Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Madison 

všechny recenze uživatele

Tento film mal na viac a najmä tá nečakaná a nie celkom objasnená súvislosť s mimozemšťanmi (ako tvormi, na ktorých môžeme hodiť všetko zlo, ktoré sa nám prihodí) ma veľmi navnadila. Ale scenár plače po hlbšej logike, dejových zvratoch, "vyglancovanej" psychológii jednotlivých postáv - naplno tu fungovala iba skvelá Julianne Moore. Hudba pekná, vizuál symbolicky okorenený mračnom a celkom dobrá minutáž. Skôr priemerný thriler, ktorý nesklame, ale ani nemá čím ohúriť. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavě se rozjíždějící thriller se po druhé půlce přesune ke sci-fi a kvalita a hlavně inteligence scénáře rapidně klesne. Nebudu tady rozebírat konec, protože bych tím naštvala ty, co film ještě neviděli, ale je hodně nepovedený. Julianne Moore se snaží, co jí síly stačí, ale trapnost druhé části filmu bohužel ani ona nepřebije. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Strašné, radšej ani nebudem spomínať skutočný žáner ZLODEJOV PAMÄTE, inak by som vás pripravil o prekvapenie. Film má dobrý scenár, ale vyložene mátožnú, typicky "americky blbú" réžiu rutinéra Rubena (DOBRÝ SYNČEK). Situáciu nedokáže zachrániť ani snaživá Julianne Mooreová (Anthony Edwards ako jej manžel a jej psychiater Gary Sinise sú len skutočne podpornými postavičkami). Vyloženým omylom je Linus Roache (RIDDICK: KRONIKY TEMNA) ako titulný gauner (celý celý čas mlčky postáva na scéne a "je hrozne strašidelný"). Ruky preč. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Hodně nedotažený a zmatečný thriller. Začátek přitom působil atmosfericky zajímavě a herecky koukatelně. Jakmile se film přehoupl do své druhé poloviny, bylo všem nadějím konec a cesta do záhuby byla už nevyhnutelná. Na vině je jednoznačně scénárista, který nemá ani ponětí o tom, co chce vlastně vyprávět. Výsledkem je chaos a neschopnost vytvořit fungující příběh (a to ani nemluvím o konci, který má více děr, než opotřebovaná tenisová raketa). 4/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I když se mi film poprvé,tušim že je to tak patnáct let ani moc nelíbil, tak tahle druhá, z mý strany o dost pozornější sledovačka, docela zamlouvala.Je to mystery, dramatický, trochu to připomíná Správce osudu, a moje pochyby o jednání postav v průběhu děje rozmetali autoři v poslední třetině filmu.Takže sem o jednu hvězdici zvednul hodnocení.Solidní podívaná.70%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Keď detektívka Popeová (Alfre Woodard) príde domov na Long Island, na prednej časti svojho neoznačeného auta má modré blikajúce svetlo. NYPD ale nepoužíva modré, iba červené svetlá. (Arsenal83)
  • Postava Julianne Moore se zastaví před zdí, která je plná graffiti. Mezi nimi je i logo Revolution Studios, producenta filmu. (Elisebah)
  • 42-milionoví Zloději paměti oživili ospalý žebříček návštěvnosti severoamerického kontinentu, když během prvních třech dnů vydělali 21 mil. dolarů. Ostatní fimy se během tohoto víkendu poprvé za celý rok držely pod hladinou 7 milionů. Celkový výdělek dosáhl téměř 65 milionů. (imro)

Reklama

Reklama