Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (649)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hrozně zmatený... Mohla to být pohádka, ale to by nesmělo tolik lidí skončit se sekyrou v zádech, s brouky všude možně nebo třeba v břiše kobyly, co jí čouhají z pusy pavučiny. Mohlo to být fantasy, ale to by se nemělo natáčet v takhle divadelních kulisách a být v některých okamžicích silně infantilní. Nebo třeba horor? To bych se ale aspoň jedinkrát musela bát, což by se mohlo stát jedině tehdy, kdy bych každých 5 minut Bratří Grimmů prokládala například Kruhem, Omenem a podobně. Triky vypadají jako nejmíň 15 let staré, ale nějakou lokální (tj. velmi občasnou ;-)) atmosféru filmu upřít nemůžu. Matt a Heath se snažili, ale bohužel neměli moc příležitostí pořádně hrát. Ale i tak - za ně a pár dobrých nápadů ty 3* dám, ale jsou opravdu slabé, moooooc slabé. Doufám že Terry Gilliam dostane brzy zpět do formy, v jaké byl do 12 opic a že jeho příští film bude stát za to. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na slabšie očakávania som bola celkom spokojná. Videla som, že reakcie divákov nie sú príliš nadšené a s tým som si zapla bratov Grimmovcov ako strašidelnú oddychovku. V tomto ohľade som nebola sklamaná. Áno, porovnanie s Ospalou dierou je skutočne po ruke. Aj keď je Ospalá diera určite lepší film a bez debaty na vyššej úrovni, jednu vec jej bratia Grimmovci závidieť nemusia - a tou je atmosféra. Hustá, strašidelná, kulisy sú nádherné ako z rozprávkových knižiek. Ako ľahko parodická, ľahko ironická a jemne strašidelná rozprávka pre dospelých to funguje. Scenár á la "zmixujme to všetko dohromady a zasmejme sa pri tom" je síce výsmechom histórii a polopatistický humor zase výsmechom divákovmu vkusu, ale z môjho pohľadu spĺňa tento film moje požiadavky na neškodný strašidelný príbeh, ktorý predsa len nebol taký prvoplánový a priamočiary ako gýčovité rozprávky pre deti, ktoré mňa (až na výnimky) nebavili ani v detstve. A nech si tvrdí kritici hovoria čo chcú - ja v pozadí Grimmovcov Terryho cítim. Vzhľadom na jeho profil je to vydarená snaha o spracovanie komercie. Aj herci odviedli dobrú prácu, Heath je sladký a Monica... tá je jednoducho "fairest of them all". ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Bratři Jake a Will Grimmové jsou podvodní vymítači duchů a strašidel, kteří roku 1811 putují Německem a s pomocí několika triků a dvou komediantů, vydělávají na důvěřivosti vesničanů. Jednoho dne narazí na zakletý les, v němž zmizelo už devět dívek, a brzy pochopí, že tentokrát nejde o triky konkurenční bandy podvodníků, ale o skutečná kouzla. S pomocí místní dívky Angeliky zjistí, že les ovládá zakletá zlá královna, která chce získat zpět krásu pomocí krve dvanácti nevinných dívek. A protože Angelika má být jednou z nich, pustí se bratři se zlou královnou do boje. Mix temného hororu a pohádky v režii Terryho Gilliama není dokonalý, ale já s ním neměl větší problémy. Dobrodružství je nabité triky a působivými obrazy, kterým nechybí kouzlo a cit. Matt Damon a zesnulý Heath Ledger jsou ve svých rolích vynikající a nepřehlédnutelnou je i Monica Bellucci v roli královny, ale i výskyt českých herců, jako je Tomáš Hanák nebo Miroslav Táborský, není nezanedbatelný. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No bylo to takový divný, ale ne Gilliamovsky divný a o to asi jde. Přišlo mi to dost bezradný hrdinové jdou k začarovaný věži, pak se vrátěj pak tam jdou zase pak se zase vrátěj. Nevim, působilo to na mě dost rozpačitě a chvílema jsem se i nudil. Naštěstí druhá polovina je lepší, ale stejně... Navíc se zdá, že je to všechno Terryho vina protože herci hrajou ty svý role dobře, zvlášť Heath Ledger byl dobrej. Lena Headey taky a Hanák byl správnej killer. Oproti tomu jsem byl znechucenej z Petera Stormarea (a to ho mám jinak rád) to bylo něco tak strašnýho!!!! V každym záběru mě vyloženě sral a byl to jeden z nejdebilnějších a nejtrapnějších hereckejch výkonů co jsem kdy viděl. Nehledě na to, že jeho postava byla naprosto zbytečná a ději nijak nepomohla. Ale bahenní mužík byl geniální!!!!!!!!!!!!!! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ehren Kruger .. Nebýt pod tímto snímkem podepsaný režisér geniálních Dvanácti opic, určitě bych měl v kině větší radost. Terry Gilliam totiž jednoduše zklamal, byť se jedná o téma, které by mohlo být jeho parketou. No, nestalo se. Jen vznikl film, kvalitou odpovídající faktu, že to bylo jedno z nejhorších natáčení, jak pravil sám režisér. Ve zkratce - ztotožňuji se s názorem zde už napsaným – rutinní dospělácká pohádka. 50%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Tomáš Hanák (lesní muž) původně ve filmu hrát nechtěl a jen velice neochotně na spolupráci kývnul. To ovšem bylo ještě předtím, než se dozvěděl, že režisérem je jeho veliký vzor Terry Gilliam. Poté byl moc rád, že s ním mohl spolupracovat. (Timak)
  • Svérázný režisér Terry Gilliam dostal nejvyšší rozpočet ve své kariéře – 80 mil. dolarů, ale snímek vydělal během premiérového víkendu (26.-28. 8. 2005) v USA jen 15 milionů. Celkové tržby v domovině byly 37,9 milionu. (imro)
  • Když Jacob (Heath Ledger) "přiletí" se stříbrnou sekyrou do věže, padne tváří na zem a sekyra taky. V tu chvíli se předmět nepřirozeně prohýbá, což dokazuje, že je z gumy. (Fevas)

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama