Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (832)

lamps 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný snímek, postavený především na geniálním hereckém projevu Toma Hankse. Bez něj by to měl i mistr Spielberg hodně složité, ale takhle mohl vzniknout vtipný i dojemný romantický příběh, kterému snad lze vytknout jen to, že se jedná o skutečně trestuhodné plýtvání Spielbergovštinou - schéma celé druhé poloviny neodpovídá největšímu režisérovi dnešní doby, nýbrž řadovému hollywoodskému pohádkáři na téma "romance pro celou rodinu"... Přesto, už jen s přihlédnutím k mé platonické lásce k přenádherné Catherine, fajn biják :)) 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, v ktorom mi nechýbal ani príbeh ani zábava. Nemohol som od filmu odtrhnúť oči, pretože ma tak veľa zaujal. No a Tom Hanks, opäť predviedol svoj nadľudský výkon, ktorý snáď nejde ani opísať. Jasný palec hore a skvelé bodovanie nesmie chýbať. Bola dobrá voľba obsadiť do hlavnej úlohy Toma Hanksa. Neviem ako by to inak dopadlo. A tiež Catherine Zeta-Jones bola úžasná. Najlepšia bola chipsová scéna a tiež scéna kedy Viktor opúšťal letisko. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Srdceryvná fikce na téma "že trpělivost růže přináší..." je asi největším úletem mistra S.S. Zároveň však řekl bych i nejslabším (nejsladším) úletem i přes pravidelné přílety a odlety... Pohádková taškařice pro stovky milionů diváků od deseti do sta za stovky milionů dolarů od desíti k pěti - leč tak zoufale prvoplánová, až (byť) úsměvně nudná. Na tomhle letišti zkrátka čekejte jen (v nejlepším smyslu slova :-) průměrný příběh i průměrný film. Za tři (de)terminované hvězdičky... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Po Minority Report a Chyt ma, ak to dokazes si Spielberg vybral oddychovku Terminal, ktora ma pobavila, zlepsila mi naladu a potvrdila mi, ze Spielberg bude nadalej patrit medzi mojich najoblubenejsich reziserov a producentov vsetkych cias. Tom Hanks, C. Zeta-Jones alebo Stanley Tucci su jednoducho velmi dobri herci, takze co si viac priat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kéž by se nám bývalo stalo něco podobného hned po příletu… Tom Hanks i přes svoje utrpení žil můj sen, Catherine bych rád vyseknul poklonu za nečekanou krásu, a Štefanovi za ještě víc nečekané ukočírování potřeby prosazovat se za každou cenu jako Alfa samec ve výběhu. P.S: No a také je to patrně jediná vzpomínka na večer s Luckou... (Filmfest Hurghada 2012, 9/67) ()

Galerie (125)

Zajímavosti (37)

  • Film s rozpočtem 60 milionů amerických dolarů se během úvodního víkendu (18. - 20. 6. 2004) s výdělkem 19 milionů dolarů vyšvihl na druhé místo v americkém žebříčku a celkově v USA vydělal 77 milionů dolarů. Celosvětově pak 218 milionů dolarů. (imro)
  • Film je inspirován skutečným příběhem íránského utečence Merhana Karima Nasseriho, který uvízl roku 1988 na pařížském letišti Charlese de Gaulla po tom, co mu byl zamítnut vstup do Anglie. Protože mu mezitím ukradli pas, francouzské úřady mu zakázaly opustit prostory letiště. Nasserimu nejdříve povolili vstup do Francie, nebo návrat do jeho rodné vlasti, ale on se rozhodl zůstat a vyprávět svůj příběh každému, kdo byl ochoten naslouchat. Celkově na letišti pobýval 18 let (1988–2006). Na letiště se vrátil v roce 2022 a tam také ve stejný rok 12. listopadu zemřel na infarkt. Nasseriho příběh byl zfilmovaný už roku 1993 pod názvem Spadli z nebe (1993). (don corleone)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama