Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Fr 

všechny recenze uživatele

„SHROMÁŽDÍM MUŽE VHODNÝCH VLASTNOSTÍ A VY PATŘÍTE K NIM. TI OSTATNÍ JSOU ŠÍLENCI, VE VĚZENÍ NEBO SI ZOUFAJÍ JAKO JÁ. A TAK TU VÁLKU VYHRAJEME…“   Na to, že se jedná o celkem vážný věci, se to fakt moc vážně nebere. Což je super (stejně jako byla Hlava 22). Navíc se tady skoro vůbec nezdržuje, hraje k tomu bytelná muzika a je to parádně natočený. Steven Knight je fakt frajer…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2016 napsal Ben Macintyre, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti.  3.) Hledám místo nevhodný pro realisty, pragmatiky a vyznavače zdravýho rozumu. /// Thx za titule „Vladimír Fuksa“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  **  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Brilantní záležitost - má to šmrnc, vtip, akci, hloubku… a ku*va skvělou produkci. Takhle nějak by někdo měl natočit film o založení Navy Seals, Roy Boehm by si to taky zasloužil. Ale tohle po první sezóně o Amících není, ostatně jejich žabí muži si teprve kdesi zkoušejí skafandry, paragáni se začínají cvičit a Rangers jakbysmet. Kucí z SAS byla parta pěkně drsnejch chlapíků a co uměli s Land Rovery a Vickersy se stalo legendou - a právě tu tady médium veřejné služby v roce 2023 brilantně zachytilo. Pěkně po anglicku, s tunou humoru suchého jako písek u Tobrúku, skvělým soundtrackem a hlavně velmi dobrým storytellingem. Za mě créme de la créme z druhoválečných minisérií! Rád si někdy dám znova. 90 % ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Jak už to v podobných případech bývá, malá uveřitelnost, ale je to podle pravdy. Největším plusem je, že minisérie není natočena jako zběsilá válečná akce, ale jedná se o pravý film, se vším všudy. Dalším plusem je, že je to natočeno v hezkém retro duchu, s kvalitou skoro velkofilmu. Je to samozřejmě chlapácké a doplňuje to klasická rocková hudba, např. AC/DC při jízdě kolony aut v poušti. Což nevylučuje jazz v baru v Káhiře. Protože se to odehrává v Egyptě a pohled na vojenský tábor pod pyramidami je taky dost nevšední. Já jsem dal na jeden zátah a nebránil bych se další sérii, protože konec to úplně nevylučuje. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Zabudol som aký boli Kingsmani napriek ich gentlemanstvu, a otrasnej čajovej angličtiny coolový... A tu sú k tomu ešte aj úplný magori, ktorí chceli robiť šialené veci, aby vo vojne jeho veličenstvo neprehralo proti fašistom a nacistom. Tam kde končia ako sopeľ naťahovaný Blinderi, tam začínajú frajeri z SAS (nemýliť si so slovenskou SAS)!!! Akcia, scenár, coolovosť, vychcanosť, výbuchy, prestrelky a hlavne postavy, ktoré sú aj napriek svojej hladine testosteronu dostatočne ľudské. Idem si spraviť čaj s mliekom a čakať na druhú sériu :D ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako Bratrstvo neohrožených bylo o vzniku 101 výsadkové, je Pluk mizerů o vzniku SAS. Takže od začátku tahá z klobouku jména jako David Stirling, Paddy Mayne, Jock Lewes, Dudley Clarke a Mike Sadler. Tedy reálné postavy o kterých každý s Wikipedii hned zjistí jejich šance na setrvání v seriálu. Také (bohužel) dává jistou povinnost všechny řádně představit a proto (řekněme) první dvě epizody jsou značně užvaněné (aby každý pochopil kdo je tu drsňák). Zbytek pak jede neskutečným tempem. Jako celek je to natočené skvěle (kamera, střih, hudba, výprava, režie, obsazení). Když jsme u toho obsazení, setkáme se tu s mnoha tvářemi vedlejších rolí (IMHO nevím jak po tomhle by se Connor Swindells ještě mohl chtít vrátit do Sex education). Hodně mě bavili ty občasné prostřihy na dobové záběry… nebo třeba citace reálných dopisů. To samé následování mnoha reálných akcí (př. Operace Albumen). Prostě snaha o autenticitu (čímž jde ruku v ruce i občas vláčnější tempo) je znát. Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Vedoucí britské špionáže v Egyptě Dudley Wrangel Clarke (Dominic West) se ve své první scéně objeví nalíčený a v ženském oblečení. Skutečný Dudley Wrangel Clarke byl v roce 1941 za nejasných okolností zatčen v Madridu také v ženských šatech. Po výslechu guvernérem Gibraltaru byl propuštěn a bylo mu dovoleno vrátit se do Káhiry. (Jirka_Šč)
  • Když Stirling (Connor Swindells) mluví o možnosti zničit nepřátelské stíhače na zemi, jmenuje doslova německé Messerschmitty a italské Caproni. Caproni však v tu dobu žádné standartní stíhače nevyráběl. Italové v Africe létali především na Macchi C.200 Seatta a Macchi C.202 Folgore, popřípadě na Fiat G.50 Freccia. (p3tris)
  • I když jsou repliky německých Messerschmitt Bf 109 vcelku povedené, můžeme si všimnout, že některé z letounů mají nesmyslně místo třílistých vrtulí čtyřlisté. (p3tris)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama