Reklama

Reklama

Hry na cestě

  • Česko Silniční hry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Řidič kamionu Pad Quid je náhle vytržen z nudy za volantem. Náhodné setkání s psychopatem, který znásilňuje a vraždí mladé dívky, mu změní jednotvárnou cestu v peklo. Když na něj rukou zamává mladá stopařka, vezme ji. Společně pronásledují nebezpečného vraha...ale všechno dopadne jinak, než bychom očekávali. (Film & Video Studio Prague)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Cinematik 2014] Byť Hitchcock kamionista, natočil by Roadgames, s gráciou vystavaný inteligentný "cestný thriller" so šarmantným Jamesom Stewartom v hlavnej roli. Aspoň to sa nám snaží Franklin povedať. Lenže on nie je Hitchcock, Stacy Keach v roli muža trpiaceho halucináciami a rastúcou paranoiou na stope zločinu (nech je akokoľvek vynikajúci) nie je Stewart a ten film nie je tak inteligentný. Pomalé tempo rozprávania ozploitation modelu a slabé napätie vynahrádza nadhľadom a ostrovtipom hlavného hrdinu, ale nezáživnosť množstva sekvencií je stále ubíjajúcejšia. Pocta Hitchcockovi a jeho klasickým motívom (priame citácie Vertiga) sa tak z diváckeho uhlu pohľadu mení na trochu neohrabané variovanie maestrových obľúbených prvkov. Násilie mimo záber a potlačená dravá dráždivá sexuálnosť drsného príbehu s až psychologickými kontúrami prispievajú k zmiešaným pocitom z filmu. Toto je jasný kult, ale len pre úzky okruh divákov, do ktorého, žiaľ, nespadám. 65% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Austrálské filmy s horrorovými a mysteriózními zápletkami z této éry mě baví, obvykle dýchají velmi osobitou atmosférou se závanem menší nebo větší exotiky a vydávají se v ději často nepředvídatelnou cestou. Tak tomu bylo i u Her na cestě, u nichž jsem však po celou dobu prožíval až kolísavě rozporuplné dojmy. Chvílemi mi byl Stacy Keach jako hlavní protagonista nesympaticky protivný, otravoval mě svým drzým chováním a popravdě jsem mu moc nerozuměl, jindy mě však hodně bavil, třeba svým povídáním k sebe samému nebo pejskovi na cestách, na nějakou chvíli si mě získal, až jsem mu v poslední třetině plně fandil... měl jsem to tak ovšem s celým filmem, který střídal různé žánry, občas hrál na vážnou notu, jindy jakobych sledoval komedii. Vlastně bych mohl tu neustálou rozporuplnost brát i jako klad, jenže to bych nesměl mít úplně nejrozporuplnější pocit ze závěru. Přičemž jakoby tenhle film nabízel hned dva konce a zatímco ten první (poetický) mi svou lehce ujetou náladou sedl, ten druhý (horrorový) včetně ryze brakové pointy s lekačkou na závěr jsem už vnímal jako totálně mimo a zbytečně překombinovaný. Byly to zajímavé HRY, občas tak trochu i s divákem, ale prozatím z mé strany jen za silné 3*: [70%] ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Road games je slušný thriller od protinožců, který se může brát stejně dobře jak mírnější ozploitation, tak drsnější road movie. Kdysi běžely v noci na nově. Moc dobře si to pamatuju, byl jsem ještě prcek a totálně mě to vyděsilo. Film pojednává o řidiči kamionu, co začne stavět teorii, že řidič dodávky, na kterou stále naráží, je hledaným sériovým vrahem... Dneska už to samozřejmě tak strašlivě nevyzní, přesto to má svoje chvíle. Jak napínavé, tak i ty vtipné. Posledních 30 minut je docela našlapaných (scénu v přívěsu jsem si pamatoval do dneška), ale nesmim se pozastavovat nad logikou většiny osazenstva, zvláště policistů. Stacy Keach alias Sledge Hammer jako řidič trucku je sympaťák a krásná stopařka Jamie Lee Curtis je ....... je prostě Jamie Lee Curtis :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Naprosto ( a pro mě překvapivě) parádní, hičkokoidní thriller depalmovského střihu od protinožců který se nebojí být krom napětí i hravý, vtipný a absurdní. Je to chytře napsané i sympaticky zahrané a znepokojivě nejednoznačnou atmošku dokresluje hudba Briana Maye. Hezky si to hraje s divákem, jeho očekáváním a podezřením, že věci možná nejsou tak jasné jak se zdá. Chválím, že to pracuje s náznaky a nesklouzne to do slasheroidního braku.. a taky, mimo jiné, třeba i tu vtipně rozkošnou řeznickou tečku na konci... Filmařská lahůdka. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Drama bez dramatu, thriller bez napětí. Když už se objeví náznak atmosféry, zabije ji nevhodný vtípek. Co to teda mělo být? Nepovedený thriller nebo nepochopená komedie? Já vim, neškatulkovat, ale tenhle kousek mě neoslovil, ať už měl být čímkoliv. Výsledek?: nuda, šeď, špatně napsané, lehký podprůměr. Občas zábavný pouze hlavní hrdina a krátký výstup Jamie Lee. Celkově možná jedna nebo dvě opravdu dobré scény. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama