Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

boshke 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kočkopes. Chvílemi se to tváří jako sportovní drama, chvílemi jako rodinná / romantická komedie, chvílemi až jako psychologické drama... ale dohromady to není nic, respektive od každého trochu. Romantická linka mezi Tomem A Renée jen horko těžko uvěřitelná, Oscar pro Goodinga jr. překvapil, protože mi většinu času svým přehráváním a afektovaností lezl na nervy... 50% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe se prý na tenhle výkon připravoval čtyři roky. Chtěl nám připravit "inteligentní drama s romantickým cítěním a satirickým nádechem". Jediné, co jsem v tomhle filmu našel, byla trocha rozplihlé romantiky, na níž bych si každopádně raději zašel někam jinam než ke Cruisovi, jehož rodinná stylizace je vyloženě odporná. Čemukoli společnému s pohledem do světa sportu či jinému inteligentnímu zhodnocení nějakého společenského problému je ale tenhle film samozřejmě na hony vzdálen. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že veškeré dění kolem sportu je tvrdý byznys ... se vším všudy. A taky o jednom veleúspěšném sportovním agentovi, který byl nenadále stižen lehkou depkou z vlastního přístupu ke klientům, v návalu upřímnosti sepsal pravidla pro globální nápravu neutěšené situace ... a následně své memorandum neuváženě ZVEŘEJNIL v agentuře, která ho zaměstnávala. A vy se můžete v klidu seznámit se všemi následky jeho naivního impulsivního činu. Děj je lehce předvídatelný a stejně lehce stravitelný - kromě toho poměrně zručně vybalancovává všechna klišé, kterým se v rámci žánru romantické komedie nedokáže vyhnout. Vidím to asi tak na 3,5* ... přičemž o osudu čtvrté * jsem pro tentokrát nechala za sebe rozhodnout Toma Cruise. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Športová dráma v sladkastom prevedení, ktorá stavia predovšetkým na skvelých hereckých výkonoch a veľkej porcii romantiky. Tá tu postupne celý čas naberá na sile a v závere doslova exploduje obrovským gejzírom. Dráma je teda logicky celý čas trocha v úzadí, čo je škoda. Na film sa ale dobre pozeralo a o to mi práve išlo. Taká oddychovka s T. Cruisom v jeho najlepšom štramáckom rozkvete. 70/100 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe vyjjma příšernosti Elizabethtown fakticky nikdy nezklamal, přičemž Jerry Maguire není vyjímkou. Na druhou stranu čekal jsem skutečně mnohem procítěnější příběh, v němž bude chemie skoro až hmatatelná, což se tedy nepovedlo. Není to vina Renée ani Toma, protože ti sami o sobě odvádějí skvělou práci (o Cubovi není nutno vůbec mluvit - excelentní). Někde cestou se vytratila ta atmosférická jiskra, jež dělá z filmů kalifornského rodáka ty nezapomenutelné a láskyplné životní eposy. Současně mi během zlomových scén bolestivě chyběl hudební podkres. Ano, můj milovaný Bruce Springsteen dvakrát zabrnká v tu pravou chvíli, ale jindy si to žádalo přidat. Trošku zklamaných 7/10! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)
  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil film v žebříčku nejlepších filmů sportovního žánru na 10. příčku. (TheDude)
  • Jann Wenner, který hraje postavu Scully, je v reálném životě vydavatel časopisu Rolling Stone, pro který kdysi pracoval režisér filmu. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama