Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na výjimky není zahraniční krimi mým šálkem kávy. Opakuji se, ale nebýt Rowana Atkinsona v hlavní roli, na tento film bych se nedíval. Byla by to pro mě nudná cizí kriminálka. Takto to pro mě byla nudná cizí kriminálka s Rowanem Atkinsonem. Proč tedy čtyři hvězdičky? Právě za herectví Rowana Atkinsona, pěknou výpravu a vůbec poctivou filmařinu a jednu navíc za závěrečné scény v Petit Albert. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atkinson mi při druhém díle sedl jako introvertní vyšetřovatel ještě víc. Co bych Maigretovi opět vytkl, je málo vysvětlování, což by se i zde hodilo. Motivace některých postav nebo větší popis událostí. Místo toho se děj zaměřil hlavně na náhodné zjištění jednoho kavárníka. Co ale vyzdvihlo tento díl o úroveň výš, je závěrečné ohromně lidské shrnutí. Jsem rád, že jsem dal závěru druhou šanci (když jsem napoprvé před koncem usnul). ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bola tam trošku obava, že to kvalitatívne pôjde nižšie. Predsa len, ak máte prvý diel o sériovom vrahovi, ťažko si môžete želať silnejší ťahúň. Tvorcovia Maigreta idú na to ale rozumne. East režíruje inak, ako to bolo v prípade jeho predchodkyne a dostávame spletitejší, ale emočne výraznejší snímok. Motívy a náznaky Maigretovho osobného života prenikajú v niektorých scénach aj do tejto časti a samotný príbeh, hoci nie je až taký silný, ako ten predchádzajúci, sa dokáže konceptom a postupným vyšetrovaním stať pomerne zábavným. Čo je okorenené o nenásilný humor, emočnú vyzretosť a v rámci exotiky aj o zapojenie Československa. Atkinson sa pre túto úlohu narodil. Jeho finálne zamyslenie a citlivý prístup k postavám čo prežili rezonuje aj po dopozeraní. Veľmi podarená séria. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý a BOHUŽEL zatím poslední díl Maigreta v podání Rowana Atkinsona. Tento díl se mi líbil ještě víc než první. Za prvé jsem si asi zvyknul na Mr. Beana ve vážné roli a za druhé atmosféra tohoto dílu je téměř dokonalá. Ono, nejenom, že jsem si na Atkinsona zvyknul, on se mi v té roli líbí čím dál víc. Chtěl bych další díly, prosím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dýchá stejný vzduch jako mrtvý muž." Žádná DNA, žádná digitální fotometrie či forenzní psychologie - tady se dýchá vzduch, kouří dýmka, podávají inzeráty a provozuje bistro. Zkrátka těžko čekat od Maigreta nějakou moderní kriminalistickou metodu, když se tak zarputile drží knižní klasiky. Mě to tedy tak nějak televizně pobavilo, ale kdyby se Maigret po plastice znovu nepřihlásil o své slovo, tak bych si s jeho dříve zfilmovanými případy v poklidu vystačil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)
  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)

Reklama

Reklama