Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Od začátku skvěle budovaná atmosféra zejména za pomocí tajemné hudby tak trochu ve stylu X-Files, které mi i celý snímek připomínal. FIlm táhne zajímavý scénář, který v závěru trochu zklame a rozuzlení působí lehce naivně, ale mystery atmosféra a dychtění diváka po rozuzlení je patrno po celou stopáž. Původně jsem čekal špionážní thriller, ale dostal jsem trochu něco jiného. A já překvapení rád, obzvláště pokud jsou takto příjemná. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Ale ne, už zase? Nechci spoilerovat, ale scénárista, ktery pomilionté osmé použil tu nejvypatlanější z vypatlaných zápletek, zaslouží vystřelit do mezihvězdného prostoru, plného svědivých breberek. První půlhodina celkem ušla, ale pak se celý děj začal ubírat do opravdu ošklivých končin (spoiler:Slunce tam nesvítí:konec spoileru). Juliana umí celkem hrát, takže na úplný odpad to není, ale ztráta času je to přímo galaktická. Jinak počet výkřiků "Vraťte mi Sama!" by se mohl směle poměřovat s výkřiky "Kde jsi, Joshi!" z jiného veledíla. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu to bylo opravdu zajímavé. Pak scénáristé vyložili karty na stůl a já se začal bavit. Ano, i po letech sledování Akt X mohu s klidným svědomím prohlásit, že větší fantasmagorii jsem dlouho neviděl. Čekal jsem, jestli přijdou dřív Muži v černém nebo agent Krycek. Taková fraška, a to to na začátku vypadalo na psychologické drama. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Téma, které mě zaujalo mělo dobrý příběh. Ovšem trochu se mi nelíbilo až moc toho scifi... kdyby raději trochu přidali na tajnosti než na té scifi možná by se mi to llíbilo na pět hvězdiček. No a ještě mi to trochu kazí Dominic West. To co předvedl na mě nepůsobilo až tak moc "přrozeně". Aspoň ne jako Julianne Moore. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity: Tak trochu mé divné myšlenky po celý film. Tak trochu zvláštní příběh.Tak trochu zbyteční mimozemšťani. Tak trochu bylo všechno divné. ALE přes to všechno bylo na tomhle filmu cosi zajímavého. Úžasné výkony Julliane a Christophera. A je tu jedna velice zásadní věc, kvůli které dávám 4*. Tento film dokázal, že pouto mezi matkou a dítětem může být silnější než cokoliv jiného... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Jeden z agentů NSA se jmenuje Al Petalis. Petalis je latinský výraz pro okvětní lístek. Okvětní lístky růží jsou tradičně symbolem lásky a oddanosti a mohou být také symbolem mateřství – dvou hlavních témat filmu. (veronikajel)
  • Keď detektívka Popeová (Alfre Woodard) príde domov na Long Island, na prednej časti svojho neoznačeného auta má modré blikajúce svetlo. NYPD ale nepoužíva modré, iba červené svetlá. (Arsenal83)
  • 42-milionoví Zloději paměti oživili ospalý žebříček návštěvnosti severoamerického kontinentu, když během prvních třech dnů vydělali 21 mil. dolarů. Ostatní fimy se během tohoto víkendu poprvé za celý rok držely pod hladinou 7 milionů. Celkový výdělek dosáhl téměř 65 milionů. (imro)

Reklama

Reklama