Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Banda dětí(místy teenagerů), z kterých by každému z nás zaručeně ruplo v bedně..Americký způsob jak ukázat, že i velká rodina spojena dvěma milujícími se lidmi může držet spolu ale pouze pokud se naučí zvládat velký zmatek. Myslím, že by se mi líbilo vyrůstat v takové rodině ale řada skopičin je opravdu AMERICKY PŘEHNANÝCH. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Mít jako běžný běloch v Sev. Americe dvanáct dětí je naprostá blbost, ale právě na téhle "blbosti" film Dvanáct do tuctu stojí. Každý si asi dovede představit ten "bordel", který takový počet dětí v jednom domě ztropí. Ale Tom Barker (Steve Martin) má nervy ze železa a smečku zlobilů hravě (skoro) zvládne. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak komedií bych to nenazýval. Spíše je to ten rodinný. Zrovna se u toho nenasmějete, ale je to takové normální pokoukaní. I když občas už docela nudí. Navíc kostra příběhu je už ohraná a od začátku víme, jak to skončí. Takže vidět jednou bohatě stačí, podruhé už ne. Na oddych u TV postačuje. Howgh! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, ale celkově je jen průměrná. Hlavní zápletka je zajímavá a člověk se při sledování rozhodně velmi příjemně pobaví. Steve Martin ve své klasické filmové podobě opět exceloval a představitelé dětí také nehrají vůbec špatně. V komedii je několik opravdu povedených vtipů a scén, prostě příjemný film na sobotní odpoledne. Prostě film o klasické americké rodině, který rozhodně potěší. 60%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to je vcelku v pohode. Deti sice delaj bordel, ale nijak extremne se neprojevujou, obcas to je vtipny a v tom vsem se mota Martin, kterej to ale jakz takz zvlada. Jenze jelikoz film jede podle omletyho schematu, kdy musi dojit na nejaky ty problemy a nasledne velky udobrovani, po case zacnou deticky delat uz moc velkej bordel a zacnou bejt spis otravny, navic si neustale nad necim stezujou a pronasej chytry kecy. Pak uz to bohuzel zadna velka zabava neni. Navic na Martinovi je videt, ze je z toho celkem unavenej, i kdyz se misty porad jeste podari nejakej jeho silenej vyraz. Jinak herecka sestava je docela slusna, Duff je pekna, je tu mladej Superman Welling a hlavne me potesil Kutcher jako vymletej model/herec. Celkem to je tak na ty tri hvezdicky, pulka je zabavna, pulka otravna. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Rodina Gilbertových, podle které je film natočen, měla 6 chlapců a 6 dívek. (HappySmile)
  • Film je založen na opravdovém životě rodiny Gilbrethových. Toto jméno se také několikrát v průběhu filmu objeví: Nora řekne, že je to příjmení její babičky, když hrají děti hru s jablky, a také je to podle ročenky rodné jméno Kate. (HappySmile)
  • Steve Martin je velkým fanouškem populárního seriálu Doctor Who a díky tomu, že si zde zahrál postavu jménem Tom Baker, se dostal blízko postavě doktora, kterého devět let hrál právě Tom Baker. (HappySmile)

Reklama

Reklama