Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento film je první, kterým jsem si okusil tvorbu režiséra Camerona Crowea. Nevím jestli je to dobře nebo špatně, ale z Jerryho Maguirea mám dobrý pocit. Celou dobu film ostře balancuje na tenké hraně mezi komedií a dramatem. Záleží taky na divákovi jak se rozhodne film přijmout. Já jsem se na jednu stranu bavil občasnými hláškami nebo hereckými výstupy, ale taky jsem sledoval vcelku zajímavé osudy lidí, kteří to chtějí za každou cenu někam dotáhnout. Jerry Maguire to chtěl dotáhnout rozhodně daleko. Na konci filmu pak záleží na divákovi jak jeho "úspěch" posoudí. Film má trošku jiný problém a tím je vypravěčství Camerona Crowea. Crowe střídá tempa. Chvíli to ubíhá a chvíli se to nechutně vleče. Vynikající kamera Janusze Kaminského, která zaujme hlavně úžasnou procházkou po kanceláři po tom co Maguire dostane padáka. Taky OST, složený se z více či méně známých písniček, rozhodně uši neutrhne. Tom Cruise v hlavní roli je naprosto excelentní. Abych pravdu řekl, tak se mi zde líbil ještě víc než v Magnolii a to už je vážně co říct. Renée Zellweger je hezká a navíc opravdu umí hrát (ale furt se nemůžu zbavit pachuti s názvem Deník Bridget Jonesové ). Jerry Maguire je film, který rozhodně stojí za vidění. Možná se vám budou dvě hodiny dvacet minut zdát trochu moc, ale věřte, že čas vložený do filmu, za to rozhodně stojí. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ve většině ohledů je to až moc roztěkané a neukočírované, až to chvílemi připomíná trable nevyzrálého adolescenta. Ambiciózní je to rozhodně svou délkou, která ale nakonec není tím největším problémem, protože je tu spousta výborných gagů s Cubou Goodingem Jr. a celkově to tak nějak v pohodě plyne. Problém je v těch až příliš tryskajících emocích, které tu mnohdy až ostentativně křičí na diváka, aby se do Jerryho ponořil (to zní tak blbě!) a prožíval s ním každou jeho bolístku. Trocha odstupu a nadhledu by tomu rozhodně prospěla. Přesto se jedná o vcelku příjemný film z pohádkových devadesátek se silným castingem. Je to vlastně taková trošku divná romance, která je naroubovaná na postupnou cestu k nalezení lepší verze sebe sama, což je celkem fajn. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je velká škoda. Ze začátku se mi "Jerry" moc líbil, a to zejména díky originálnímu námětu, protože filmů o sportovních agentech a jejich svědomí skutečně nebylo natočeno mnoho. Ale po chvíli sklouzl film k průměrné romantické komedii a nedokázal ničím překvapit. Ke konci jsem se již trochu nudila. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kdo mě zná, ví že na tzv. romantiku moc nedám. Jsem založením pragmatička a mnohem víc mi vyhovuje klasiscké drama bez dalších přidaných žánrů. Nejsemani sběratelka hezkých tváří a bezmezná obdivovatelka kohokoliv. Nemám vyloženě obdivované herce, které bych adorovala. Bohužel hlavní složkou většiny úspěšných amerických filmů není silný originální příběh, spíš se sází na oblíbenost, tudíš návštěvnost což znamená jinými slovy dobrou prodejnost a vysoký zisk. Pokud se zároveň podaří natočit něco originálního s hlubším obsahem, jedná se o malý zázrak. Není pro mě žádným překvapením, že filmy figurující v žebříčcích včetně "Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire" a " Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů" nemusí být pro mě žádnou peckou. Řekla bych, že ukazují spíš většinový vkus. Obsazení tří sympaťáků není zárukou dobrého filmu. Scénář je také otřepaný, podobných filmů na podobné téma jsem viděla už hodně. Ani tenhle mi nepřinesl nic nového. Je přesně takový jako Rod Tidwell - průměrný, suchý a bez potřebného šarmu. Abych byla konkrétnější - pokud jsou uvedené čtyři žánry, nedá se očekávát, že bude od každého rovnoměrně. Často vznikne podivný slepenec, který nakonec není ani drama ani komedie. Zde převládla romantika, nejméně bylo ze sportu. Což je možná škoda ... ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Úspěch tohoto filmu zřejmě nikdy nepochopím. Nepochopil jsem ho v době premiéry a nespravila to ani druhá projekce. Nemůžu si pomoct, ale pro mě ten film nefunguje na žádné ze tří klíčových rovin. Režiséra si poměrně vážím a některé jeho filmy mám velmi rád, ale tentokrát se jeho eklektický rukopis poněkud rozpliznul a nezanechal ve mě, jako v divákovi, téměř žádnou odezvu. Možná je to díky tomu, že dovolil hercům exhibovat, místo aby je zkrotil a využil pro zamýšlené dramaticko-komediální role. Mrzí mě to zejména u Cruise, kterého jsem měl zafixovaného, jako slušného herce (Magnolia, Eyes wide shut, Vanilla sky, Collateral), ale to co předvádí tady, hraničí alespoň pro mě až s trapností. (Některé jeho hysterické výlevy a křečovité přehrávání mě opravdu nadzvedávaly ze židle. A jestli to měla být komická stylizace, pak naprosto nefungovala, což je ovšem zase vinou režisérského uchopení.) Tudíž ani rovina herecká, kde se mi snad nejpřirozenější zdál ten čtyřletý capart, ani režijní pro mě prostě nefunguje. A na poli scénáristickém není o moc lépe. Mělo jít o romantické komediální drama? Jakže? Viděli jste někdo Hanu a její sestry nebo Manhattan nebo třeba Smažená zelená rajčata? To jsou podle mého komediální dramata, která fungují, protože to nejsou pouhé nekonzistentní slepence - jako Jerry Maguire, ale organické, uvěřitelné a ze života odpozorované scénáře, které žijí jak na papíře, tak po přenesení na plátno. Ach jo. Fakt se mi na ten film nedívalo dobře, a to jsem se na něj docela těšil. Jediné, co mě trochu pozvedlo, bylu použití mé milované písně od Bruce Sprigsteena - Secret Garden, jejíž smutná naděje je na rozdíl od celého filmu nefalšovaná a opravdová. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Do hlavnej ženskej úlohy bola zvažovaná aj Anne Heche, ktorá rolu nezískala kvôli tomu, že na konkurze prehlásila, že nerozumie deju filmu, pretože podľa nej nebolo možné vytvoriť milostný príbeh medzi mužom a ženou, kde muž v skutočnosti nemiluje danú ženskú postavu. (Msscastillo)
  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)
  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama