Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Nach 

všechny recenze uživatele

Dramedie jak se patří. Zac Efron ve své skvělé formě a v příběhu, který mohl být jakousi vtipnější verzí Apokalypsy. To se sice nekoná, ale i tak byl tento dramatický výlet skutečně příjemnou záležitostí, kde jsem hlavní postavě fandil, stejně jako jeho přátelům a moc se těšil, co na mě kde vykoukne s tváří té či oné celebrity. Jako jednohubka na odpoledne ideál. Nic složitého od toho nečekejte. 75% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Chickie je taký správny šialenec, ktorý má svoj svetonázor a akosi nedokáže pochopiť, že je niečo inak ako si myslí on sám. Až kým nedostane šialený nápad, že kamošom z ich mestečka príde doniesť pivo priamo na front. Úprimne, zaujímalo by ma, čo ako prvé napadlo tých jeho kamošov, keď ho tam zrazu videli s tou taškou plnou piva. Aj keď je to celé šialené, vo svojej podstate to je veľmi pekné gesto, a predovšetkým tá línia Chickiho vnútornej premeny a precitnutiu - to bolo naozaj vynikajúce! Film balansuje na hrane komédie a vojnovej drámy, no podľa mňa to bolo vcelku dobre vyvážané. Záverečné scény boli úžasné, hlavne, keď sa ho po návrate ostatní obyvatelia mestečka spýtali, že "ako sa nám darí?". 4* ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Ano, je tam ten Americkej patos a absurdní scény, které by v reálu skončily jasnou smrtí, ale je to taková ta feel good komedie a když člověk vypustí ty sračky od Billa Murrayho co tam občas pronese o válce, tak to rychle uteče, pořád se něco děje a Efron mě nikdy nesral. 4* a.k.a 70% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ještěže vojáci měli takového kamaráda-prosťáčka z Inwoodu, co jim zaobstaral v pravou chvíli pivo. Jinak nevím, jak by asi přežili těch několik hodin v zákopu zcela bez tekutin. :o) *** Ještě nedlouho před zhlédnutím jsem příliš netušil, kdo to je Zac Efron a teď už vím, že Zac Efron je minimálně velký sympaťák, který dokáže s gustem utáhnout dvouhodinový film. Také jsem neznal tenhle reálně odehraný, lehce absurdní příběh z dob Vietnamské války a líbilo se mi zpracování, které i přes výrazný komediální žánr reflektuje reálnou válečnou situaci v nejedné vážné scéně, nebojí se přidat drama ve vhodně vyvážené dávce a funkčně ho propojit s vývojem hlavní postavy (to je už tedy řádná deziluze, když si u dalšího kamaráda Looneyho málem Chicky ani na to pivo nevzpomněl!) nebo rozehrát na malém prostoru i pár dalších myšlenek a motivů – kupř. v souvislosti s paralelně probíhající „informační válkou“ na poli médií a mediální reflexe ve víru záměrně zkresleného podání událostí v TV. Potěšily zprostředkované příhody s postavou novináře a vůbec ty dvě hodiny jsou tady doslova nabité dobrodružnými zážitky v souvisle napínavém příběhu, který nabízí exkurzi do odlišného politického stavu a doby v exotické lokaci, zároveň ale dokáže odlehčeně připomenout i takovou, asi mnoha z nás zažitou prostou situaci v podobě zmeškání plánovaného spoje s odjezdem a následných trampot poté řešených. ** Přestože moje osobní jednička z amerických komedií aktuální post-covidové éry (Hundreds of Beavers) zůstala nepřekonána, byl jsem nebývale spokojen až nadšen. Jen škoda, že další takto skvělý film s potenciálem zabavit i oslovit široké publikum zcela minul ČR/SR kino distribuci. [90%] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale nezvládnutý film. Na komedii málo vtipné, na drama zase moc úsměvné. Zac Efron tomu taky nepomáhá. Vůbec jsem mu to nevěřil a to jeho prozření působilo lacině. Ještě víc to bylo do očí při společných scénách s Russelem Crowem jehož hypercharisma stále funguje i když už je tlustej bachor. Největším důkazem, že je ten film špatný pro mě bylo, že dvouhodinová délka mi přišla nekonečná a už jsem si přál konec. ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama