Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jerry Maguire nepatrí medzi Tomove najlepšie filmy, ale je to rozhodne veľmi zaujímavý film. Každý herec je veľmi dobre vybraný. Napríklad Cuba Gooding Jr a Tom Cruise boli výborní. Zviditeľnila sa tu ale hlavne krásna a ešte mladučká Renée Zellweger. Film je zaujímavý, romantický a miestami aj vtipný. Tom Cruise tu po dlhej dobe naozaj hviezdi, ale stále je na míle vzdialený od svojho najlepšieho hereckého predstavenia. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Musím rozdělit film na 2 části a to na práci Jerryho jako agenta a na tu rodinnou pasáž. Prostředí dojednávání smluv, trhání velkých ryb na velkou návnadu, přičemž to Tom dostával pěkně sežrat. To mi moc nesedlo stylem jakým nám to Crowe naservíroval, ale rodinná část...skoro bych řekl WOW. Tom a Renée byly rozhodně na vrcholu, jak fyzicky, tak herecky (Tom určitě). Nechápu to, ale tak prostá a tak krásná (asi mi na ni názor podělal Deník..) a Tom klasicky playboy. Jejich herecké výkony včetně prďoly to vytáhly na 3,5* a opravdu musím uznat, že zahrát agenta na nominace je kumšt. Ten netradiční vztah zahráli opravdu skvěle, což se nedá říct o C.G. Jr., který mi místy lezl na nervy. Radši dám 4, protože 3 je pro minimálně výkony a sympatie málo :) ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je velká škoda. Ze začátku se mi "Jerry" moc líbil, a to zejména díky originálnímu námětu, protože filmů o sportovních agentech a jejich svědomí skutečně nebylo natočeno mnoho. Ale po chvíli sklouzl film k průměrné romantické komedii a nedokázal ničím překvapit. Ke konci jsem se již trochu nudila. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že veškeré dění kolem sportu je tvrdý byznys ... se vším všudy. A taky o jednom veleúspěšném sportovním agentovi, který byl nenadále stižen lehkou depkou z vlastního přístupu ke klientům, v návalu upřímnosti sepsal pravidla pro globální nápravu neutěšené situace ... a následně své memorandum neuváženě ZVEŘEJNIL v agentuře, která ho zaměstnávala. A vy se můžete v klidu seznámit se všemi následky jeho naivního impulsivního činu. Děj je lehce předvídatelný a stejně lehce stravitelný - kromě toho poměrně zručně vybalancovává všechna klišé, kterým se v rámci žánru romantické komedie nedokáže vyhnout. Vidím to asi tak na 3,5* ... přičemž o osudu čtvrté * jsem pro tentokrát nechala za sebe rozhodnout Toma Cruise. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka jinak nemůžu. Četl jsem na tenhle film chválu ze všech stran, tak jsem na něj kouknul a nějak mi nesedl. Crowe tu totiž hodně střídá žánry a tempo. Chvíli koukáme na drama o člověku, který chtěl být víc lidský a ne tak cynický, za moment ovšem sledujeme tuctovou romantickou komedii. Opravdu zvláštní film, který je místy dost roztomilý a plný laskavého humoru, na druhou stranu se hrozně táhne a drží takový odstup od diváka. Kaminského kamera je ale perfektní a celé zvolené prostředí filmu hodně prospívá. Cruise hraje svůj standard (nevadil mi, ale na nominaci na Oscara to podle mého nebylo), Gooding je taky hodně dobrý (ale Oscara fakt nechápu, nepředvedl žádný extra výkon) a Zellweger, kterou nemusím, je roztomilá a opravdu hraje, což je moc fajn. Nad všemi ale ční famózní Jonathan Lipnicki jako malý Ray, ten byl úplně neskutečný a hlavně jeho si budu pamatovat nejdéle. Bodíky přidává také velmi příjemný a vhodně zvolený soundtrack. Jinak mě to ale moc nechytlo a rozhodně jsem čekal mnohem víc. Moc žánrů je prostě na škodu. 60% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Do hlavnej ženskej úlohy bola zvažovaná aj Anne Heche, ktorá rolu nezískala kvôli tomu, že na konkurze prehlásila, že nerozumie deju filmu, pretože podľa nej nebolo možné vytvoriť milostný príbeh medzi mužom a ženou, kde muž v skutočnosti nemiluje danú ženskú postavu. (Msscastillo)
  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama