Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energická Helen Harrisová pracuje jako asistentka šéfky modelingové agentury Dominique a žije vysněný život, plný večírků a módních přehlídek. Je úplně jiná než její sestry Jenny a Lindsay. Její život se však dramaticky změní, když Lindsay s manželem zahynou při autonehodě a ona se má stát opatrovnicí jejich dětí, patnáctileté Audrey, desetiletého Henryho a pětileté Sarah. Helen je sice sestřinou volbou překvapena, protože ideální matkou by pro děti byla spíš Jenny, ale je odhodlána její přání splnit. Sežene velký byt a najde pro ně novou školu, vedenou sympatickým pastorem Danem Parkerem. Vrátí se do práce, jenže skloubit profesi s rodinou není vůbec snadné. Když musí děti vzít na módní přehlídku, která jejich vinou skončí průšvihem, a navíc zaviní, že sejde z dohodnutého fotografování modelky Martiny, dostane výpověď. Zatímco hledá novou práci, musí řešit problémy se Sárou, která si neumí zavázat tkaničky, s Henrym, jenž odmítá hrát basketbal, i s Audrey, která se začne scházet s největším darebákem na škole. Zcela vyčerpaná Helen přizná, že na roli matky nestačí, a dovolí Jenny, aby děti vzala k sobě. Vrátí se do práce k Dominique, rychle však zjistí, že už nic není jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

splaty 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé: 119 min. je zbytečně moc a to z jednoho prostého důvodu: Drive není ani mezi Kate Hudson a pastorem, ani mezi Kate a dětmi. Joan Cusac má sice roli otravné starší sestry, ale je jediná, která v tomhle filmu za něco stojí. Ne že bych neměla Kate Hudson ráda... Jen opět potvrdila že je královnou průměrných rádoby romantických komedií posledního desetiletí. 45% ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Tak nás tady je více exotů, co se film líbil. Podle mě si zaslouží vyšší hodnocení. Jo a jen tak mimochodem, hraje zde mnoho známých herců. V úvodních titulcích byl uveden mj, Joseph Mazzello, tak jsem si říkal, že bude hrát klasicky malého hodného kluka. Během promítání jsem na to zapomněl a těsně před koncem jsem si uvědomil, že jsem na něho zapomněl a ani jsem ho nepoznal. To jsem samozřejmě nevěděl rok natočení Života s Helenou. V závěrečných titulcích jsem si musel zjistit, koho to vlastně hrál, jinak bych neusnul. Kdyby to někdo nevěděl a zajímá ho to, tak měl mini roli a byl to Peter - ten jednadvacetiletý kořen, co šel na školní ples s patnáctiletou Audrey. Mimochodem, zjistil jsem, že věk některých herců a jejich postav je odlišný, ale to se ve filmovém průmyslu děje poměrně běžně. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Razantně nedotažené, odfláknutý scénář, ošizené o víc emocí ... přece smrt rodičů, snaha postarat se o osiřelé sestřiny děti, vzdání se života v módním průmyslu, večírků a volnosti vůbec. Na romantické komedie už budu přísná. Tohle byla jedna z těch méně výrazných. Děj je proto tím nejslabším místem Života s Helenou. Všech 5* bych ale dala jen za herecké obsazení - roztomilá Hudson, srandovní děti, správňácká sousedka s baseballovou pálkou v ruce, máma s velkým M Joan Cusack, vystylovaná módní guru Mirren a v neposlední řadě sexy pastor Corbett, bez něhož by to nebylo ono. I přes všechny zápory, co jsem zmínila, to ale bylo příjemné, nic odvazového, ale oddechové ano. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím ty děti a hádky se sestrou, mohla to bejt fajn romantika. Protože když už tvůrci chtěli z filmu udělat drama, tak se tam aspoň mohl trochu objevit žal nad ztrátou rodičů, tahle část byla pěkně suchá...Přesto má tenhle film jeden hooodně velkej klad a to je neskutečně sympatickej sexy pastor v podání Johna Corbetta:) wow:) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se rozhodla podívat, protože v něm hrají mé dvě oblíbenkyně - Helen Mirren a Felicity Huffman. Bohužel se obě objevovaly ve filmu jen sporadicky, takže jsem si jich moc neužila. Kate Hudson je sympatická, ale film a příběh celkově je mírně nudný, téma ohrané, jakoby bez nápadů. Klasická romantická oddechovka, ke které nebudete mít důvod se vracet. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Rozhodčí hokejového utkání pastora Dana je představen jako bývalý olympijský bruslař Scotty Buttons. Jeho jméno je kombinací jmen Scott Hamilton a Dick Button, což jsou oba bývalí olympijští vítězové zlatých medailí pro USA. (HappySmile)
  • Během natáčení režisér Garry Marshall často nechtěně oslovoval Kate Hudson jako Goldie. Pracoval totiž s její matkou Goldie Hawn na filmu Přes palubu (1987) a neustále ji oslovoval špatně, protože podle něj nejen vypadají, ale i hrají podobně. Herečka tyto přeřeky brala v pohodě, avšak štáb dal Marshallovi krabičku, do které musel hodit 5 dolarů pokaždé, když řekl její jméno špatně. Za peníze, které se vybraly do konce natáčení, potom Hudson uspořádala pro celý štáb párty. (HappySmile)

Reklama

Reklama