Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Športový agent prichádza na to, že mu v živote niečo chýba a mení svoj postoj k práci. Tým stráca väčšinu svojich klientov. Snímka plná prázdnych slov, prázdnych gest a klišé. A Tom Cruise v hlavnej úlohe pôsobí ako frajer, či playboy rovnako prázdne. Vyzerá však, akoby mu ošúchané bezduché a prehnané gestá a frázy sedeli. Film nezachráni ani sympatická Renee Zellwegerová. Jej úsmevy, mimika, špúlenie pier a krčenie čela sú síce sympatické, ale po viacerých filmoch tak trochu strácajú čaro a zovšednejú. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

L. Ron Hubbard by zaručene tleskal ve stoje, kedže tu jeho zarytý obdivovateľ Cruise predvádza úkážkovo upätý a oskarový kalkul z ktorého sa hlavne pri romantickej línii robí docela mdlo. Cuba je excelentný pokiaľ hrá sám na seba a okolie, akonáhle dôjde k privátnym konverzáciam s Tomom, zaváňa to afektom. Snímok to bol svojho času pre mňa a tata kvôli tématike hráčskeho agentstva určite prestížny a až dodnes si z neho vybavím niekoľko hodnotných okamžikov, ale z dnešného pohľadu sa už jedná skôr o jemne polopatistický a tvrdo ukecaný pokus o dojemnú drámu s ponaučením... ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Výtečný film plný krásných myšlenek s excelentními hereckými výkony Toma Cruise, Cuby Goodinga Jr. , Renée Zellweger a malým Jonathanem Lipnickym. Film, kde si ruku v ruce podává drama, romance či sport a skvělý hudební doprovod, který režisér Cameron Crowe opravdu vybrat umí. Scéna, kdy Tom Cruise jede v autě po opuštěné silnici poté, co se mu vše zhroutilo a přepíná na rádiu jednu stanici za druhou až narazí na píseň Toma Pettyho "Free Falling" a začne zpívat, je zapamětihodná. Takových momentů je ve filmu celá řada a proto asi mám tento film tak rád... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je velká škoda. Ze začátku se mi "Jerry" moc líbil, a to zejména díky originálnímu námětu, protože filmů o sportovních agentech a jejich svědomí skutečně nebylo natočeno mnoho. Ale po chvíli sklouzl film k průměrné romantické komedii a nedokázal ničím překvapit. Ke konci jsem se již trochu nudila. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že veškeré dění kolem sportu je tvrdý byznys ... se vším všudy. A taky o jednom veleúspěšném sportovním agentovi, který byl nenadále stižen lehkou depkou z vlastního přístupu ke klientům, v návalu upřímnosti sepsal pravidla pro globální nápravu neutěšené situace ... a následně své memorandum neuváženě ZVEŘEJNIL v agentuře, která ho zaměstnávala. A vy se můžete v klidu seznámit se všemi následky jeho naivního impulsivního činu. Děj je lehce předvídatelný a stejně lehce stravitelný - kromě toho poměrně zručně vybalancovává všechna klišé, kterým se v rámci žánru romantické komedie nedokáže vyhnout. Vidím to asi tak na 3,5* ... přičemž o osudu čtvrté * jsem pro tentokrát nechala za sebe rozhodnout Toma Cruise. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)
  • Do hlavnej ženskej úlohy bola zvažovaná aj Anne Heche, ktorá rolu nezískala kvôli tomu, že na konkurze prehlásila, že nerozumie deju filmu, pretože podľa nej nebolo možné vytvoriť milostný príbeh medzi mužom a ženou, kde muž v skutočnosti nemiluje danú ženskú postavu. (Msscastillo)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama