Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že nejdebilnější nápady vznikají v hospodě po pěti pivech. Ne jinak je to i v případě příběhu z tohoto filmu. Jako vzít pakl piv a odvést je kámošům, co jsou ve válce, do Vietnamu, může napadnout fakt jenom naivního blázna. Zac Efron ale tohohle alkáče zahrál naprosto fantasticky. A jak je příběh celé té výpravy za podporou morálky pluku totálně absurdní, tak dobře se na to kouká. Peter Farrelly podobná témata umí a ne jinak je to i zde. Absurdní vtip střídá ofenzíva Tet a útok na Hanoi, kde se skví pro změnu hodně zajímavá role Russella Crowa. Jeho válečný fotograf tu měl celou řadu zajímavých pravd a myšlenek, které stojí za zamyšlení. Vysloveně dobrý kousek o sebeuvědomění jednoho obyčejného Amíka. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film jsem zaregistroval náhodou, ale něco tak hvězdně nabité si prostě nenechám ujít. Příběh je prostý, ale rozhodně v sobě skrývá i hlubší myšlenky. Navíc Zaku Efronovi nelze upřít, jak dokonale mu role roztomilého trumbelína sedí. U díla jsem se proto výborně pobavil, dozvěděl něco málo nového a zajímavé nápady tvůrců mne vážně potěšily. Není to však úplně prosté, film se pozvolna transformuje z komedie k vážnému dramatu, jenž by nám také rád vštípil nějaké to poselství. No ale ono to celkem funguje! Celek je to zdařilý a o mém hodnocení jsem měl jasno relativně brzy.  PS: Nepochybuji, že jsou lidé schopni všelijakých pitomosti, ale fakt, že je dílo inspirováno skutečnou událostí mne zaskočil. 75% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Chickie je taký správny šialenec, ktorý má svoj svetonázor a akosi nedokáže pochopiť, že je niečo inak ako si myslí on sám. Až kým nedostane šialený nápad, že kamošom z ich mestečka príde doniesť pivo priamo na front. Úprimne, zaujímalo by ma, čo ako prvé napadlo tých jeho kamošov, keď ho tam zrazu videli s tou taškou plnou piva. Aj keď je to celé šialené, vo svojej podstate to je veľmi pekné gesto, a predovšetkým tá línia Chickiho vnútornej premeny a precitnutiu - to bolo naozaj vynikajúce! Film balansuje na hrane komédie a vojnovej drámy, no podľa mňa to bolo vcelku dobre vyvážané. Záverečné scény boli úžasné, hlavne, keď sa ho po návrate ostatní obyvatelia mestečka spýtali, že "ako sa nám darí?". 4* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemně odsýpající válečná dramedy, v níž skrze postavu Chickieho sundáme “růžové brýle” propagandy a vidíme skutečná válečná zvěrstva na vlastní oči. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek The Greatest Beer Run Ever režiséra Petera Farrellyho, který je založený na jednom skutečně šíleném nápadu obsahující pivo a cestu přímo do Saigonu. Nutno zmínit, že tvůrci tento absurdní aspekt zakomponovali do krásně fungující filmové mozaiky, z níž vyjma zjevného protiválečného poselství ční také herecký výkon Zaca Efrona. Právě on totiž do snímku dodává tu tolik potřebnou počáteční naivitu a následný šok, že nic vlastně není tak jak se na první pohled zdálo. Režisér se všemi těmito ingrediencemi pracuje s grácií sobě vlastní, takže se před Vámi na poněkud předlouhé stopáži rozprostře delikátní filmová záležitost, kterou byste určitě neměli minout. Téma nesmyslné války a všudypřítomné propagandy totiž (bohužel) nikdy nezestárne. (Apple TV+) PS: Nesmím samozřejmě opomenout skvělého Russela Crowea, který si to neskutečně “dává” i na poměrně malém prostoru! „That's what war is, Chick. It's one giant crime scene.” ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V Green Book to Farrellymu vyšlo, ale tam měl k ruce herecké esa. Ty se tentokráte nestavily a báchorka o tom, jak se jeden maník jen tak rozhodl že doveze piva svým kamarádům z Vietnamu je skutečně jen o tom, že se jednoho dne sebral a jel s pivama přes půl světa. Nepotřebuju tento film k tomu, abych si uvědomil jak byla zrovna tahle válka zcela zbytečná. Zac Efron mě nedal navíc důvod, abych tento film nějak extra pochválil. 55% ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama