Reklama

Reklama

Jeepers Creepers 2

  • USA Jeepers Creepers 2 (více)
Trailer 1

Jednou za 23 let se probudí zlo a 23 dní se krmí na lidech...
Parta teenagerů - basketbalistů a jejich trenéři se vracejí školním autobusem po odlehlé dálnici ze zápasu domů. Po cestě praskne pneumatika, autobus se stane nepojízdným a basketbalisté zůstanou odříznuti od civilizace. Blíží se noc a krvelačné monstrum se zrovna po 23 letech probudilo. A má hlad. Velký hlad... (vw.cobra)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

klerik 

všechny recenze uživatele

Hehe, to bola jazda. na rozdiel od jednotky k áčkovým vodám ani neprivonia, ale káždému (?) musí byť jasné, že ide o zábavu. Lov na Creepera je nezabudnuteľný rovnako ako jeho zmysel pre humor, čo na tom, že hororová je jedine hudba a srandovné herecké výkony. Už aby tu bola trojka.... [Môj mozog zjavne hovorí, že je to film hodný dvoch*, ale aj keď si odmyslým ako som sa bavil, tak by som dal za to Creeprovo žmurknutie 3*] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veru tak, Creeper síce nemá charizmu a jeho herecký výkon je spomedzi všetkých postáv asi najhorší, ba čo viac, jeho portfólio útočných pohybov tiež nie je veľmi pestré. Približne v polovici filmu vás už jeho kúsky pomaličky prestanú baviť, podobne ako tvorcov filmu, a tak chtiac - nechtiac prikročíte až k žánru hororovej komédie. Strach je nadobro preč, nastupujú veľmi absurdné momenty vyvolávajúce smiech. Nie každý si môže byť istý, či sa do filmu nepriplietla aj pasáž viac známeho Scary Movie 3. Film tak po hodinke stratí tempo, nasadenie, pestrosť a zvrhne sa na naťahovanú zlátaninku. No a čo sa týka skvelej známej piesne Jeepers Creepers - tak tá v druhom dieli prakticky ani neodznie, hoci sa záhadným spôsobom dostala do uvedenia v záverečných titulkoch. Zvláštne. Že by vystrihli takú perlu na soundtrack. Tomu sa mi ani nechce veriť. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dvojku snad ani nelze brát jako čistý horor. Dopadlo to zcela jinak. Nevím, jestli to režisér tak chtěl, ale vyšla z toho taková hororová parodie sama sebe. Dvojku jsem viděl jako první a viděl jsem ji v kině, takže jsem si myslel, že je to tak natočené schválně. V tu chvíli se mi to moc líbilo a dal bych tomu klidně 5*. Jenže pak jsem se koukl na první film a to můj přístup pozměnilo. Koukl jsem se znovu na dvojku a v kontextu s jedničkou je špatná. Avšak jako samostatný film funguje dobře. Krom toho je tu několik scén, ze kterých mě mrazilo nehledě na celkový pohled (strašák v poli vs. kluk, noční střelba z auta na dravce). Celkově vzato je druhý film velmi dobrý sám o sobě a mizerný jako pokračování, ale 65% = 3/5 tomu dám. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Victor Salva má talent. Vie slušne režírovať, pekne pohybovať kamerou, i v správnom momente použiť nejakú tu ľakačku. Na čo ale doplatil teraz, je stupídny scenár plný dementných dialógov a ešte dementnejších postáv. To, čo ma pri filmu držalo, je hlavný záporák Creeper. Vždy, keď sa coolovo zaksichtil do kamery, vyceril zuby, poupravil si klobúk, či roztiahol krídla - tieto momenty som len gurmánsky vychutnával. Creeper má proste štýl. Rád by som videl, ako by sa Salva popasoval s žánrovo príbuznou Nočnou morou, či Piatkom trinástym. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Naháněná nezničitelného létajícího strašáka sice zaplašila klišovitou žánrovou nudu slušnou řemeslnou akcí, jak se nerovné role otáčely (studentský basketbalový tým v autobusu vs. hladový Freddy s křídly vs. pomstychtivý otec s harpunou), to ale celkovou hloupost scénáře nevykompenzovalo. Jako sůl chyběly záměrný nadhled a ironie. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • David Bondelevitch a Victor Salva byli oceněni cenou Golden Reel za nejlepší editaci zvuku. (Terva)
  • Interiéry autobusu byly natáčeny v letištním hangáru. (SidneyP)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno