Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +taková příjemná pocta hasičům, zaujme a nenudí -není to akční film, trošku hůř se mi oriantovalo v ději/// No na tenhle film jsem byl zvědavej a docela dlouho jsem ho už chtěl vidět. Joaquina Phoenixe rozhodně nevyhledávám. Naštěstí mě tady nestačil otrávit, byl prostě celkem v pohodě. Líbil se mi John Travolta a samotný snímek byl občas i zábavný. Šlo to./// Celkem 68%/// ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako človek, ktorý je z hasičskej rodiny (a aj sám som sa tomu určitý čas venoval) môžem vyhlásiť, že toto je zatiaľ najrealistickejší film o požiarnikoch. Oproti takému Backdraftu je v tomto smere o niekoľko tried lepší. Škoda slabšieho deja, ktorý je navyše dosť nešťastne rozsekaný na flashbacky. Príbeh nie je natoľko silný, aby vás dokázal vtiahnuť, ide len o čriepky života jedného obyčajného človeka, kde nechýbajú napínavé momenty, no prevládajú skôr tie nudnejšie. Tvorcom však išlo hlavne o to, aby vzdali hold ľuďom, ktorí si zvolili toto neľahké povolanie, a to sa im podarilo veľmi dobre. ***1/2 ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak od Okrsku jsem vůbec nic neočekával. Oslava hasičům? Pche.. to zase bude. Film začíná - hmm pěknej fajrák. Ten se fakt povedl. Aaaa, tady máme prvního hrdinu, Phoenixe. Ale co to? Co se to stalo? Mu se něco přihodilo? A nevypadá to s ním vůbec dobře. To jsem zvědavej, co z toho vyleze. Ha - flashback. No dobrá, asi už vím, jak bude celý film probíhat. Flashbacky. Seznámení s hrdiny v klasickém duchu, pár prvních výjezdů, seznámení s budoucí manželkou. A už mě to začíná docela zajímat. Ale? Co to... co se mu to... Ano, nebudu nic prozrazovat, ale od této chvíle jsem film doslova hltal. Phoenix hraje opravdu přesvědčivě, Travolta také a ten jeho závěrečný projev? Ano, dostal mě. Hudba nijak vybočující z řad průměru, režie nadprůměrná a kamera vynikající. Nakonec se tedy přikláním k maximálnímu hodnocení. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který se většinou odehrává jako retrospektiva za životem hlavní postavy v hasičském oddílu 49. John Travolta dokazuje svojí klesající formu, kterou nezachrání ani jeho velký Boeing a Joaquin Phoenix riskuje svou pověst braním skoro každé filmové role. Více mysli Joaquine! Abys nedopadl jako náš John... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak to byl hodně slabý hasičský film a to jsem se těšila na Phoenixe i Travoltu. Moc patetické, málo záživné, prostřihy do minulosti každou chvíli mě po chvíli začaly dost otravovat a už jsem jen čekala, až konečně dokončí tu současnost a všechno mi to bylo tak nějak jedno, ty postavy byly takové nijaké a hasičské zásahy mi přišly jako od bandy amatérů. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení scén s ohněm vznikla v Baltimore panika takových rozměrů, že byly zahlcené nouzové linky telefonáty oznamujícími požár. Požárníci museli dokonce rozhlásit prostřednictvím radiostanic, že jde jen o natáčení filmu. (imro)
  • Ve scéně, kdy Linda () pije na ex v restauraci drink, mění se v jednolitvých záběrech množství pití ve sklenici. (jirijost)
  • Okrsek 49 byl v podstatě první film o boji hasičů s ohněm od Ohně (1991). Mezitím se v úloze muže v červené kombinéze objevil jen Arnold Schwarzenegger v Collateral Damage (2002) a Dennis Quaid ve Frekvenci (2000). V těchto filmech byl boj s ohnivým peklem ale odsunutý na vedlejší kolej. The Guys z roku 2002 byl zase adaptací divadelní hry vytvořené na počest hasičům, kteří zemřeli v New Yorku 11. září 2001. (imro)

Reklama

Reklama