Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Zážitek z tohoto snímku ve mně shořel, jako budovy v něm. Co skončily titulky, tak jsem na to zapomněl. Nebylo tam nic tak nervy drásajícího, aby si člověk řekl: Wow. Možná se režišér Jay Russell měl inspirovat trochu filmem Oheň a třeba by to dopadlo lépe. Příběh nikterak nevybočuje z normálu a tudíž se stává postupem dlouhých 105 minut nudným i přesto, že hasí Travolta. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, fajn herci, príbeh a pohodová atmosféra príbehu požiarnika, ale ten záver, respektíve strih filmu mi pokazil záver. Na konci to akosi nefungovalo, tak ako to malo a prišlo mi to bez nejakých emócii. Škoda. každopádne hudba sa vydarila a podtrhla dramatické pasáže. Obľúbený soundtrack: Main Title. 75% - 4* ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak to byl hodně slabý hasičský film a to jsem se těšila na Phoenixe i Travoltu. Moc patetické, málo záživné, prostřihy do minulosti každou chvíli mě po chvíli začaly dost otravovat a už jsem jen čekala, až konečně dokončí tu současnost a všechno mi to bylo tak nějak jedno, ty postavy byly takové nijaké a hasičské zásahy mi přišly jako od bandy amatérů. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85%Drama o životě požárníků, které překvapivě místo patosu (snad kromě posledních pěti minut) a záběrů na vlajku, ukazuje scény plné humoru, lidskosti a opravdových emocí. Navíc filmu dost pomáhá nehollywoodský konec a úžasné vizuální efekty, které vás vtáhnou do nitra plamenů. Joaquin Phoenix i John Travolta jsou dost nevýrazní, ale o to víc vynikne skvělá Jacinda Barrett v roli ženy hlavního hrdiny. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

první co mě upoutalo byla hudba w.rosse. no a potom hasičský sbor baltimor. můžete se podívat, jak by vypadal váš život, když se stanete hasičem. veselé i smutné příhody od počátku vaší působnosti mezi chlapi, kteří si myslí, že zachraňovat lidi je super zábava, až po mazáctví, kdy se stanete průzkumákem. a pak jednou nepřijdete domů a venku se objeví červený auto. no a všichni budou (v tom lepším případě) oslavovat váš život. musím říct, že se mi velmi líbil zvuk. v boji s požárem, když o něco šlo, jej spolu s kamerou nechávali všichni zůčastnění vyniknout. a dojem ze záchranných akcích tak působil mnohem silněji. ale jinak: takovej normální americkej oslavnej snímek. ani ty herecký výkony mě tolik nezaujali. bohužel. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Joaquin Phoenix před natáčením strávil měsíc na požární akademii a další měsíc „sloužil“ u baltimorské jednotky Truck 10. Stal se dokonce jejich čestným členem a má stejné tetování jako jeho dočasní kolegové, čmeláka s hasičskou helmou a sekerou. (imro)
  • Okrsek 49 byl v podstatě první film o boji hasičů s ohněm od Ohně (1991). Mezitím se v úloze muže v červené kombinéze objevil jen Arnold Schwarzenegger v Collateral Damage (2002) a Dennis Quaid ve Frekvenci (2000). V těchto filmech byl boj s ohnivým peklem ale odsunutý na vedlejší kolej. The Guys z roku 2002 byl zase adaptací divadelní hry vytvořené na počest hasičům, kteří zemřeli v New Yorku 11. září 2001. (imro)
  • Okrem autentických miest v meste Baltimore sa natáčalo aj v ďalších dvoch mestách v americkom štáte Maryland, a to Annapolis a Curtis Bay. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama