Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh několika kamarádů, kteří ve vypuštěných bazénech na předměstí Los Angeles začali v létě v polovině 70. let skejťáckou revoluci. A právě během ní skončilo i jejich letité přátelství. Láska k prknům na kolečkách je nemilosrdně rozdělila a každého poslala zcela jiným směrem. Hlavní devízou je civilní herectví neznámých mladých představitelů, pochopitelně Heath a jeho ztracená existence, věrohodná rekonstrukce prostředí, které obklopovalo jejich dospívání, svižná ruční kamera, která vytváří ošuntělý obraz i zachycuje solidní sportovní úsilí a pochopitelně soundtrack, který si vyšlápl na dobové pecky!! A co neobstaral lehce jednotvárný příběh, vytahuje do příjemných čísel uvolněná atmosféra. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film zo života inovatívnych chlapcov zo 70. rokov, ktorý žili svojským spôsobom života s horkokrvným správaním. Často však bez rozmýšľania, s dávkou naivity a hlúposti, užívajúc si sex, drogy, dobovú hudbu, ktorá niekedy pripomínala neskoršiu Nirvanu, takisto chlapci nosili také účesy. Pri tomto filme sa mi vynárajú spomienky na 90. roky, kedy sme s chalanmi blbli vonku na uliciach, vyvádzali a hrali, či robili rôzne bláznivé a srandovné veci, hrali hry na playstationoch, nintendách a podobne, či neskôr, keď sme hrali hry s názvom Tonyho Hawka, wrestlingu a iné. Všetko také chalanské zábavky, plné neviazanosti a do toho sa mi vynára puberťácky časopis, ktorý sme však nie príliš zbožňovali pre jeho trápnosť a komerciu a tým bolo Bravo. V tomto filme ma zaujal najmä ten nový bazénový štýl skateboardingu spojený s prvkami surfingu, ktorý vznikol v období sucha. Dynamická kamera, tiež ušla. Celkovo ma však film ničím neohromil, len mi ukázal ako môže biznis, peniaze a nerozbehnutie niečoho spoločného v partiii kamarátov, túto partiu zničiť. Ako životopisný by som ho tiež nenazval a bol dosť šialený, bez hlavy a päty. Musím priznať, že sa mi tento film veľmi nepáčil. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé, přitom je to celé jen o tom, jak člověka změní sláva a jak parta kluků dělá psí kusy v rozpálené Kalifornii. Až budu příště toužit po praštěné komedii, pustím si raději JackAss 3D, ucházející dramatickou vsuvku pak nabídne v mnohem lepším provedení jakýkoliv jiný žánrový hollywoodský kousek zručného režiséra. Beru, že je to "true story", ale až na Emilea a Heatha se mi to do 24 hodin vykouří z hlavy... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Stacy Peralta | Hudba: Mark Mothersbaugh | Produkcia: John Linson | Distribúcia: TriStar Pictures (USA), Columbia Pictures (non-USA) | Štúdio: ? | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 13,411,957 $ || Úprimný film o úprimných ľuďoch, ktorí priviezli do najpopulárnejšieho streetsportu na svete niečo Viac. Pokusy so športovým žánrom väčšinou zlyhávajú, no tu sa jedná o film, ktorý má tempo, feeling (a to hlavne životný) a Ledgerovský šmrnc. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Film působí velice (ikdyž celistvě tak) neurovnaně, a to je škoda. Dokonale vystihuje dobu, mravy, chování a nálady Američanů z roku 1975 skvělým pojetím filmu, což se ale bohužel stalo zároveň záporem filmu. Konkrétně mám na mysli nehorázné syrovou kameru s nehorázně hrubý střih. Opravdu nejsem žádný zarputilý umělec, ale jedny z nejzákladnějších složek filmu, kamera a střih takto odbýt.. to opravdu až bilo do očí! Abych jen nehaněl, tak tvrdím, že tyto nedostatky daly na druhou stranu filmu jakousi nepopsatelnou atmosféru skutečnosti, podle kreté je film i nakonec natočen. Začátek příběhu je zamlžen a divák se musí alespoň trochu soustředit aby stíhal zajímavý děj, který se časem dokonale vyvine. V druhé polovině filmu, začně čas neuvěřitelně nabírat na otáčkách, a již se s našimi hrdiny setkáváme pouze na mistrovstvích, soutěžích a v důležitých momentch, avšak ani tímto, zde film neztrácí svou celistvost. Konec je ztvárněn bravůrně. Musím se přiznat, že poslední půlhodinu filmu, jsem čekal konec každou chíli, ale nakonec přišel.. a to hezký. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Všichni hlavní představitelé ve filmu nosí tenisky Vans Authentic modré barvy, klasickou skate obuv sedmdesátých let. (Sufferer)
  • Kapela, ktorá hrá počas roztržky v bare vo výklade, je mainstreamová punková kapela Rise Against. (Smok)
  • Pri natáčaní scény v prázdnom bazéne, režisérka Catherine Hardwicke spadla a bola dve minúty v bezvedomí. Štáb si myslel, že zomrela. Keď prišla k sebe, jazdci ju utešovali slovami: "Teraz viete, ako sa cítime. Vitajte v klube." (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama