Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

Fr 

všechny recenze uživatele

„SHROMÁŽDÍM MUŽE VHODNÝCH VLASTNOSTÍ A VY PATŘÍTE K NIM. TI OSTATNÍ JSOU ŠÍLENCI, VE VĚZENÍ NEBO SI ZOUFAJÍ JAKO JÁ. A TAK TU VÁLKU VYHRAJEME…“   Na to, že se jedná o celkem vážný věci, se to fakt moc vážně nebere. Což je super (stejně jako byla Hlava 22). Navíc se tady skoro vůbec nezdržuje, hraje k tomu bytelná muzika a je to parádně natočený. Steven Knight je fakt frajer…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2016 napsal Ben Macintyre, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti.  3.) Hledám místo nevhodný pro realisty, pragmatiky a vyznavače zdravýho rozumu. /// Thx za titule „Vladimír Fuksa“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  **  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu k 1. sérii jsem čekal nevalnou televizní sérii s mizernou kvalitou, ale opak je pravdou. Nejenže jde o historicky zajímavé téma vzniku SAS, ale navíc je to chytlavé až až. Alfie Allen konečně v roli klaďase, která mu nadmíru sedí, a do toho drsňácky příjemnej a příjemně drsnej Jack O'Connell, do kterýho bych to nikdy neřek. Connor Swindells taky celkem ušel a postupem času jsem si ho oblíbil, stejně jako ostatní členy smečky. Celá atmoška je skvěle často podkreslená hudbou z úplně jiné doby (AC/DC - to hlavně, Black Sabbath, Judas Priest, Motörhead) a parádně se to k tomu hodí, a to rock a metal fakt nemusím. Skvěle to dokresluje tu anarchii uvnitř tohoto pluku. Jediné, co bych tomu vytknul, jsou "nalepené" vousy, které se objevily cca. od 4. nebo 5. dílu a u některých postav to bylo fakt poznat. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera  a atmosféra, včetně hereckých výkonů. Výsadek nad bouřící pouští zobrazuje pravé peklo. Série však nenabízí víc než mnohé další válečné snímky nebo seriály. A tady mám navíc pocit, že větší roli hrála fantazie scénáře než realita. Což mi u snímků s reálným základem vadí. Milostná linka s překrásnou špionkou byla nevynalézavá banalita, která by se spíš hodila do romantického filmu – a to spíš ještě starého romantického filmu. To už Paddyho vztah k příteli byl aspoň neotřelý – tedy aspoň ve válečném filmu. A když se ještě vrátím k výsadku v bouři – neměli by se spíš potomci vojáků naštvat? Protože mnohem víc než hrdinství to bylo ukázáno jako tupé a zbytečné riskování, za které by si velitel zasloužil stát před vojenským soudem. SHRNUTÍ: Válka je drsná, ale my už tam tu romantiku nějak dostaneme. I když možná poněkud lacinou. (1. série) ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu se dozvíme, že "Kdyby padl Tobrúk, byl by Suez ztracen, kdyby padl Suez, padla by celá Afrika, kdyby byla ztracena Afrika, byla by prohraná celá válka."  Takže děkujeme našim britským "spojencům", že nám tu válku vyhráli.  (Počet britských vojenských obětí 2. SV 382 600) Naštěstí to tvůrci pojali jako komedii a jako komedii seriál i hodnotím.. Kdybych toto děravé a nelogické veledílo měla brát vážně, pak by to byl odpad jak vyšitý. Seriál cílí na adolescenty a vůbec není válečný. Jsem moc ráda, že vznikl i film v roce 2008 o našem nasazení československých vojenských jednotek v Tobruku, který je seriózní. Z několika oslavných komentářů tady se mi dělá nevolno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že zrod SAS může být zfilmován třeba i zábavnou formou. Ta doba, ve které tento útvar vznikl, zábavná totiž zdaleka nebyla a tak mě překvapilo s jakým sarkasmem se tady tvůrci tohoto seriálu vytasili. A klobouk dolů. Sedlo to jako prdel na hrnec. Solidní přestřelky střídají absurdní scény, které mnohdy tnou do živého. To každý pacifista s oblibou k příběhu Hlava 22 musí jednoznačně ocenit. Šest epizod na jednu sérii je adekvátní a nechá se v klidu shlédnout. Jen jsem zvědavý, jakým směrem chtějí tvůrci děj příběhu posunout dál druhou sérií. No, uvidíme. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Vedoucí britské špionáže v Egyptě Dudley Wrangel Clarke (Dominic West) se ve své první scéně objeví nalíčený a v ženském oblečení. Skutečný Dudley Wrangel Clarke byl v roce 1941 za nejasných okolností zatčen v Madridu také v ženských šatech. Po výslechu guvernérem Gibraltaru byl propuštěn a bylo mu dovoleno vrátit se do Káhiry. (Jirka_Šč)
  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)
  • V první epizodě hodí David Stirling (Connor Swindells) na kulečníkový stůl falešný, kouřící ruční granát. Skutečný David Stirling hodil na stůl opravdový granát. (Jirka_Šč)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama