Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 404)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Každý člověk má v sobě dosti tužeb po dobrodružství a kdo nemá, stejně si tenhle snímek zamiluje. Každý pecivál, který byl nejdál ve Zlámané Lhotě pro chleba, dostane zde nenásilný manuál na lepší život. Ano, Ben Stiller ve zdařilé předělávce taškařice z let padesátých Tajný život Waltera Mittyho, skutečně dokonale vykresluje téměř zmařené bytí ztroskotance, nudného patrona, který sotva dovede lajknout fotku dívky v internetové seznamce. Cesty osudu jsou však natolik nevyzpytatelné, že milého suchara vrhnou přímo do soukolí tak ztřeštěných událostí, že se (společně s ním) nepřestanete divit. Druhým dechem dodávám, že mu zároveň budete i trochu závidět a řeknete si: "Sakra, proč jsem i já něco takového nepodnikl?!" Poselství tohoto filmu je tedy takové: "Pamatujte si, že nikdy není pozdě se svou existencí něco udělat. I když máte pevné vazby a závazky. Nestavte si bloky, nesněte jako Walter Mitty, chyťte příležitost za pačesy a začněte konečně žít." Sekundární poselství, které si z filmu odnesete je, že na Islandu je kurva krásně! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Příběh Waltera Mittyho v divákovi rezonuje ještě dlouho po projekci. Aby ne, když pojednává o posledním problému, který dnešní splašené společnosti zůstal. Vymanit se z každodenního stereotypu, vyměnit nudnou práci za zajímavou, poznat svět a hlavně nebát se změn a prožít život nejen ve své hlavě. Pro většinu lidí nejtěžší úkol, před který kdy byli postaveni. Filmy jako tento budou ještě dlouho vyhledávány, protože počítám, že generace zarudlých fotrů od zadlužené rodiny jen tak neodtáhne a ještě dlouho budou nuceni se den co den pachtit za každou stovkou, kterou jim někdo zamává před očima, aby famílie nepochcípala hlady. Ano, mám z nich prdel, ale ve vyspělejších zemích to dotáhli ještě dál. Tam už lidé chcípají přímo v práci, odtrženi od reality a naprosto osamocení. Věřím, že je jednou doženeme, přeci jen nás zpomalila jistá rudá etapa. Každopádně film funguje, ale mírně zklamaní budou ti, kteří viděli trailer. Především ten, který finišuje geniálním singlem Step Out, způsobuje silné mrazení a hlavně neskutečnou touhu obrátit list a začít konečně psát tu dlouho očekávanou nejlepší část vašeho života a v tomto ohledu ještě převyšuje samotný snímek. Škoda, že scénář není tak chytrý, jak si Stiller možná myslel, ale i tak jde o jeho nejpřirozenější roli. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem zásadový člověk a proto ve svých hodnoceních zarputile odmítám být objektivní. Jenže v tomto případě učiním výjimku, protože Walter Mitty mne subjektivně bavil na tři hvězdy a já (někde mezi podvěskem mozkovým a levým kolenem) cítím, že si zaslouží víc. Subjektivně bych mu čtyři hvězdy nedal, ale při náhlém záchvatu objektivity mi nezbývá nic jiného. Takže jednu za Grónsko, jednu za Island, jednu za Himaláje a tu největší za souboj s ochrankou v rentgenu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vlastne dokonale stillerovské (s niekoľkými veľmi vtipnými scénami, najmä grónsky bar) a pritom FILM. Kristen Wiig nečakane mrdateľná, skvelý soundtrack a priehrštia skvele zrežírovaných scén (najmä komorných, dialógových). Mimochodom, ak to niekto považuje za povrchné a naleštené, mal by sa pozrieť ešte raz, pozornejšie. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodová a navíc obrazově dokonalá jízda, která ve mně víc než týden po projekci čím dál víc zraje. K tomu si přidejte Bena Stillera v jeho nejvyspělejším a zároveň nejhravějším režijním počinu, soundtrack roku a máte zde film, po němž se opravdu budete chtít ihned sebrat a odjet na Island fotit sopky či zajet do Grónska poznat někoho z místních osmi obyvatel. Nebo si celou tuhle nálož pozitivní energie dát ještě jednou. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Fotoaparát Nikon F3/T, který používá ve filmu Sean O'Connell (Sean Penn), je speciálně upravenou verzí typu F3/T vyráběného v letech 1980-2001 s titanovým tělem. Na něm nasazený objektiv je Nikon 400mm f/2,8 AF-S. Fotoaparát v tomto barevném provedení se vyráběl v letech 1982-1985. Pozdější verze byly celé v černé. (HellFire)
  • Scéna, v níž se Walter (Ben Stiller) v půjčovně aut rozmýšlí mezi modrým a červeným autem, je odkazem na Matrix (1999). V něm se Neo (Keanu Reeves) rozmýšlí mezi modrou a červenou pilulkou a nakonec zvolí tu červenou, stejně jako Walter zvolí červené auto. (gurmanfilmu)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama