Reklama

Reklama

Strašidelný dům

  • USA The Haunted Mansion (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jim Evers je mimořádně úspěšný realitní agent. Mnohem méně už se mu však daří jako otci a manželovi. Kvůli obchodu zmešká rodinnou oslavu, což se snaží napravit slibem, že si celá rodina někam vyrazí na víkend. Jenže i výlet nakonec získá punc pracovní cesty. Tajemný hlas totiž telefonicky požádá Jimovu manželku Sáru, aby se ujala prodeje kdysi honosného domu aristokrata Eduarda Graceye. V domě je uvítá komorník Ramsley. Kvůli rozbouřené řece zde musí všichni strávit noc. Zatímco zvědavý Jim objeví tajnou chodbu, jeho děti zavede podivná dýmová koule k obrazu krásné Elizabeth, která kdysi v domě zemřela. Věštkyně, jejíž obraz se zjeví ve skleněné kouli, nabádá Jima, aby zachránil rodinu. Varuje ho, že všichni v domě jsou ve skutečnosti duchové. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (237)

Nach 

všechny recenze uživatele

Další rodinný film od Roba Minkoffa, ovšem tentokrát pro něco starší jedince. Kdyby tento film byl cílen publiku jako předchozí film tohoto tvůrce: Myšák Stuart Little 2 neměl bych žádné výhrady a ty tři hvězdy by mu letěly. Takhle ovšem musím konstatovat, že Strašidelný dům, ač má své kvality, stále spíše působí jako promrhaná šance na zajímavý rodinný film, který se dle mého nepodařilo zacílit tam, kde měl být. A tím hlavně myslím opět jeho morální stránku, která měla odpovídat cílové skupině, tedy puberťákům. Jenže bohužel, máme tady temnější téma, ale stále se řeší ty věci, nad kterými se zamýšlel i Myšák Stuart Little, tedy poslední Minkoffův film, než se pustil do tohoto. 55% ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomto filmu mám myslet. Vím, že je určen pro děti. Rodinka se zastaví v nějakém neznámém domu, protože tatínek tam má nějakou práci, coby obchodník s nemovitostmi. Po sledu událostí se začnou dít divné, strašidelné věci a celá rodinka uvidí v domě strašidelné výjevy. Chodící kostry, zpívající busty, duchy, věštící ženu v křišťálové kouli, “strašidelný“ hřbitov a podobné věci. Ale, jak jsem již řekl, je to pro děti, ale přijde mi to jako naprosto zbytečný film. Vždyť filmů pro děti je hromada a většina z nich má mnohokrát lepší příběh, nápady a ostatní maličkosti, než tato salátina. Chtěl jsem si tedy vznik tohoto filmu vysvětlit tak, že se tvůrci pokusili natočit jakýsi horor pro děti s pár vtipnými gagy. Pokud ano, tak se jim to hrubě nepovedlo. Navíc Eddie Murphy, jako hlavní hrdina celý film prostě neutáhnul. Nejlepší léta má za sebou a ostatní herci taky zrovna nezáří. A ty počítačové kostry byly opravdu trapné! Prostě digitální nuda s Eddim Murphym v hlavní roli. 1 hvězda. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zas tak spatny to urcite neni. Murphy se sice vetsinou desne sklebi, ale obcas hodi nakou slusnou hlasku a kdyz je vystrasenej, tak mu to i celkem verite. Jinak samotnej film je smeska komedie a ducharskejch filmu, pricemz to neni ani zvlast vtipny ani moc strasidelny, ale neda se rict, ze by to nebylo zabavny. Navic jsou triky na slusny uovni. Jednou film skouknout, kdyz neni nic lepsiho na praci, se da v pohode. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Průměrná zábava s pohádkovou zápletkou. Trochu trapas a taky malinko krok stranou. Výčet žánrů pod názvem filmu mluví za vše. Je to zkrátka taková slátanina, kterou člověk sice přežije, ale rozhodně ji nevyhledává. Rodinný film na nudné odpoledne ve kterém si každý najde to své.. ale opravdu jen kousek. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

THE HAUNTING pre škôlkárov. Disneyho spoločnosť sa snažila trhnúť na svojich disneylandovských atrakciách, pričom s Pirátmi to vyšlo, so Strašidelným zámkom však nie. Možno je to chybou Eddieho, možno lacnej réžie, chabého scenára, možno zlému načasovaniu. Nieje to však vinou remeselníkov ( ak ich tak môžem nazvať ), ktorí sú zodpovedný za triki, masky a výpravu. Za to všetko sú tie tri hviezdy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Rodina Graceových, ktorá straší vo vile, bola pomenovaná po jednom z Disneyho dizajnéroch menom Yale Gracey. (Smok)
  • Tvorcom vizuálnych efektov vo filme Strašidelný zámok je šesťnásobný držiteľ Oscara Rick Baker. Samotný zámoček je jednou z najdrahších a najdokonalejších filmových dekorácií, aké kedy boli postavené. (ash99)

Související novinky

Del Toro a Cameron zešíleli

Del Toro a Cameron zešíleli

30.07.2010

A studio Universal s nimi. Horor s přístupností R (hodně krve a hnusných monster) a rozpočtem kolem 130 miliónů dolarů? Ale ano. Pokud režíruje Guillermo del Toro a produkuje James Cameron, nemusely… (více)

Del Torovi straší... v baráku

Del Torovi straší... v baráku

23.07.2010

Právě probíhající Comic Con v San Diegu chrlí exkluzivní informace o nových projektech. Některé jsou docela překvapivé. Třeba Guillermo del Toro konečně oznámil, na co se vrhne po svém smutném… (více)

Reklama

Reklama