Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 407)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Veselý a optimistický film o "quintescence of Life", který pobaví tím, dnes tak málo vídaným, nevtíravým způsobem a ještě stihne utrousit nějaké to moudro o životě. Stiller po režijní stránce ještě trochu vyrostl a vypiplaný vizuál je neskutečně přitažlivý. Jako dokument o přírodě bez otravných vysvětlujících odboček. Eyjafjallajokull. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vlastne dokonale stillerovské (s niekoľkými veľmi vtipnými scénami, najmä grónsky bar) a pritom FILM. Kristen Wiig nečakane mrdateľná, skvelý soundtrack a priehrštia skvele zrežírovaných scén (najmä komorných, dialógových). Mimochodom, ak to niekto považuje za povrchné a naleštené, mal by sa pozrieť ešte raz, pozornejšie. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Malo to niečo do seba, ale obecne ma to nudilo. Čo ma mrzí, lebo pred pozretím mi niečo našepkávalo, že za istých okolností to bude môj obľúbený film, film môjho srdca. Lenže nebol, nakoľko isté okolnosti sa nakoniec nedostavili. Občas milé, občas vtipné, občas riadne nečakané a originálne, ale proste ma to nebavilo. Paradoxne nakoniec sa mi z celého filmu najviac páčil asi inak môj veľmi neobľúbený Sean Penn. Aj koniec mi pripadal menej emočne silný, než ako mal byť a ako si asi zaslúžil. A myslím si, že možno by nakoniec bolo lepšie, ak by "tú" fotku neukázali a spravili by z nej klasického McGuffina (hoci je dojemné, že odfotil práve to, čo odfotil). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Inspirativní asi jako reklama na prací prášek. Estetika hezoučká, ale prázdná a kýčovitá. Myšlenkově jeden protimluv vedle druhého s v podstatě bezcílným dějovým obloukem, z něhož není patrné, co vlastně chtěl Stiller sdělit a proč k tomu zvolil použité postupy. Na druhou stranu, ve filmu, v němž se longboard zaměňuje s velkou pompou za skateboard a který se tváří jako indie a přitom stál 90 míčů logiku není radno příliš hledat. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jemný, citlivý, poetický, vtipně nadnesený a s vyváženým poměrem fantazie a reality, to je Walter Mitty. Vystihnout přesně ten bod, kdy je film příjemně sentimentální a okouzlující a kdy ještě není otravně "emerický" se Benovi Stillerovi podařilo dokonale. Bez klišé a bez sladkosti, Walter Mitty představuje prototyp kancelářského, zastydlého poctivce, který nakonec dokáže velké věci. Inspiruje diváky, nabíjí je nadějí a energií, je to nádhera a navrch poctivá řemeslná práce (scéna se skateboardem působí po audiovizuální stránce jako pohlazení na duši). Přirovnání k Forrestu Gumpovi opravdu není od věci... 9/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Fotoaparát Nikon F3/T, který používá ve filmu Sean O'Connell (Sean Penn), je speciálně upravenou verzí typu F3/T vyráběného v letech 1980-2001 s titanovým tělem. Na něm nasazený objektiv je Nikon 400mm f/2,8 AF-S. Fotoaparát v tomto barevném provedení se vyráběl v letech 1982-1985. Pozdější verze byly celé v černé. (HellFire)
  • Erupce sopky Eyjafjallajökull se podle filmu odehrála 2. května, ke skutečnému výbuchu, který zahltil dýmem celou Evropu, však došlo 17. dubna. (ricky4)
  • „Obálky časopisu, ktoré sa objavujú po chodbách redakcie, sú vzrušujúce, kultové, ale čo je najpodstatnejšie – sú falošné,“ prezradil výtvarník filmu Jeff Mann a ďalej dodal: „Fotografie boli vyberané v štýle obálok časopisu, museli byť rozmanité, ale museli sa vzťahovať k samotnému filmu a zároveň aj k reálnej práci fotografov časopisu na vrchole ich práce. Prehrabali sme sa asi miliónom záberov z archívu časopisu. Obrázky teda pochádzajú priamo z ich dielne, ale nikdy v časopise neboli. Keď som sa rozprával s ľuďmi, ktorí v Life robili, povedali mi, že niektoré z tých použitých vo filme by sa po tom všetkom skutočnými obálkami časopisu naozaj bez váhania stali.“ (De Large)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama