Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mnozí píší, že to mělo i na víc, že první polovina měla vše, co takový film má obsahovat. No,m s tímhle nemůžu vůbec souhlasit, tenhle film od začátku ztrácí. V přechodu do druhé polovinu to jde tak dolů, že se to dotýká i odpadu. A závěr, ten je naprosto skvostný, ukončený během tří minut, ve kterých se rozluští všechno, ale v podstatě nic. Jakoby dosel pasek, a oni museli to všechno vysvětlování shrnout. Ne, tenhle film se mi prostě nelíbil, přítom jsem se na něj těšil, tohle téma mně docela zajímá. Proto ta jedna hvězdička, tu druhou má Julianne Moore, ne proto, že hrála dobře, což samozřejmě nehrála, není to dobrá herečka, ale mám pro ní, jako pro ženu slabost. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla poprvé, dala jsem mu 3 hvězdy, teď jsem ho dokoukala v telce a přidávám jednu hvězdu:-) Protože se mi líbil:-) Otázka, zda by dokázala matka zapomenout na svoje dítě, kterému dala život...zajímavá:-) A závěr? Na rozdíl od ostatních tady mi vůbec nevadil :-) Tak nějak jsem si i přála, když tak moc Telly touží zjistit co se stalo se synem a poté ho i najít, aby ho nakonec našla:-) Já jsem spokojená :-) ()

Reklama

Brennos 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem filmu je spolehlivý výkon Julianne Moore. Vše ostatní je jen hodně špatný scénář, který sice zřídka obsahuje slušné momenty, ale ty ztroskotávají na neschopnosti tvůrce vtělit jim poutavou podobu, to se týká i vizuální stránky s amatérsky roztřesenou kamerou a houpavým obrazem, který (autor promine) je jen velmi těžko tvůrčím záměrem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych nazval spíše zlodějem času, protože je na něm zajímavých asi prvních 30.minut, než se to roztříští v nesmyslný blábol, kterých je v béčkově vystavěných scifi dost. Jak jsem napsal, začátek hodně slibný, tajemné pozadí ztráty syna hlavní hrdinky, a pak následné tvrzení o neexistenci syna. To všechno bylo opravdu velmi dobře instruováno, ale pak pochopitelně se taky ve filmu muselo nějak pokračovat, a k něčemu vysvětlujícímu se dobrat. A od té chvíle film ztratí všechny svoje trumfy, jde se na to blbým stylem, všechno se to rozpadne na pár nezajímavých a lacině vyhlížejících scének a je po dobré scifi. Kde se stala chyba, a proč se šlo na to právě tak slabomyslně, se asi nedopátrám, ale od půlky filmu nepřijít s ničím kloudným, to už jsem dlouho takový zmar neviděl. Co naplat. Film se do toho všeho sám působivě zamotal, ale nabídl v podstatě jen hodně jednoduché rozuzlení. Nespokojil jsem se s ním. 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +od začátku dobře vybudovaná atmosféra, přesvědčivá Julianne Moore -ke konci je děj překombinovanej a trošičku ztrácí páru/// Původně jsem si říkal, že Zloděje paměti vynechám. Nakonec jsem se na to stejně začal dívat a překvapivě mě děj do sebe hned vtáhnul. Rozhodně je to zajímavý film s hodně chytlavou atmosférou a dobrou myšlenkou. Bohužel výsledná pravda kterou se naše hrdinka dozvý je trošku na hranici sci-fi. A ač je film krátký, působil na mě ke konci protahovaným dojmem. Vlastně ani nevím kde jsem tento pocit vzal. Prostě dokuď jsem nevěděl která bije, sledoval jsem film a napětím ani nedýchal. Potom už to takový wow nebylo a měl jsem trošku problém tomu konci uvěřil. Přesto dobrý film, který nenudí./// Celkem 74%/// ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Jeden z agentů NSA se jmenuje Al Petalis. Petalis je latinský výraz pro okvětní lístek. Okvětní lístky růží jsou tradičně symbolem lásky a oddanosti a mohou být také symbolem mateřství – dvou hlavních témat filmu. (veronikajel)
  • Kromě scén vzpomínek Tely, mají všechny postavy až do konce oblečené černé šaty. (imro)
  • Postava Julianne Moore se zastaví před zdí, která je plná graffiti. Mezi nimi je i logo Revolution Studios, producenta filmu. (Elisebah)

Reklama

Reklama