Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh australského zbojníka irského původu Neda Kellyho, legendárního australského lidového hrdiny. Jako sedmnáctiletý je v roce 1871 nespravedlivě obžalován z krádeže koní a skončí na tři roky ve vězení. Po návratu se brzy dostane do střetu s policistou Fitzpatrickem, který obtěžuje jeho sestru Kate. Fitzpatrick se začne rodině mstít. Pokusí se zatknout bratra Dana za krádež koní a v potyčce s ním je zraněn. Nahlásí, že ho zranil Ned, ačkoli ten nebyl rvačce vůbec přítomen. Ned, Dan a jejich kamarádi Joe a Steve jsou prohlášeni za psance, které smí kdokoli zastřelit na potkání, Nedova matka je zatčena a posléze odsouzena k tříletému trestu. Mezi psanci a policisty vypukne válka, na straně policistů jsou první mrtví. Kellyho gang se toulá krajem, vyloupí dvě anglické banky a spálí zástavní listiny, které tam najde. Získává si sympatie prostých lidí, guvernér proti nim zato vypraví armádu policistů, vedenou náčelníkem Harem, pro kterého je dopadení Kellyho životním úkolem... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (135)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Proslulý australský bushranger jakožto ústřední postava historicky poměrně věrné rekonstrukce líčící vzestup a pád Kelly Family (a tím teď nemyslím ty uječené hermafrodity s dlouhými vlasy). Celkové mdlé vyznění nezachránily časté záběry na faunu a flóru, ani snaha o desperátskou poetičnost a když se k tomu připojí i pocit, že hlavní hrdinové jsou nevinní asi jako štěně sedící vedle hnědé hromádky nevábné vůně a ke svým činům byli vyprovokováni podobně jako pedofil krátkou sukní pětileté holčičky, nemá snímek s vousatým Nedíkem Šuhajem loupežníkem, i vzhledem k své emoční plytkosti, moc co nabídnout. Jednu hvězdu navíc přihazuji za uvěřitelný výkon H.Ledgera a v souvislosti s tím si tak přemítám, jaká je to škoda, že před třemi roky odešel na onen svět, v němž se mu tak zalíbilo, že se odmítá vrátit zpátky. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Heathu Ledgerovi vousy nesluší. Vůbec. Geoffreymu Rushovi nesluší takový štěk. Zato Bloomovi to sluší O;) Jsem celkem zklamaná, protože jsem čekala spíš něco ve stylu souboje dvou mozků. Ned proti superintendantovi... Místo toho jsem dostala film, který působí dost zvláštně. Téměř jako kdyby se Kellyho gang zrodil a zanikl v několika týdnech. Film působí zvláštně a pro mě je to průměrná podívaná. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $86,959Tržby Celosvetovo $6,585,516║ Príbeh je o hrdinovi typovo rázu nášho Slovenského Jánošíka skrývajúceho sa v Austrálskej buši, pred nespravodlivosťou zo strany polície a vtedajšej Anglickej nadvlády na území Austrálie. Jedná sa o vyhnanca s menom Ned Kelly, ten sa vo svojej dobe stal národným hrdinom snažiacim sa zjednotiť okolitých obyvateľov v tejto vyprahnutej zemi. Tento dobrodružný film je natočení na to, že ide o Austrálsku produkciu dosť svižne a zručne. Výpoveď o hrdinstve štyroch utečencov na čele s Nedom Kellym dokáže vo svojom stvárnení upútať a dokonca aj nadchnúť tým ako si počínali vo svojom odboji, prípadne prekvapí aj ich nápaditosť, keď sa oplechovaní „v rytierskom zbroji“ postavia presile asi stovke policajtov. Úloha Neda Kellyho výborne sadla Heath Ledgerovi, nestratil sa tu dokonca ani Orlando Bloom, teda aspoň jeho úloha bolo na danej ploche celkom znesiteľná. /80%/ ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

V naprosto všech ohledech průměrná podívaná. Nejvíce škoda je to zejména u herců - obzvláště Geoffrey Rush je trestuhodně nevyužit. Také mi vadila naprostá černobílost postav, film se má sice v mnoha ohledech držet historických událostí, ale nějak se mi nechce věřit v absolutní dobrosrdečnost a čestnost Neda Kellyho a jeho kumpánů. Ale třeba se mýlím. Nebudu jen negativní, chválím za "plný " zvuk a kameru. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Jako za mne silné 3 hvězdy... Ano příběh podobného ražení tu již byl a ne jednou a herecké výkony nejsou natolik oslnivé na to jaká to jsou jména.. Ale já se bavil a na tom jistě přidala i skvělá hudba, která se táhne filmem od začátku do konce. Moc mne, ale nebavily ty záběry zabití 2 koní či ohořelých zvířat v lese o tom to nebylo a nemuselo to tam být.. Velké finále s pancířem bylo taky takové úsměvné základem je se vždy krýt bez ohledu na to, že mne nemá co zranit a zdejší gerojové? Vylezu stoupnu počkám a pak střílím ač sám inkasuji x zásahů. 3z5 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v austrálskom štáte Victoria, ktorý leží na juhovýchode tejto krajiny. (MikaelSVK)
  • Irský folkový zpěvák, který se objevil ve filmu, je Bernard Fanning. (HappySmile)
  • List Sydney Morning Herald konstatoval, že Heath Ledger byl pro tuto roli zrozen, protože když si zkusil originální železné brnění Neda Kellyho, perfektně mu sedělo. Heath Ledger na to poznamenal: "Vlastně to bylo celkem děsivé... jsme stejně vysocí a stejně vážíme. On byl štíhlý, protože neměl co jíst, já jsem štíhlý, protože nechodím do posilovny." (HappySmile)

Reklama

Reklama