Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kurvením už tak zkomírajících Pykoušů vyhořelý Štefan Rytíř se zjevně nahodil šňupáním testosteronu s pískem, aspoň na chvíli znovu ztvrdnul a uplácal veskrze svižné, zábavné a citlivě modernizované trampoty účelově sympatické a v konfliktech rozhodně více než účinné partičky agloSASkých psychopatů, agresivních asociálů a lopat bez pudu sebezáchovy, která za řevu motorů i Motorů šlape Pouštní lišce na ocas masivní likvidací Luftwaffe. Pod sponzorstvím Bolshevist Behavioural Censorship to vše přeqapivě i zcela bez probuzených a dozajista tehdy všudypřítomných bukanýrů, pohlavních pomatenců, negrů a feministek. A kromě vkusu pro vyváženou zábavu tu Štefan prokázal i vkus hudební, když celou tu taškařici zvukově napěchoval vskutku vytříbeným klasickým výtěrem velikánů velkobritského společenství od Džudasů a Damňáků přes Saxony a Sabaty až po Lemmyho a australské elektrikáře. Pěkný a zvukomalebný seroš s koulema prostě … ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Střihem počítačové hry, kde jsou zdůrazněny jen vybrané zlomky skutečného vzniku SAS a tak aby dnešní klipová generace vydržela u děje....Milovníci historie asi budou tiše trpět. Má to sice 6 dílů, ale vypovídající  hodnota bude tak 10%. Mám rád válečné filmy, techniku a tak jsem hodně zaslepen, proto dávám 4 a vzápětí uberu jednu... Tohle není důstojná oslava britského válečnictví. Navíc to vyzní jako, že neschopnou armádu zachrání komando SAS...tak ploché to jistě nebylo. Škoda, třeba jindy.. Oslavné komenty mě tu fakt baví....)) ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o vzniku britských speciálů SAS za II.SV aneb o tom jak mladý důstojník Stirling dal do kupy "tucet špinavců" a začal na vlastní pěst napadat německé letecké základny v Africe v době, kdy Rommel zatlačoval spojence div ne do Asie. Tohle je moje krevní skupina ikdyž to, co člověk od tohoto tématu čeká se dočká až od konce druhého dílu. První díl je užvaněná záležitost  se siláckými kecy, což mělo být jakýmsi úvodem vysvětlujícm impuls vzniku, ale oproti dalším dílům je to přestřelené i v realističnosti a kdybych neznal tu historii, tak to skrečuju. Od třetího dílu pětihvězdičková brilantní záležitost a ikdyž jsem čekal více přímočaré nabušené akce, tak nakonec mi ten mix akce, vykreslení postav a suchého britského humoru v poměru 1:1:1 sedl na 100% (a dát do dobového seriálu muziku AC/DC taky). Kdyby hlavní hrdina trochu méňe žvanil tak dám 5*. PS: a to, že ještě někdo z těch borců žije mne rozsekalo  ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

na zabití času fakt dobré ... některé postavy jsou tady fakt mírně řečeno ujeté ... ale asi o to víc to je zajímavější ... já bych ocenil víc akce a střílení a víc přepadů ze zálohy ... než jen kecání a snažení se o vykreleslení charakterů, které jsou mi mírně řečeno úplně u zadečku ... SAS ... to je banda pěkně tvrdejch chlápků ... jak si je představuji ... ne jen psychouši, co se rádi perou ... trochu degradace pane Rytíři ... ne ?! ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další bratrstvo neohrožených a dostal jsem bandu opilců, který by se nejraději pozabíjeli mezi sebou. To ale neznamená že bych si tuhle odlehčenou a pohodovou jízdu neužil. Tvůrci nejspíš dobře a brzo pochopili že kdyby tohle předložili divákům ve vážném tónů tak se jim každej vysměje protože jestli je jen polovina obsahu pravda tak je to až neuvěřitelné. Neokoukané prostředí války v Africe má dalšího zástupce kvalitní seriálové tvorby, chce to druhou sérii. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • David Stirling (Connor Swindells) je na konci epizody zajat Němci, to se datuje k lednu roku 1943. Bohužel tank v německých jednotkách je americký MBT (Main battle tank). Tento fakt, vzhledem k využívání kořistní techniky během 2. světové války, můžeme ještě přehlédnout. O dost hůř se přehlíží samotný tank, tím je M60. Ten se začal vyvíjet až v polovině 50. let. První varianty se do služby dostaly až v roce 1959. (DavidSe)
  • I když Stirling (Connor Swindells) tvrdí, že zničil při nájezdu 15 Stuk a 18 Messerschmittů, za celý seriál neuvidíme na nepřátelských letištích jiný typ letounu, než stíhací Messerschmitt Bf 109 a kurýrní Messerschmitt Bf 108 Tajfun. (p3tris)
  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama