Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Športový agent prichádza na to, že mu v živote niečo chýba a mení svoj postoj k práci. Tým stráca väčšinu svojich klientov. Snímka plná prázdnych slov, prázdnych gest a klišé. A Tom Cruise v hlavnej úlohe pôsobí ako frajer, či playboy rovnako prázdne. Vyzerá však, akoby mu ošúchané bezduché a prehnané gestá a frázy sedeli. Film nezachráni ani sympatická Renee Zellwegerová. Jej úsmevy, mimika, špúlenie pier a krčenie čela sú síce sympatické, ale po viacerých filmoch tak trochu strácajú čaro a zovšednejú. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

To, že Tom dostal Oscara za herca v hlavnej úlohe r. 1997 sa vôbec nečudujem. Po tej profesionálnej stránke je celkom vidieť, že si prácu neodflákol, hodila sa tam jeho tvár a typické grimasky (akože ja ?, myslíš to vážne ?, som prekvapený !), ktoré stále žeriem v každom jeho filme. Prirástli mu k image a tvoria jeho druhé (herecké) ja ... Tak, ako raz povedal A. Hitler - "Nestarajte sa o moje fúzy. Ak teraz nie sú v móde, neskôr budú, lebo ich nosím ja". Tak si myslím, že by si kľudne mohol povedať i Tom: "Nestarajte sa o moje úsmevy, ak sa Vám nepáčia nemusia. Mne vynášajú milióny, lebo som to ja". Dobre, na druhej strane - tej amatérskej a pohľade tretej osoby na film ako taký - film ma moc nebavil, osobne niesom typ na športové filmy. Bolo tam pár humorných scénok, romantických zápletok, osobných sklamaní v rámci rodiny (ak zlyhá muž, nie je to pekné - hlavne ak ide od nuly a neskôr sa mu vypomstí to, že veril ľuďom, ktorím nemal.) Film bol viacmenej rodinná záležitosť na nudný večer pri telke. Prečo som ale vydržal s napätím až do konca je snáď jasné. Chcel som vidieť triumf, ktorý na konci Tom musel dosiahnuť. Z nuly sa vyšplhať až do cieľa, kde ho čakalo vykúpenie a zadosťučinenie. Niekedy je zadosťučinenie viac, než samotná podstata vytíčeného cieľa, hlavne v jeho úlohe, kde prehral dosť. 3* ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film mne překvapivě chytl a nepustil což je bez větších řečí hlavní klad, který mu v mých očích zvedá hodnocení. Zpětně, ale přemýšlím co mě na něm vlastně chytlo? Cuba Gooding Jr. mne nebavil, americký fotbal nemusím (miluji sport, ale rugby je lepší)... Svět agentů mne baví, ale zde nebyl pojatý nějak skvěle propracovaně prostě tam jen byl. Vztah mezi Jerrym a Dorothy působil uvěřitelně, ale taky té romantiky nebylo nějak moc. Tudíž ve finále vše vyšlo tak nějak polovičatě, ale v globálu to dokázalo bavit. Dávám tedy polovičaté hodnocení a to 3* . ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že veškeré dění kolem sportu je tvrdý byznys ... se vším všudy. A taky o jednom veleúspěšném sportovním agentovi, který byl nenadále stižen lehkou depkou z vlastního přístupu ke klientům, v návalu upřímnosti sepsal pravidla pro globální nápravu neutěšené situace ... a následně své memorandum neuváženě ZVEŘEJNIL v agentuře, která ho zaměstnávala. A vy se můžete v klidu seznámit se všemi následky jeho naivního impulsivního činu. Děj je lehce předvídatelný a stejně lehce stravitelný - kromě toho poměrně zručně vybalancovává všechna klišé, kterým se v rámci žánru romantické komedie nedokáže vyhnout. Vidím to asi tak na 3,5* ... přičemž o osudu čtvrté * jsem pro tentokrát nechala za sebe rozhodnout Toma Cruise. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Proboha...zvolit do hlavní role Jerryho zrovna mého nejmíň oblíbeného náboženského fanatika Toma Cruise byl spíše risk, než zisk. Nemám ráda, když je ve filmu překaramelizováno, jako je zrovna u tohoto snímku, kde snad už u toho obsahu všichni tuší, o jakou slaďárnu půjde(nedoporučuji diabetikům). Když jsem tak koukala jaké podivné a nepřitažlivé obličeje dokáže vykouzlit třeba při křiku nebo u sexuální scény(ve které měl předstírat vyvrcholení) napadla mě jedna věc - zabijte to dříve, než to naklade vajíčka ...jenže na to už je pozdě. Dovedla bych si představit i vyšší počet bodů, kdyby byl film alespoň o polovinu kratší a nerozebíral každou hloupost do detailů - tady je zjevně chyba nejen na straně režie, ale i střihu. Kdyby ve vedlejší roli fotbalisty nehrál Cuba Gooding Jr., tak bych hned po půl hodině film vypnula a pravděpodobně se o něj nezajímala. Naštěstí nyní už snímek nebude zabírat ani místo na mém disku, ale ani náhodou ho nebudu uchovávat ve své paměti. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Cameron Crowe chtěl, aby postavu Dickyho Foxe hrál jeho idol, legendární režisér Billy Wilder. Ten si vzal čas na rozmyšlenou, ale odmítnul. Nepomohlo ani přemlouvání Cruise. Crowe napsal o několik let později knihu o Wilderovi. (don corleone)
  • Postava Erica Stoltze se jmenuje Ethan Valhere. Stoltz hrál postavu jménem Valhere i ve filmu "Řekni cokoliv...", který také režíroval Cameron Crowe. (don corleone)
  • Dvě instrumentální skladby Paul McCartneyho byly ve filmu použité. Crowe se s McCartneym nikdy nepotkal, pouze obdržel pásku jako odpověď na svou prosbu. Potkali se až o pět let později v Los Angeles. Výsledek tohoto setkání byla ústřední melodie k filmu "Vanilkové nebe", která mu přinesla Oskara. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama