Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Dva borci z posilky přepadávaj obrněný vozy ale jednou se jim troche zvrtne plán a tak nezbývá než zkusit nějakou novinku.Udělají banku ale způsobem jakej nemá obdoby.Vyzbrojený jak na 3.světovou válku vtrhnou do místní komerčky a do konce filmu nesundají prst ze spouště.Všechno se totálně podělá,přijíždí celá policejní stanice a zbejvá jediná možnost jak se odtamtud dostat.Hoši nabijou kalachy a na parkovišti před bankou rozpoutají inferno.Film se nijak nezaobírá historií obou psychopatů ale soustředí se vyloženě jenom na posledních pár hodin jejich života.Škoda že to mělo až moc televizní look ale musim pochválit Bryniarskiho i Taktarova protože z nich jde maximální respekt.Ani Madsen jako hodnej nebyl špatnej.Prostě čekal sem hroznou chujovinu ale velice příjemně mě tahle střílecí záležitost překvapila. ()

askina odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli tohle opravdu bylo podle skutečnosti, tak potěš pán bůh! Co je hrdinského na tom, že spousta policajtů za 45 minut nedokáže zasáhnout dva zločince do místa, které nemají chráněné vestou. Kdyby v žánru bylo uvedeno "komedie" tak bych dala 5*. Dlouho jsem se tak nezasmála! Nedivím se, že je v Americe taková zločinnost, když je tam tak "schopná" policie. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ani neviem akou zhodou náhod sa mi tento film dostal do rúk, ale musím povedať, že škoda, že išiel len do TV! Aj keď nevyužil svoj plný potenciál, myslím, že celkom ušiel. Film sa podobá americkým dokumentom o polícii a epizódam polícia pátra. Ak sa toto ale natočilo podľa skutočnej udalosti, tak klobúk dole tím, čo to prežili. 60%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že všechno v čem se objeví Madsen nemusí bejt sranec. Takhle zajímavá kombinace filmu a realistické policejní rekonstrukce mi docela sedla a nutno uznat, že je to i zpracováno na solidní úrovni, takže to nenudí, byť událost kterou film mapuje sama o sobě už tak atraktivní není. Rozhodně boří mýty o superpřesných střelcích z akčních filmů, když tu máme dva kretény co vystřílí stovky kulek a trefí howno. Samozřejmě, že je od začátku jasný, že to s nima nemůže dopadnout dobře. No nic, že bych si jel taky splnit émerickej sen a nechal se rozstřílet na hadry? Mno radši ne mě by sejmuli hned v úvodu a z filmu by bylo kuloví.60% ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No to bylo asi tak kvalitní, jako bych to točil já. Ani nevím, kde začít. Spád spočíval v tom, že se tam střílelo. Policajti očividně stříleli poprvé a lupči to naopak kosili jako Rambo záporáky. Scénář se psal asi dodatečně až po té, co se natočilo spoustu kvalitního přestřelkovýho materiálu, ale zas to bylo řitně multikulti. Je to vidět hlavně na těch vycpávkách á la osobní příběhy aktérů, nebo dokonce lidí, kteří tam byli jen do počtu. Jak by taky ne, když přestřelka měla jenom 44 minut, tak co taky s tim zbytkem stopáže. Že? Ale stejně se mi nejvíc líbilo, jak ti lupiči prchali. Jeden jel krokem v autě, druhej šel vedle něj a střílel kolem. Nebo jak na konci po sobě střílí dávkama asi na pět metrů a nikdo se nemůže trefit. No prostě podle skutečné události. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Celkovo bolo toho dňa zranených 12 policistov a 8 civilistov, avšak obete na životoch boli len zo strany lupičov. Jeden z nich zomrel po 11 a druhý po 29 zásahoch. Obaja mali na sebe nepriestrelné vesty. (Smok)
  • V reále bola prepadnutá banka spoločnosti "Bank Of America" v severnom Hollywoode. Filmovalo sa však v prázdnej budove v nákupnom centre v La Habra, Kalifornia. (Smok)
  • 28. února 1997 v 9:15 došlo v severním Hollywoodu k přepadení jedné z poboček Bank of America. V době přepadení bylo v prostorách banky 32 zákazníků a 10 zaměstnanců. Bankovním lupičům se podařilo získat 303 tisíc amerických dolarů. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama