Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (832)

choze 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie patří k nejsevřenějším žánrům, ve kterých se nijak zvlášť neexperimentuje, jen se neustále dokola přehrává ono prazákladní schéma v podání nových hereckých tváří a ozvláštněné zajímavým prostředím. Tu je to hotel jako v KRÁSNÉ POKOJSKÉ, tu reklamní agentura jako v JAK ZTRATIT KLUKA V DESETI DNECH, tu soutěž Miss jako ve SLEČNĚ DRSŇÁK a nebo letiště jak tady. Až nato, že TERMINÁL až tak romantický není, romantická je pouze jedna jeho linie, základ je dramatický a komediální. Romantická rovina stojí obávám se za prd, tím spíš, že originálně vyšumí do ztracena, dramatická není zdaleka tak akcentovaná jak by mohla, takže zbývá ta komediální. Ta sice není špatná (celou první polovinu filmu jsem se nepřetržitě usmíval a párkrát za film se i zasmál), ale žádná velká řachanda to není. Film je navíc zbytečně rozvleklý a ke konci už vysloveně nudí. Hanks a Tucci jsou výborní, postava a výkon Zety Jones nevýrazné jako celá její linie. Lepší než TROSEČNÍK, kterého jsem ani nedokoukal, ale podruhé to vidět nemusím. Mám radši LEPŠÍ UŽ TO NEBUDE nebo něco od Curtise. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kéž by se nám bývalo stalo něco podobného hned po příletu… Tom Hanks i přes svoje utrpení žil můj sen, Catherine bych rád vyseknul poklonu za nečekanou krásu, a Štefanovi za ještě víc nečekané ukočírování potřeby prosazovat se za každou cenu jako Alfa samec ve výběhu. P.S: No a také je to patrně jediná vzpomínka na večer s Luckou... (Filmfest Hurghada 2012, 9/67) ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Skvělými nápady přehlcený film, přesně to se mi na něm líbilo.Kdo by řekl, co všechno se dá dělat a jak se ledajak dá přežít a bydlet v letištní hale.Zmatený, anglicky ne moc dobře mluvící obyvatel východní Evropy, Viktor Navorski, pohlcený americkou společností, na letišti a bez platného pasu – vynikající nápad Stevena!Když k tomu připočítáme trefný výběr hlavního herce Toma Hankse, tak se to každopádně rovná pěti hvězdičkám hodnocení. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek, až překvapině nespielbergovský, bez zbytečných klišé a srdceryvných sladkobolných hollywoodských konců (tedy v mezích normy a žánru daného filmu), na rozdíl od některých dalších místních komentujících jsem se ani jednou nepřistihl, že by mě tenhle film citově vydíral. Oceňuji hlavně sám scénář (tady ovšem již s tak typicky Spielbergovsky lidským příběhem) a především herecký výkon Toma Hankse, který se na roli velmi dobře připravil, dokonce i fyziognomicky, mírně totiž přibral, hlavně v obličeji, postavu postsovětského emigranta jsem mu celkem věřil, jeho ruština i přízvuk byl téměř dokonalý (doporučuji zhlédnout v originálním znění, český dabing je totiž utrpení). Spielberg narozdíl třeba od Války světů odvedl nejen svůj standard, ale přidal i něco překvapivého navíc, film se samozřejmě neobejde bez propriet nutných pro žánr melodramatických komedií (ústřední milostný vztah, čistě filmová humánost a lidskost, nerealisticky zvýšený podíl náhody - například setkání při nastupování a vystupování z taxíku, scéna, kdy Viktorovi kamarádi jakoby náhodou nasměrují letušku Viktorovi až do klína atd.), ale Spielberg se vyvaroval zbytečného sentimentu a to vyznění celému snímku velmi prospělo... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zábavný film s vynikajícimi herci v titulních rolích - T. Hanks + C. Z. Jones. Jsou tu skutečně úsměvné situace, děj je také dobrý.... Tak jak nemám rád americké komedie (kromě Sám doma 1,2 =) ), tak u tohoto filmu jsem se doopravdy nenudil, ba dokonce jsem se i bavil! Jako předloha filmu posloužil příběh irského bezdomovce (ale to jen tak pro zajímavost) ()

Galerie (125)

Zajímavosti (37)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 2004 v Beverly Hills. (Varan)
  • Po skončení války zpívá Viktor Navorski (Tom Hanks) spolu s dalšími hymnu své země. Ve skutečnosti jde o melodii albánské hymny s vymyšlenými slovy. (don corleone)
  • Celý terminál byl postaven v bývalém hangáru, včetně tří funkčních eskalátorů, několika restaurací rychlého občerstvení a dalšího nezbytného vybavení. Na stavbě se podíleli konstruktéři, kteří měli zkušenosti se stavbou letišť. (don corleone)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama