Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. Splnit tento úkol však bude životní výzvou. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Not bad, not great either. Příběh minisérie 'Black Bird', podle skutečných událostí, se zaměřuje na Jimmyho Keenea (Taron 'Rocketman' Egerton), který se za pletky v oblasti drog ocitne v situaci, kdy čelí deseti letům ve vězení. Z důvodu zhoršujícího se stavu svého otce, který před sebou nemá deset let, kývne na nabídku FBI a je převezen do jiného zařízení, kde se má infiltrovat a spřátelil a získat přiznání Larryho Halla, sériového vraha, který unesl, znásilnil a zavraždil (dodnes není přesně jisté číslo), ale hovoří se až o 40-50 ženách, dívkách. V popředí samozřejmě stojí Paul Walter Hauser v roli samotného Larryho Halla. Hauser mě zaujal už v Eastwoodově filmu 'Richard Jewell', kde hrál 'skutečného hrdinu, který zachránil životy desítek tisíců lidí, aby ho zničila mediální špína' (rovněž podle skutečných událostí - ale kdo neviděl a Hauser ho tady zaujal, vřele doporučuju). Ve výsledku je pak 'Black Bird' zajímavý a držící pozornost hlavně díky svojí autenticitě, ne díky tomu, že námět je jako "stvořený pro TV", takže si myslím, že to hodně postrádá z hlediska toho, co by člověk očekával. Je to spíše solidní herecký koncert, kde se čeká na odhalení a to se dostavuje v jakž takž mdlé podobě, u konce jsem usnul a musel poslední epizodu sledovat od poloviny znovu. Ale je to dobrý skok a krok, zejména pro Hausera, který dokáže hrát skutečné charakterní role a byl, možná díky tomu, že není dostatečně vy-Hollywoodovaný, ve vrcholné formě a chytá letošní Zlatý Glóbus a jsem si jistý, že o tomhle herci brzo uslyšíme v dalších skvělých projektech. Začal skromně, líbí se mi, jak přemýšlí, není to úplně váš typický "vymodelovaný lead actor", o to je ale zajímavější. A RIP, Ray Liotta, na to, jak jsem ho dříve nemusel, Liotta předvádí v jedné ze svých posledních rolí skvělý výkon v roli nemocného a čekajícího otce. + Za slušný výběr pro OST. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Black Bird má téměř nulovou akci, ale zato stoprocentní atmosféru, ze které mrazí - a ta dělá spolu s hereckými výkony ze seriálu dusný a nepříjemný zážitek, u kterého má divák pocit, že se stále něco děje, i když zpětně se toho ve skutečnosti moc nestane. Jde o tvrdou slow-burn konverzačku mezi precizním a vyspělým Taronem Egertonem a fanaticky přesvědčivým Paul Walter Hauserem, kterého registruju už ze seriálu Kingdom nebo Richard Jewell - tenhle chlap je prostě předurčen k divným rolím, je ve svém charakteru neskutečně nechutný a uvěřitelný, a to vše dělá celý zážitek ještě intenzivnější. Konečný výsledek je pak šikovně ukončená true-based série, která je v určitých místech sice trochu roztahována, ale vygradované emotivní finále to poměrně dobře zachraňuje a nechá v divákovi celkově dobrý a zároveň znechucený pocit. Za mě taková zlatá čtyřhvězda, která potěší, ale zároveň mám tak trochu tušení, že k plné palbě zde něco chybělo a že jsem z celého seriálu možná až moc "překonverzovaný". ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší minisérie letošního roku má jméno Volavka a to si troufám říct i z pozice člověka, který jich viděl trestuhodně málo, jelikož se pořád radši věnuje dohánění postarších seriálů o větším počtu sérií. Taron Egerton celou svou kariéru formuje (téměř) jen pozoruhodnějšími projekty a doufám, že jen tak nepoleví. Tohle mu padlo jak na míru, ačkoli ruku na srdce - série patří Paulu Walteru Hauserovi a jeho preciznímu předobrazu notně nechutného vraha. [viděno na Apple TV+] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Apple TV si vybírá doopravdy luxusní projekty pro svou streamovací platformu. Jinak tomu není ani u nejnovějšího přírůstku do krimi žánru, tedy Volavky. Vůbec jsem nevěděl, že si film zakládá až tak moc na pravdivé události. Celá ta zápletka točící se okolo jednoho mafiána, co přistoupí na nabídku FBI ohledně přestupu do vězení pro ty nejhorší delikventy, aby zjistil od sériového vraha místa zakopání těl mladých dívek, to je setsakramenstky skvělý námět pro seriálové zpracování! A když si pak ještě člověk přečte, že za samotným projektem stojí Dennis Lehane, tak má očekávání vystřelila jednoduše vzhůru až do oblak. Po stránce herecké se jedná o grandiózní podívanou, zejména dva hlavní představitelé září! Co ale předvádí Paul Walter Hauser, to jesť něco nepopsatelného! Takhle dobře ztvárněného sériového vraha jsem na filmovém plátně neviděl od dob Fincherovách Sedm! ( a to je už skoro 30 let). Zejména dva závěrečné díly sázející na emočně vypjaté dialogy mě úplně odrovnaly! Bezpochyby jeden ze seriálů roku. Tohle musíte vidět! Za mě 9/10 ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Na poslední dva díly jsem se tolik netěšil po těch vlažných reakcích tady a byla to chyba. I konec u mne absolutní pecka. Možná to vyznívá trochu do ztracena, protože tak prostě ten případ dopadnul. Od Hausera jsem tento skvělý výkon čekal, Edgerton velmi mile překvapil, měl jsem ho rád spíše jako zábavného herce ne tak špičkového, Rosomák bude v dobrých rukou. Poslední záběr na Liottu bolel.... 9/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • Natočeno podle skutečného příběhu Jamese "Jimmyho" Keenea (Taron Egerton), bývalého drogového dealera, který se snažil vymámit přiznání od sériového vraha Larryho Halla (Paul Walter Hauser). (mikki089)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Našel Marvel nového Wolverina?

Našel Marvel nového Wolverina?

04.07.2022

Zatímco se na obzoru rýsuje další Comic-Con, přichází zprávy, že herec Taron Egerton (Kingsman: Tajná služba) jednal se šéfem Marvelu Kevinem Feigem o tajné roli. Podle nejrůznějších indicií by se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno