Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že som čakal vlažnú TV zlátaninu. O to viac som sa po pozretí prekvapil. Je to fantastický,temný, atmosferický príbeh ktorého dej ma pripútal k sedačke. Ono tie 3 hodiny ubehnú ako nič. Bavilo ma to oveľa viac ako originál z roku 1979. Proste to malo šťavu vynikajúce herecké výkony kde nemilosrdne vládli Donald Sutherland a Rutger Hauer. Sú to fakt triedy. Stephen King má podľa môjho názoru (ale je to všeobecne u jeho fanúšikov známe) že zo svojich knižiek má málo kvalitne spracovaných adaptácii a to vonkoncom nehovorím o televíznych filmoch. Tieto snímky by som vedel spočítal na jednej ruke , a tento by bol u mňa medzi nimi. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Pokud nenajdete v análech nic lákavějšího, klidně si to pusťte, ale nejedná se o velký odvaz. Hlavní, co je opravdu bída, jsou herci, nějak jim to nejde. Nikomu. A to to obsazení vypadalo tak lákavě. Nevím teda, jestli ten Stephen má zapotřebí, aby mu mrvili tak dobrou předlohu (ale možná už je zvyklý). ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Salomons Lot je jedna z nejdepresivnějších Kingových knih se skvěle budovanou myšlenkou maloměsta pomalu podléhajícímu zlu, s nikterak veselým koncem a hlavně s dokonalým dojmem, že tahle situace může nýt reálná...pamatuju, že mi po téhle knoze nebylo dobře po těle...Salomon samozřejmě nemohl přenést atmosféru v (televizní!) adaptaci úplně, ale i tak odvedl dobrou práci. Pomalé vyprávění, přijatelné efekty a několik slušných momentů dává prostor mezi 3-4 hvězdami. Dám tři a doporučení i při slušné režisérově práci přečíst si nejprve knihu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála Kingových adaptací, která se (až na pár opravdu drobných detailů a závěr, jenž se odehrává po "dočištění" Salem's Lotu a nikoli před ním) skutečně drží předlohy. Je mi obrovskou záhadou, jak může tolik lidí napsat, že "film otrocky kopíruje knihu", a vzápětí udělit pouhé dvě hvězdy; není snad právě dodržení knižních předloh při jejich chystaných audio-vizuálních převedeních požadavkem a snem každého, kdo dané knihy četl a komu se líbily?!? Jediné, co mohu tomuto dvojdílnému TV filmu vytknout, je onen zmiňovaný závěr (já prostě jsem zastánkyní otrockého kopírování), nízký rozpočet (za který ovšem nikdo nemůže, neboť projekt vznikl pro televizi a nikoli pro plátna kin) a herecké obsazení (lhala bych, kdybych řekla, že mi nesedl nikdo, ale moc jich nebylo). V rámci televizních filmů nicméně hodně vysoký level (spolu s třídílným "Domem v růžích" kingovský TV top).;-) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre zvládnutá adptácia (vzhľadom na to čo podľa Kinga točia). Rob Lowe perfektný, Rutger Hauer trochu smiešny, Sutherland dotatočne slizký (aj keď pomerne odlišný predlohe) a pomerne zlá Samantha Mathis (absolútne tam nesedí a úplne sa vymyká knihe)... Hustá atmosféra, obstojné zobrazeie upírov. Ukážka, že Kingovkám najlepšie sedia televízne miniseriály... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Stephen King v roce 1975. (Terva)
  • Donald Sutherland (zde hrající Richarda Strykera) je v reálu otcem Kiefera Sutherlanda, jenž hrál v jiné Kingově adaptaci - Stůj při mně a později hrál hlavní roli v seriálu 24 hodin, kde James Cromwell (zde ztvárnil otce Callahana) hraje jeho otce. (Othello)

Reklama

Reklama