Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (244)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Posledních 15 minut bývám vždy dost naměko a to pro mě není zrovna lehké přiznat :-) Svižně natočený mix žánrů, s výborný Cruisem (člověk rád zapomene na jeho sektářské ambice) a Goodingem Jr. (po překvapivě proměněné oscarové nominaci jeho kariéra hvězdných výšin žel bohu nedosáhla - spíš naopak) a také mladou Zellwegerovou, která je tu ještě docela sympatická a nedělá ty své současné křenivé ksichty a grimasy. 100% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý mixuje viac žánrov. Takmer každá postava tu má nejakú "vyhecovanú" scénu, no presvedčivo tieto kreácie podáva len Cuba Gooding Jr.. Cruise je pri svojich výlevoch viac smiešny, no v pokoji je pozerateľný. Renée je skvelá stále až na jeden jej výbuch, ktorý nezvládla. Inak príjemný filmík, trochu dráma, trochu komédia, prijateľná aj keď trochu klišovitá romantika... ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka jinak nemůžu. Četl jsem na tenhle film chválu ze všech stran, tak jsem na něj kouknul a nějak mi nesedl. Crowe tu totiž hodně střídá žánry a tempo. Chvíli koukáme na drama o člověku, který chtěl být víc lidský a ne tak cynický, za moment ovšem sledujeme tuctovou romantickou komedii. Opravdu zvláštní film, který je místy dost roztomilý a plný laskavého humoru, na druhou stranu se hrozně táhne a drží takový odstup od diváka. Kaminského kamera je ale perfektní a celé zvolené prostředí filmu hodně prospívá. Cruise hraje svůj standard (nevadil mi, ale na nominaci na Oscara to podle mého nebylo), Gooding je taky hodně dobrý (ale Oscara fakt nechápu, nepředvedl žádný extra výkon) a Zellweger, kterou nemusím, je roztomilá a opravdu hraje, což je moc fajn. Nad všemi ale ční famózní Jonathan Lipnicki jako malý Ray, ten byl úplně neskutečný a hlavně jeho si budu pamatovat nejdéle. Bodíky přidává také velmi příjemný a vhodně zvolený soundtrack. Jinak mě to ale moc nechytlo a rozhodně jsem čekal mnohem víc. Moc žánrů je prostě na škodu. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Športová dráma v sladkastom prevedení, ktorá stavia predovšetkým na skvelých hereckých výkonoch a veľkej porcii romantiky. Tá tu postupne celý čas naberá na sile a v závere doslova exploduje obrovským gejzírom. Dráma je teda logicky celý čas trocha v úzadí, čo je škoda. Na film sa ale dobre pozeralo a o to mi práve išlo. Taká oddychovka s T. Cruisom v jeho najlepšom štramáckom rozkvete. 70/100 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti len kúsoček. Skvelý mixtape žánrov, niečo pre chalanov, niečo pre baby. Túto kombináciu športovej romantickej komédie sa Croweovi podarilo namiešať v presne odhadnutom pomere a čo je hlavné, počas celého filmu som nevedel, čo sa bude v nasledovnej scéne diať, alebo aký by mohol mať film záver. Okrem dramatických scén, tragickej i happyendovskej romantiky je film vlastne jedna veľká komédia, no na jej štýl si treba zvyknúť a často som sa zasmial až nejakú tú sekundu po pointe. Scenár je teda perfektný, herci tiež dosť pomohli, od Crusea, cez športovcov (Cubov zaslúžený Oscar) až po malého prcka (Lipnicki) boli všetci nadštandardní. Každá z charakteristických postáv dostáva dostatok priestoru na prejavenie svojich vlastností, i keď tej vlastnosti - som Jerry Maguire, kto je viac mohol Crowe trošku ubrať. 90%. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 1996 v New Yorku. (Varan)
  • Hlavní role byla napsána původně pro Toma Hankse. (don corleone)
  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama