Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná romantická komedie. Jak tenhle žánr v žádném případě nevyhledávám, tak se mi to líbilo. Jediné co mě přimělo vůbec uvažovat o zapnutí tohoto filmu byl třetí žánr sportovní. Je jasné, že se nevyhneme žádnému klasickému žánrovém klišé ale to u tohoto kousku rozhodně nevadí. Sice mi trochu neseděla Bettaniho role takového prostého sympaťáka a dobráka ale celkem jsem se s tím smířil. Pátou hvězdičku ubírám za sportovní nepřesnosti a naivitu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý funguje len na úrovni romantickej, tam sa to dá ešte vydržať. Kirsten Dunst a Paul Bettany, to ide dokopy. Ale hneď od prvého momentu, keď uvidíte Kirsten na kurte trápnae hádať sa s rozhodcom je vám jasné, že nejde o film o Wimbledone alebo film zo športového prostredia. To športové teátrum je len pozlátko a s realitou nemá nič spoločné. Počítačové triky sa snažili akoby vyrobiť atmosféru vypätého tenisového zápasu, ale to je tak všetko. Jediné o čom tvorcom išlo, bolo priniesť romantiku. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priemerná predvídatelná romanca s vopred jasným koncom (mám na mysli ten zápas), zaujímavá ale netradičným prostredím na tento žáner. Tenis mám rád, hrávam ho a dobre poznám pravidlá, čo je v mojom prípade pridaná hodnota. Z tohto hladiska je zaujímavé sledovať, ako tvorcovia s pravidlami tenisu volne narábajú, po treťom kole bolo hneď štvrtfinále, aj keď malo byť ešte štvrté kolo. Výmeny sú maximálne nereálne a na trávu príliš dlhé. Malo by to byť mínus, ale sledovať tieto chybičky ma bavilo, takže za 4. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Inu co, docela dobré, jenže přestože bych měl spíš koukat na Kirsten Dunst, film povyšuje hlavně Paul Bettany, kterého jsem si oblíbil jako Maturina v Master and Commander. Tenisové zápasy, i když zoufale předvídatelné, byly pěkně udělané. Angličani si aspoň na plátně splnili sen a vyhráli Wimbledon. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

P.Bettany jako 119. hráč světového žebříčku a K.Dunst (která je výš), vyvrátí předsudek, že sex před zápasem může uškodit..... . Ano, P.Bettany je sympaťák a K.Dunst se moc hezky směje, ale stejně jim moc nevěřím, že mohou hrát tenis. To ostatní ale ano. Film nenudí, po čase mám však dojem, že se mě stále někdo snaží za každou cenu dojmout a následně rozesmát. Je to prostě romantická komedie. Přesto jsem to dokoukal. Abych věděl, jak to dopadne. Tenis je totiž napínavej sport. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • V zápase, ktorý bol päťsetový, Peter Colt (Paul Bettany) prvý set prehral. Keď však komentátor po zápase opakuje výsledok, hovorí, že prvý set vyhral. (redwik)
  • 31milionový snímek vydělal během úvodního víkendu (17.-19. 9. 2004) v severoamerických kinech jen průměrných 7 mil. amerických dolarů, když se umístil na čtvrtém místě. Nakonec se s filmovým kurtem rozloučil s obratem 17 milionů, v celosvětových kinech to pak souhrnně bylo 41,7 mil. (imro)
  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama