Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Chickie je taký správny šialenec, ktorý má svoj svetonázor a akosi nedokáže pochopiť, že je niečo inak ako si myslí on sám. Až kým nedostane šialený nápad, že kamošom z ich mestečka príde doniesť pivo priamo na front. Úprimne, zaujímalo by ma, čo ako prvé napadlo tých jeho kamošov, keď ho tam zrazu videli s tou taškou plnou piva. Aj keď je to celé šialené, vo svojej podstate to je veľmi pekné gesto, a predovšetkým tá línia Chickiho vnútornej premeny a precitnutiu - to bolo naozaj vynikajúce! Film balansuje na hrane komédie a vojnovej drámy, no podľa mňa to bolo vcelku dobre vyvážané. Záverečné scény boli úžasné, hlavne, keď sa ho po návrate ostatní obyvatelia mestečka spýtali, že "ako sa nám darí?". 4* ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Jediná pozitiva jsou poslední část filmu kde si hlavní hrdina uvědomí, že byl celou dobu jen loutka co hltá vše, co mu v TV řeknou, a že se jedná (údajně) o snímek podle skutečnosti. Avšak provedení mě nechytlo a nechápu ty hodnocení. Béčkový film a naprosto nevyužitý potenciál z toho vymačkat více. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pohodová válečná komedie v souladu s nedávnou PBS sérií (x), tj. "ani nevíme, proč tam bojujeme", celý je to patová fraška plná vládních dezinformací... Efron jako zprvu naivní a srdcařský budižkničemu je super obsazený, ke 4* mě definitivně přiklonila závěrečná část a působivá rekonstrukce Saigonu během zrádný ofenzivy Tet. Trhák to není, nicméně akorát fajn balanc humoru a vážný látky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Zatímco ve Vietnamu zuří válka a v USA se čile protestuje, Chckieho jedinou starostí je kde mu nalijí na dluh, nebo kdo s kamarádů ho pozve na pivo. Poté co se pohádá se sestrou o tom co se ve Vietnamu vlastně děje, dostane nápad že tam na otočku zajede, pozdraví svoje kamarády a doveze jim pivo jakožto symbol podpory. Nakonec se mu povede dostat až do samého nitra bojů a je svědkem věcí, které změní jeho pohled nejen na válku, ale i na další věci. Po Zelené knize přichází Farrelly s dalším příběhem podle skutečnosti, kde prim hraje drama, ale najdeme tu i úsměvné momenty které snesou nálepku komedie. Chckieho příběh je navíc v tomhle případě na hranici uvěřitelnosti a kdyby se to opravdu nestalo, nejeden divák by podezíral scénaristu z užívání minimálně lehkých drog. Jenže ono se to stalo a tak nezbývá než kroutit hlavou nad tím jak velkou odvahu v kombinaci se štěstím a jistou dávkou hlouposti Chickie měl. Efron je v hlavní roli přesvědčivý , nechybí mu charisma a jeho optimismus podpořený nevědomostí je skoro až nakažlivý.Ani Crowe ve vedlejší roli novináře nezklamal a ty dvě hodinky trochu dietního Foresta Gumpa utečou jako nic. Příjemné překvapení...75% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film jsem zaregistroval náhodou, ale něco tak hvězdně nabité si prostě nenechám ujít. Příběh je prostý, ale rozhodně v sobě skrývá i hlubší myšlenky. Navíc Zaku Efronovi nelze upřít, jak dokonale mu role roztomilého trumbelína sedí. U díla jsem se proto výborně pobavil, dozvěděl něco málo nového a zajímavé nápady tvůrců mne vážně potěšily. Není to však úplně prosté, film se pozvolna transformuje z komedie k vážnému dramatu, jenž by nám také rád vštípil nějaké to poselství. No ale ono to celkem funguje! Celek je to zdařilý a o mém hodnocení jsem měl jasno relativně brzy.  PS: Nepochybuji, že jsou lidé schopni všelijakých pitomosti, ale fakt, že je dílo inspirováno skutečnou událostí mne zaskočil. 75% ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama