Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Eso!!! Na tenhle druh filmů mají prostě britové vrozený talent. Asi je to nějaký nebeský dar, možná je to v jejich nátuře a krvi, ale nikdo jiný na světě nedokáže s tak nakažlivě pohodovou grácií namixovat tucty naprosto nesourodých složek do tolik sympatického filmu. Wimbledon je dokonalý žánrový hybrid, galán, který ve mě rozezněl skrytou strunu spokojenosti a potěšení. S klidným svědomím jej zařazuji po bok tak parádních snímků jako je Láska nebeská, Bridget Jonesová nebo Cashback, a čert vem, že to byl turnaj předvídatelný jako hrom, když mi tvůrci sevírovali ten nejkrystaličtější britský humor (nemá konkurenci!). Speciálně musím ještě přechválit scénář a přímo božské obsazení, kde dostane každý tak akorát prostoru, aniž by stál ve stínu ústřední dvojice. Abych nezapomněl, zřejmě nejpodstatnější složkou filmu je kamerová virtuozita Daria Khondjiho - ten chlapík předvádí vážně úžasné kousky! Dženkuji!_____Vnitřní monology, přezápasové nervozita, napětí v průběhu "mače" i všelijaké další stavy Paula Bettanyho ve víru sportovního dění byly perfektně vystižené. Na to bych rozhodně žaludek neměl. :)_____P.S. Hodně mě rozesmála situace okolo režisérská verze Hlubokého hrdla. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento film mě vůbec ničím nenadchnul. Dunst a Bettanyho mám sice rád, ale tohle mi přišel jako neskutečně vyprázdněný film, kde vládne hlavně filmová rutina, ohrané dialogy, předvídatelnost a nuda. 98 minut mi v tomhle ohledu přišlo neskutečně dlouho a nebýt výše uvedených dvou herců, asi bych úplně usnul nudou. Slabé 2*. ()

Reklama

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná romantická komedie. Jak tenhle žánr v žádném případě nevyhledávám, tak se mi to líbilo. Jediné co mě přimělo vůbec uvažovat o zapnutí tohoto filmu byl třetí žánr sportovní. Je jasné, že se nevyhneme žádnému klasickému žánrovém klišé ale to u tohoto kousku rozhodně nevadí. Sice mi trochu neseděla Bettaniho role takového prostého sympaťáka a dobráka ale celkem jsem se s tím smířil. Pátou hvězdičku ubírám za sportovní nepřesnosti a naivitu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Kirsten Dunst k tomu mám ještě rád sport (včetně tenisu) a Paul Bettany je vcelku sympatický. Co chtít více? Trochu zvláštní mi přišli tenisové zápasy, v kterých je použito možná moc digitálních pomocníků (nejen míče) a celková dynamika utkání je tak na vysoké, ale možná až moc vysoké úrovni zábavnosti, rychlosti a dokonalosti. Takhle to vypadá hezky, ale není to tenis... Přesto, slušný casting romantické komedie a celkové prostředí tenisového svatostánku potěší snad každého. Bohužel se Wimbledon nevyhýbá klasickým klišé, ani závěru, který vzhledem k žánru snad ani nevadí. Romantická komedie, která neurazí a minimálně ústřední dvojice (a mladičký a v té době ještě neznámý James McAvoy) potěší svým sympatickým vzhledem. Napodruhé mě okouzlila ta nenucená chemie mezi hlavními postavami a snaha netočit "megahit". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitné a hlavne originálne romantické komédie sa už tak veľmi nevidia. Preto sa ich tvorcovia aspoň snažia zaobaliť do iného tvaru. Myslel som, že atraktívne tenisové prostredie tomu napomôže, no mýlil som sa. Šablóna scenára neporušená, dopredu odhadnutá. Veľmi príjemné boli však tenisové zábery, Bettany a prízvuk. O Kirsten radšej pomlčím. Jednoducho mi tá actress nie je sympatická. Snáď s výnimkou Spideeho. 60%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama