného to zní divně, nahradit to běžným " jo" by nemělo vůbec na nic vliv a neznělo by to tak debilně. Víc humoru by tomu taky prospělo. Nudnější průměr, co trochu boduje námořnickou atmosfěrou a animací. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak nemám rád cokoliv s tématikou námořnických filmů (to prostředí mi přijde děsně nudné a nevýrazné), tak tahle pohádka udělala mně i dvou malým holkám, sledujícím se mnou, obrovskou radost. Jak již bylo řečeno, jedná se o variaci na Jak vycvičit draka na moři, přičemž je to často správně napínavé a bez hluchých míst, souboje parádní, a postávám se v pohodě dají držet palce... Na rodinné nedělní odpoledne ideální. [Netflix] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Už s ukážok to vyzeralo zaujímavo a nakoniec mi kvalitu potvrdil aj samotný animák. Potešil ma príbeh zasedený do námorného prostredia plachetníc, kde namiesto Moby Dicka sa lovia prerastené Kaiju obludy. Akcia je celkom dobrá, pekne natočené a miestami to trošku pripomína Pirátov Karibiku proti Krakenovi. Čo ale neberiem za mínus. Dizajn morských oblúd tiež nie je zlý, tvorcovia sa celkom vyhrali, škoda síce, že hlavná potvora ma taký nevinný kukuč ako bezzubý v Ako vycvičiť draka. A keď už spomínam ako vycvičiť draka, tak aj tu sa tvorcovia mierne inšpirovali a ten príbeh je trošku podobný. Záver je taká klasika, ktorá v ničom moc neprekvapí a nič prekvapujúce neponúkne, čo je škoda, pretože ma to bavilo viac menej celý čas. No a ďalšie výrazné plus je hudba. Mark Mancina od čias Tarzana zložil po dlhej dobe ďalší dobrý kúsok, ktorý ma super melódie a výborne ladí. Sea Beast ponúkne fajn dobrodružnú zábavu, ale v závere to mohlo (a malo) byť lepšie. Obľúbený soundtrack: Prelude to the Sea, The Sea Beast, King and Queen. 80% - 4* ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Mnohem dětinštější, než jsem očekával, což by ale nemusela být chyba, pokud by tvůrci dokázali alespoň ta prťata pobavit, ohromit či okouzlit, což se v mých očích nezdařilo až překvapivě katastrofálně. Jsme již léta zvyklí na alespoň základní míru vnitřní konzistence, hravosti a zábavnosti i u průměrných spotřebních animáků. Je pro mě tedy nezměrně překvapivá zejména absence toho všeho v tomto konkrétním případě. Několik nádherných scenérií, ale za nimi svět tak plochý jako ta pověstná neosvícená placka, postavy animačně i charakterově bez byť jen záchvěvu života nebo opravdických emocí, samá umělost, šablonovitost, nemastnost, neslanost a planě ukecaná nuda i pro ty pidižvíky, na které to zacílilo. Nejlepší je to v kraťoučkých momentech klasické disneyovské nespoutanosti a ztřeštěnosti, o to víc však pak vystupuje, jak mdlá podstatná většina stopáže přitom je. Moc jsem si přál, aby to byla báječná nápaditá jízda, měnící ideálně i dospělé publikum v malé dobrodruhy, recept z daných přísad pod dohledem zkušených šéfkuchařů přece nemohl minout... Pro mne zklamání přímo monstrózních rozměrů! ()

Galerie (13)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno